Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Κυρ. Μητσοτάκης: Σε αποδρομή κυβέρνηση και Α. Τσίπρας

Κυρ. Μητσοτάκης: Σε αποδρομή κυβέρνηση και Α. Τσίπρας
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε θλιβερό, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη.
«Είναι ένας πρωθυπουργός σε αποδρομή, δεν έχει να πει τίποτε στο λαό, με γλώσσα αχαρακτήριστα ακραία, ουδέποτε στις κυβερνητικές ανακοινώσεις δεν υπήρξε τέτοια γλώσσα. Η επίσημη πολιτική γλώσσα τους, η χειρότερη γλώσσα του μεταπολιτευτικού αυριανισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται.
Σε συνέντευξή του σε τρία ραδιόφωνα της συμπρωτεύουσας, ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Η κυβέρνησή είναι σε αποδρομή. Έχουμε την εικόνα ενός θλιβερού πρωθυπουργού που πήγε και μίλησε εν μέσω προστασίας και όλο το νησί απέναντι του. Δεν πήγε σε χοτ σποτ, κανένας κάτοικος δεν πήγε εκεί. Τι πήγε να μας πει τι; Ότι δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε λόγω συνιστωσών ΣΥΡΙΖΑ; Εικόνα πρωθυπουργού που παρέλαβε μειωμένο ΦΠΑ και τον αύξησε;».
Παράλληλα, τόνισε ότι για τον ΦΠΑ στα νησιά θα επιδιώξει να διεκδικήσει την μείωσή του, ενώ έστειλε αυστηρό μήνυμα στην πλευρά των Σκοπίων ξεκαθαρίζοντας ότι χωρίς συμφωνία με την Ελλάδα η γειτονική χώρα δεν πρόκειται να μπει στο ΝΑΤΟ.



«Τα Σκοπιά αν θέλουν πρόοδο σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ πρέπει να κάνουν συμβιβασμό, αν δεν τον δεχτούν δεν μπορούν ούτε και στο ΝΑΤΟ. Έχουν περισσότερα να κερδίσουν από μια γενναία κίνηση», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα άσκησε σκληρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς για το συγκεκριμένο θέμα.
«Το Σκοπιανό άνοιξε με τον λάθος τρόπο, δεν επεδίωξε η κυβέρνηση αρραγές μέτωπο και εθνική γραμμή που να απηχεί άποψη πλειοψηφίας. Τσίπρας και Κοτζιάς έκαναν μυστικές διαπραγματεύσεις πριν ενημερώσουν την αντιπολίτευση και χρησιμοποίησαν ένα εθνικό ζήτημα για να διχάσουν πολίτες. Η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν υπάρχει σεβασμός στους πολίτες» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Με αφορμή το σημερινό περιστατικό όπου τουρκικό εμπορικό πλοίο προσέγγισε και επακούμβησε με την κανονιοφόρο Αρματωλός, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέσβου, ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και ενότητα του λαού.
«Υπάρχει αυξημένη ένταση στο Αιγαίο, κάνω έκκληση σε Τουρκία να σέβεται κανόνες διεθνούς δικαίου και άγραφους κανόνες καλής γειτονιάς, δεν έχω πλήρη εικόνα για περιστατικό σε Μυτιλήνη, αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην αποτρεπτική ικανότητα της χώρας μας και στις ένοπλες δυνάμεις». 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε την ανεργία ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. «Την μεγαλύτερη σημασία την αποδίδω στη δημιουργία νέου πλούτου από έκρηξη επενδύσεων», τόνισε.
«Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έχει ήδη υπογράψει μειώσεις συντάξεων 1/1/2019 και αφορολόγητου 1/1/2020. Ο κ. Τσακαλώτος λέει ότι δεν αυτά δεν αλλάζουν σε αντίθεση με άλλα στελέχη που λένε ότι μπορεί να αλλάξουν. Πληρώνουμε το λογαριασμό και για αυτό δεν υπάρχει καμία καθαρή έξοδος», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Θέλουμε εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ κατά 9% αντί 20% που είναι σήμερα. Αυτό θα μετριάσει την μείωση του αφορολόγητου. Αυτή είναι κοινωνική πολιτική όχι επιδόματα δεξιά και αριστερά», σημείωσε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης.
Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για το μέλλον της ΕΡΤ και σημείωσε πως η χώρα χρειάζεται δημόσια τηλεόραση αλλά όχι όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας. «Στο μισό θα πρέπει να πάει το τέλος της ΕΡΤ. Αν πρέπει να λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό και όχι απροκάλυπτο κυβερνητικό εργαλείο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Τέλος, ο αρχηγός της ΝΔ αναφέρθηκε στον εκλογικό νόμο και στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. «Θα αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο την επόμενη ημέρα, και για τις εθνικές και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές» επισήμανε, τονίζοντας ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν πριν τις εθνικές.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: