Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

«’Εκείνοι σας έβαλαν. Εμείς σας βγάλαμε…..»

Γράφει ο Γιώργος Παντάκης

Αφού συκοφάντησαν μεθοδικά και συστηματικά την κυβέρνηση Σαμαρά, πήραν την εξουσία λέγοντας στον κόσμο ΜΟΝΟ ψέμματα και από εκεί και πέρα άρχισε η δολιοφθορά.

Αφάνισαν τους ελεύθερους επαγγελματίες, αφάνισαν την μικρομεσαία τάξη, αφανίζουν τώρα και τους συνταξιούχους.

Έξι με επτά δις ευρώ θα κλέψουν από τους συνταξιούχους τα επόμενα δυο με τρία χρόνια για να δικαιωθεί η ρήση «ήταν δίκαιο, έγινε πράξη». Θα πρέπει όμως να θυμίσουμε ότι οι συνταξιούχοι είχαν «επενδύσει» στον μεγαλύτερο μπλοφατζή που γνώρισε ο τόπος και που τώρα αυτός τους αφανίζει.

Ο κ Μητσοτάκης ζητεί εκλογές. Ο κ. Τσίπρας όμως έχει το «πρόγραμμα» του και δεν ακούει τίποτα. Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του, θα πρέπει μετά από την διάλυση της χώρας και την δυστυχία που έφερε στους πολίτες να επιβιώσουν. Θα προσφύγει στις κάλπες όταν θα είναι έτοιμος να περισώσει ότι μπορεί, κυρίως το τομάρι του.

Θα παίξει τα ρέστα του το επόμενο διάστημα με την «έξοδο» της χώρας από τα μνημόνια και αφού αισθανθεί έτοιμος κατά τον Οκτώβριο – Νοέμβριο, πριν τον Δεκέμβριο, θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές. Και λέω Δεκέμβριο για να μην έχουν προλάβει οι συνταξιούχοι να δουν την σύνταξη τους να εξανεμίζεται.

Το βασικό του σύνθημα; «’Εκείνοι σας έβαλαν. Εμείς σας βγάλαμε…..»

Δεν θα γίνει ΚΑΜΙΑ περικοπή συντάξεων έλεγαν παντού όλοι οι κυβερνητικοί όπου μιλούσαν ή τους καλούσαν σε πάνελ και μάλιστα θυμωμένοι όταν τολμούσε ο παρουσιαστής να τους ρωτήσει αν θα μειώσουν τις συντάξεις. Θα μου πείτε που ειναι το περίεργο, έχουν πει έστω μια αλήθεια;; έστω και μια;; Ποτέ.

Το πόσο «killers» είναι οι άνθρωποι δεν υπάρχει κάποια περιγραφή να κάνει κάποιος. Είπε ένας βουλευτής ονόματι Νάσος Αθανασίου κάποτε δημοσιογράφος της ΕΡΤ.


«Δυο μεταρρυθμίσεις – τομές έπρεπε να κάνει η Κυβέρνηση και μόνο η Κυβέρνηση Τσίπρα μπορούσε να τις κάνει. Η μια είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσεως και η άλλη η περικοπή συντάξεων! Μόνο ο Τσίπρας μπορούσε να τα κάνει αυτά»!

Τα λένε αυτοί που «ούτε νεκροί» δεν θα έβαζαν υπογραφές σε μνημόνια και περικοπές μισθών και συντάξεων.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έταξαν «σεισάχθεια»

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έλεγαν του προηγούμενους «Γερμανοτσολιάδες» και στα «τέσσερα».

Είναι φυσικά οι ίδιοι άνθρωποι που με χέρια και πόδια υπογράφουν όχι μόνο ότι τους δώσουν οι θεσμοί, αλλά προτείνουν και αυτοί άλλα τόσα για να τους ικανοποιήσουν.

Είναι αυτοί που αντικατέστησαν τους…Τροικανούς με τους θεσμούς, διότι η λέξη Τρόικα πολύ τους …πληγώνει!

Είναι αυτοί που θα κόψουν 2 με 3 συντάξεις τον χρόνο από τις αρχές του 2019 και να είναι και ευχαριστημένοι και να μακαρίζουν την κυβέρνηση που στάθηκε ΜΟΝΟ σε αυτό, βγαίνουν και λένε τώρα οι πλιατσικολόγοι της απλής λογικής. Είπαμε, αυτοί που «ούτε νεκροί» δεν θα έβαζαν υπογραφές σε μνημόνια και περικοπές μισθών και συντάξεων.

Τώρα, όλοι τους εργάζονται για την «Ανάσταση» της 20η Αυγούστου όπου θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες για τον «εξοστρακισμό» των εχθρών του Έθνους που ακούνε στο όνομα… θεσμοί!.

Όλα κινούνται στην προσμονή της «μεγάλης ημέρας».

Ο Αλέξης και το υπόγειο της Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει την παράδοση εντατικών μαθημάτων με παράλληλο μασάζ σε Υπουργούς και βουλευτές… Η μεγάλη στιγμή ήρθε. Τώρα για ποιον θα ειναι η «μεγάλη στιγμή» μένει για να το δουμε. Εύχομαι και ελπίζω η νέα κυβέρνηση να κάνει σωστά το καθήκον της…….

Διότι δεν ειναι μόνο τα εγκλήματα στην οικονομία και ο αφανισμός των συνταξιούχων. Είναι και τα Εθνικά θέματα που θα πρέπει να λογοδοτήσει. Μικραίνει την Ελλάδα. Και γιαυτό τον λόγο θα πρέπει να δώσει μια εξήγηση.

Τι άλλα νέα; Στο σπίτι καλά; Η καθηγήτρια μας καλά; Ο κ. Παππάς θα πάει κανένα ταξιδάκι με τον δικηγόρο κ. Αρτεμίου στην Καραϊβική για ξεκούραση; Ο φίλος μας κ. Μαχέντ Χαλίλ τι κάνει;


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: