Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Μυτιλήνη: Ολο το νησί στην πορεία διαμαρτυρίας εναντίον του Τσίπρα -Σοβαρά επεισόδια με τα ΜΑΤ [εικόνες]


Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλούσε στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη σε εξέλιξη βρίσκονταν πορείες διαμαρτυρίας στις οποίες μετείχε σύσσωμο το νησί της Λέσβου και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η πορεία ήταν πρωτόγνωρη για το νησί, καθώς οι διαδηλωτές πλησίαζαν ή και ξεπέρεσαν τους 3.000.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, στη Μυτιλήνη, κάποια στιγμή επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΕΛ.ΑΣ.

Ενταση και φωτοβολίδες

Διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πάνε προς το σημείο όπου ήταν σε εξέλιξη η ομιλία Τσίπρα, για να επιδώσουν ψήφισμα στον Πρωθυπουργό, αλλά τους απώθησαν αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές «απάντησαν» με φωτοβολίδες, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.



Συγκεντρωμένοι σπρώχνουν τις κλούβες της ΕΛ.ΑΣ.


Σοβαρά επεισόδια στη πλατεία Τελωνείου Μυτιλήνης

Λίγο αργότερα, νέα, σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν μπροστά από την πλατεία Τελωνείου Μυτιλήνης, σύμφωνα με το lesvospost.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ ομάδας νεαρών και δυνάμεων της αστυνομίας.

Οι νεαροί προσπάθησαν να φθάσουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου ήταν σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού, αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.




Τσίπρας: Κάποιοι καλλιέργησαν κλίμα τρομοκρατίας -Δεν φυγομάχησα

Απάντηση στις παλλαϊκές συγκεντρώσεις στη Μυτιλήνη επεδίωξε να δώσει ο πρωθυπουργός μιλώντας στο 14ο περιφερειακό συνέδριο.

«Κάποιοι εδώ και αρκετές μέρες επιδίωξαν να μην είμαι εδώ σήμερα το βράδυ. Κάποιοι επιδίωξαν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης τρομοκρατίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο που ολοκληρώνεται απόψε στην Μυτιλήνη «Κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις ειλικρινείς αγωνίες των κατοίκων του νησιού. Αλλά δεν τους κάναμε τη χάρη. Δεν φυγομαχήσαμε και δεν αποδράσαμε» τόνισε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε δε πως «κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πραγματικές αγωνίες των κατοίκων αυτού του ιστορικού νησιού, για να σπείρουν πόλωση και μίσος και να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες».

ΝΔ για ομιλία Τσίπρα στη Λέσβο: Θλιβερός -Είχε το θράσος να μην ζητήσει μια συγγνώμη

Δριμύτατη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΝΔ, με αφορμή τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο περιφερειακό συνέδριο Β. Αιγαίου, στη Λέσβο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «αποκαλεί ακροδεξιούς τους πολίτες των νησιών που διαμαρτύρονται για τις επιλογές του» και πρόσθεσε: «Είχε σήμερα το θράσος να μην ζητήσει έστω μια συγγνώμη για τις ιδεοληψίες και την ανικανότητά του και να εφευρίσκει παντού άλλοθι και εχθρούς. Μία λέξη του ταιριάζει. Θλιβερός».







Οπως μετέδωσε μέσω Twitter ο Γιώργος Χρηστίδης ανταποκριτής του Spiegel, καταστηματάρχες του νησιού διαμαρτυρήθηκαν για τις οικονομικές αδικίες (ιδίως την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ), οι κάτοικοι ζητούσαν την εκκένωση της Μόρια, κρατώντας πανό στα οποία γράφουν: «Η Μόρια δεν μπορεί να ζει στην απειλή» και «SOS Μόρια, δώστε λύση τώρα». Στο σημείο είχε συγκεντρωθεί ομάδα αντιεξουσιαστών με κράνη, μαντήλια και καδρόνια με κόκκινες σημαίες.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή, ενώ από το πρωί της Πέμπτης, μπήκε λουκέτο στην αγορά της Μυτιλήνης, καθώς όλα τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: