Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε όλη τη χώρα- Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε 23 πόλεις


Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε όλη τη χώρα- Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε 23 πόλεις
Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας που είχαν προγραμματισθεί σε 23 πόλεις της Ελλάδας το απόγευμα της Τρίτης.
Στο επίκεντρο των συλλαλητηρίων στην Βόρεια Ελλάδα βρέθηκε η Αρχαία Πέλλα γενέτειρα του Μεγάλου Αλέξανδρου, όπου έφτασαν διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη και αλλού. Περίπου 3.000 πολίτες με σημαίες διαδήλωσαν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Παρών ήταν και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Συλλαλητήρια οργανώθηκαν σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας: Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Πέλλα, Έδεσσα, Βέροια, Κατερίνη, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Καστοριά και Σιάτιστα.
Στην υπόλοιπη χώρα συλλαλητήρια έλαβαν χώρα σε Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Θήβα, Χαλκίδα, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Κω.
Δείτε την εικόνα από την Πέλλα:



Στα Ιωάννινα, η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε πανηπειρωτικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν φορείς, σύλλογοι και σωματεία, στο οποίο προσήλθε πλήθος κόσμου με ελληνικές σημαίες, απ' όλη την Ήπειρο -ακόμη από το Αγρίνιο και την Πάτρα. Από νωρίς το απόγευμα στο χώρο της πλατείας υψώθηκε με γερανό μια τεράστια ελληνική σημαία από τους εθνοφύλακες της Θεσπρωτίας. Χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Κύπρου, των Ποντίων και της Χειμάρρας.
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του κόσμου στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας. Κόσμος με σημαίες στα χέρια διαδήλωσε την αντίθεσή του στο να υπάρχειι ο όρος «Μακεδονία» στη σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ.
Ένταση στα Χανιά
Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων λίγο πριν την έναρξη συγκέντρωσης για τη Μακεδονία.
Στο χώρο της συγκέντρωσης εμφανίσθηκε ομάδα νεαρών του αντιεξουσιαστικού χώρου, που κρατώντας πανό άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα. Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση κινήθηκαν προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα να υπάρξει η πρώτη εστία έντασης με την κατάσταση να εκτονώνεται λίγο μετά. Όταν στο χώρο έφθασαν και άλλοι πολίτες προκειμένου να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση, ακολούθησε νέος γύρος αντιπαράθεσης, με συμμετοχή αυτή τη φορά και αστυνομικών που προσπάθησαν να απομακρύνουν τους νεαρούς του αντιεξουσιαστικού χώρου από την πλατεία.
Ακολούθησε συμπλοκή με τις αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί αστυνομικών, ενώ στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων οδηγήθηκαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 3-4 νεαροί.

Φωτογραφία από Βέροια:

Φωτογραφία από Ιωάννινα:



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: