Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Η ευρωπαϊκή πρωτιά της ΝΔ και το στοίχημα Μητσοτάκη που κερδίζεται

Η ευρωπαϊκή πρωτιά της ΝΔ και το στοίχημα Μητσοτάκη που κερδίζεται
Σε μία περίοδο που η ενασχόληση με την πολιτική χαρακτηρίζεται από ορισμένους περίπου ως χάσιμο χρόνου, σχεδόν 30.000 πολίτες επέλεξαν να γραφτούν για πρώτη φορά σε πολιτικό κόμμα, συμμετέχοντας σε εσωκομματική εκλογική διαδικασία. Πρόκειται για τους ανθρώπους που πλήρωσαν μάλιστα και 12 ευρώ για να  έχουν σήμερα την δυνατότητά του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στην απευθείας εκλογή των τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών της ΝΔ. Η εικόνα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν σκεφτεί κανείς ότι ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι κάτω από τα 35 έτη. Με άλλα λόγια πρόκειται για ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας που δείχνει την υποστήριξή του στον κ. Μητσοτάκη, σε μία συγκυρία με έντονη πολιτική κινητικότητα. 
Συνολικά στις εσωκομματικές εκλογές θα συμμετάσχουν 155.335 πολίτες. Ας δούμε όμως την μεγάλη εικόνα : 
Με μία απλή πρόσθεση των 400.000 ανθρώπων που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του 2016 και των περίπου 30.000 που γράφτηκαν για πρώτη φορά προκείμενου να ψηφίσουν για τις ΔΗΜΤΟ και τις ΝΟΔΕ, το άθροισμα που προκύπτει, περίπου μισό εκατομμύριο πολίτες, καθιστά την ΝΔ ως το κόμμα με την μεγαλύτερη βάση ενεργών μελών ανάμεσα στα κόμμα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή πρωτιά που συνοδεύεται όμως με σημαντικές υποχρεώσεις. Εκτός από τα χαμόγελα που έχει προκαλέσει στην Πειραιώς, η ηγεσία της ΝΔ θα πρέπει να την αντιμετωπίσει και ως μεγάλη πρόκληση. 
Από την πρώτη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ έθεσε στο επίκεντρο της πολιτικής του την ανανέωση και την ενίσχυση των δεσμών του κόμματος με την κοινωνία. Στοχευμένες περιοδείες, το μητρώο στελεχών αλλά και στρατηγική χαμηλών τόνων σε συγκεκριμένα ζητήματα μακρυά από επικοινωνιακές κορώνες  αποτέλεσαν μερικές από τις κινήσεις του κ. Μητσοτάκη που είχαν ως στόχο να σταλεί το μήνυμα πως η ΝΔ μπορεί να αφουγκραστεί τον παλμό της σύγχρονης κοινωνίας, μακριά από λαϊκίστικες προσεγγίσεις. Μιας κοινωνίας που έχει κουραστεί από τα μεγάλα λόγια και τους πολιτικάντικους τακτισμούς περασμένων δεκαετιών. Η επιλογή αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως συναντά την πρώτη θετική αντίδραση των πολιτών.
Από την μία η υψηλή συμμετοχή συνολικά στις εσωκομματικές εκλογές και από την άλλη οι νέες εγγραφές δίνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη το πράσινο φως να συνεχίσει την πολιτική του. 
Να προχωρήσει αξιοποιώντας την ώθηση από την εσωκομματική διαδικασία, επιμένοντας στην λογική της μετριοπάθειας και των στοχευμένων κινήσεων. Όλα αυτά μάλιστα συμβαίνουν σε  μία περίοδο που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα, μια και εκτιμά ότι οι εθνικές κάλπες δε θα αργήσουν. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης σε μία κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό επέλεξε το Περιστέρι ως το σημείο, στο οποίο θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, κομβικό σημείο της Β' Αθήνας, μίας περιφέρειας που εν πολλοίς καθορίζει εκλογικά αποτελέσματα και που αποτελεί άλλωστε την περιφέρεια εκλογής του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: