Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Νετανιάχου κατά Ερντογάν: Μας κάνει κήρυγμα ο άνθρωπος που έχει στρατό κατοχής στην Κύπρο

Νέα, σκληρή απάντηση στον Ερντογάν έδωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο.

«Ο άνθρωπος που στέλνει χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες να κρατούν σε κατοχή τη Βόρεια Κύπρο και εισβάλει στη Συρία, δεν θα κάνει κήρυγμα σε εμάς όταν υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας από απόπειρα της Χαμάς» έγραψε στο twitter ο ισραηλινός πρωθυπουργός για να προσθέσει απευθυνόμενος πάντα στον Ερντογάν: «Ο άνθρωπος του οποίου τα χέρια είναι αιματοβαμμένα από αμέτρητους Κούρδους πολίτες σε Τουρκία και Συρία είναι ο τελευταίος που θα κάνει κήρυγμα σε εμάς σχετικά με την ηθική της μάχης».

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, υπερασπίστηκε την αντίδραση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων απέναντι στους Παλαιστίνιους διαδηλωτές στη Γάζα υποστηρίζοντας ότι για τη βία ευθύνεται η Χαμάς η οποία «σπρώχνει» αμάχους στη «γραμμή του πυρός».

«Σπρώχνουν αμάχους, γυναίκες και παιδιά, στη γραμμή του πυρός με στόχο να έχουν θύματα. Προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες. Εκείνοι προσπαθούν να προκαλέσουν θύματα προκειμένου να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ, κάτι που είναι φρικτό», είπε ο Νετανιάχου.

Ενώ η καταδίκη από τη διεθνή κοινότητα και οι εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση πολλαπλασιάζονται, ο Νετανιάχου εκτίμησε ότι οποιοσδήποτε στρατός στον κόσμο θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο και διαβεβαίωσε ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες προσπαθούν αρχικά να σταματήσουν τους διαδηλωτές με «μη θανατηφόρα» μέσα. Ο στόχος είναι «να προστατεύσουμε τα σύνορά μας από ανθρώπους που λένε «θα σας καταστρέψουμε, θα πλημμυρίσουμε τη χώρα σας», συνέχισε.

Υποστήριξε επίσης ότι τα γεγονότα της Δευτέρας θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. «Αν η Χαμάς δεν τους είχε ωθήσει, τίποτα απ' όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί. Η Χαμάς ευθύνεται και το έκανε σκόπιμα», επέμεινε.

Η αμερικανική κυβέρνηση επέρριψε επίσης την ευθύνη για το αιματοκύλισμα στη Χαμάς, την οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, επικαλούμενη το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται.

Πηγή: ΑΠΕ

iefimerida.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: