Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Κυρ. Μητσοτάκης: Να απελευθερωθούν άμεσα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Κυρ. Μητσοτάκης: Να απελευθερωθούν άμεσα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί
Σε επισκέψεις με έντονο συμβολισμό προχωρά αυτή την εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια περίοδο, κατά την οποία οι ελληνοτουρκικές σχέσεις χαρακτηρίζονται από εντάσεις. 
Πρώτος σταθμός η Αλεξανδρούπολη, όπου παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης. Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εκ νέου την άμεση απελευθέρωση των νέων Ελλήνων στρατιωτικών.
«Πέρασαν 98 χρόνια από τότε που ο άνεμος ελευθερίας φύσηξε στην Αλεξανδρούπολη, ολοκληρώνοντας την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό. Μια ελευθερία, δυστυχώς, την οποία δεν απολαμβάνουν εδώ και δυόμισι μήνες οι δύο Έλληνες αξιωματικοί μας, οι οποίοι κρατούνται παρανόμως στις φυλακές Αδριανούπολης», σημείωσε.


Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την Τουρκία «εδώ και τώρα να δώσει οριστικό τέλος στην παράνομη κράτηση των δύο αξιωματικών μας. Να σεβαστεί τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τους κανόνες της καλής γειτονίας. Να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα αλλά και συνολικά απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Μαζί με τον πρόεδρο της ΝΔ ήταν και ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του κόμματος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος στις τρεις και μισή το μεσημέρι, με την ιδιότητα του προέδρου της αρμόδιας επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Τουρκία, θα συναντήσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην Ίμβρο όπου αύριο θα παραστεί στα θυρανοίξια του παρεκκλησίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τα οποία θα τελεστούν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τους περίπου 500 Έλληνες που έχουν παραμείνει στο νησί, το οποίο αποτελεί την γενέτειρά του πατριάρχη και ασφαλώς θα στείλει μηνύματα προς τη γειτονική χώρα. 


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: