Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Έχει δικαίωμα το κράτος του Ισραήλ να αμυνθεί;

Είναι γεγονός πως εξήντα νεκροί εξαιτίας μιας πρεσβείας, είναι τραγωδία. Είναι γεγονός πως εξήντα νεκροί αποτελούν έναν θλιβερό αριθμό που προκαλεί εύκολες εντυπώσεις.
Ας δούμε τα γεγονότα των ημερών. Η επίσκεψη του Ντ.Τραμπ στην Ιερουσαλήμ, πυροδότησε μεγάλες αντιδράσεις στους Παλαιστινίους. Ήταν φυσικό, τον πρώτο λόγο να τον έχει η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, που έχει ως καταστατική της αρχή την εξαφάνιση του Ισραήλ από τον χάρτη.
Τι έκανε η Χαμάς; Έστειλε 20-40.000 Παλαιστίνιους που ζουν στην Γάζα να γκρεμίσουν τον συνοριακό φράκτη. Ο στρατός του Ισραήλ, με προκηρύξεις, είχε προειδοποιήσει πως θα απαγόρευε την παραβίαση του εδάφους του. Γιατί η κατεδάφιση του συνοριακού φράκτη, αυτό σημαίνει.


Κάθε κράτος που σέβεται την υπόσταση του υπερασπίζεται τα σύνορα του. Πολύ δε περισσότερο όταν οι επιτιθέμενοι έχουν ως στρατηγικό στόχο την πλήρη εξαφάνιση του. Και κάθε στρατός που έχει επίγνωση της αποστολής του έχει συγκεκριμένους κανόνες εμπλοκής.
Η ιστορία του Κράτους του Ισραήλ έχει δείξει πως ο στρατός του γνωρίζει πολύ καλά πώς να προασπίζεται το έδαφος του. Τρεις φορές αντεπεξήλθε νικηφόρα στις επιθέσεις εικοσαπλάσιων δυνάμεων των Αράβων. Το 1948, το 1967 και το 1973.
Συνεπώς, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα, ως νικητής, να γράψει αυτός την Ιστορία. Να επιβάλλει αυτός τους όρους του. Ποιος σοβαρός άνθρωπος πιστεύει πως οποιοδήποτε κράτος που θα βρισκόταν στην θέση του Ισραήλ θα έπραττε διαφορετικά;
Μα μέσα στους νεκρούς υπάρχουν και μικρά παιδιά, θα αντιτείνει ο αναγνώστης. Είναι πάγια αρχή των Παλαιστινίων να «βάζουν» μπροστά παιδάκια. Η συνταγή αυτή δεν χάνει. Αν τα χτυπήσουν οι Ισραηλινοί γνωρίζουν την διεθνή κατακραυγή, αν δεν το πράξουν οι μεγάλοι από πίσω κάνουν την δουλειά τους.
Άλλωστε, να μην μας διαφεύγει το γεγονός πως όλα τα εργαστήρια παραγωγής βομβών της Χαμάς βρίσκονται δίπλα σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία. Το ίδιο και τα κρησφύγετα των ηγετικών στελεχών της.
Να υπενθυμίσω επίσης πως δεν έχει υπάρξει «μάρτυρας» άνω των 25 ετών. Φανατίζουν και μπολιάζουν με μίσος τις ψυχούλες μικρών παιδιών, εξαργυρώνοντας την θυσία τους με παροχές προς τους γονείς τους.
Όλα αυτά τα βλέπει και τα γνωρίζει όλος ο πολιτισμένος κόσμος, που κατέβαλε και καταβάλλει υψηλό τίμημα για την τρομοκρατία. Μόνον εδώ στην Ελλάδα, γαλουχημένοι με τα συνθήματα της Αριστεράς και τους ασπασμούς του Ανδρέα με τον Αραφάτ, έχουμε υποστεί καθολική τύφλωση.
Για όσους δεν γνωρίζουν, αποδείχθηκε πως ο Αραφάτ ήταν ένας διεφθαρμένος ηγέτης με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε Ελβετικές τράπεζες, ενώ άφηνε τον λαό του να ζει σε τρισάθλιες συνθήκες σε καταυλισμούς.
Πριν βιαστούμε να βγάλουμε εύκολα συμπεράσματα -υπό το κράτος της συναισθηματικής φόρτισης που προκαλείται από την ύπαρξη εξήντα νεκρών- ας αναρωτηθούμε γιατί οι Παλαιστίνιοι της Χαμάς ήθελαν να γκρεμίσουν τον συνοριακό φράκτη και γιατί έβαλαν στην πρώτη γραμμή του πυρός οκτάχρονα παιδάκια;
Θα μπορούσαν να κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε μια πλατεία της Γάζας. Όμως αλλού απέβλεπαν.
Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας πως το Ισραήλ βρίσκεται σε έναν ακήρυκτο πόλεμο με την Χαμάς, στον οποίο έχει κι αυτό δεκάδες νεκρούς αμάχους.
Δυστυχώς, τα αντι-ισραηλινά, αντι-εβραϊκά αισθήματα στην χώρα μας έρχονται από πολύ μακριά και από πολλές, διαφορετικές διαδρομές. Και αναζητούν ευκαιρία για να εκδηλωθούν.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: