Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Η Ν.Δ. οφείλει να ξαναφέρει την Ελπίδα στην πατρίδα

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τα όσα έκανε η παρούσα κυβέρνηση την τριετία που διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας. Πολλά είναι τα λάθη της και τα δεινά που επέφερε στην κοινωνία, στους θεσμούς, στην οικονομία. Οι συγκυβερνήτες, κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, αποδεικνύουν καθημερινά, πως είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν όσο περισσότερο μπορούν στην καρέκλα, αδιαφορώντας για τις τύχες της Ελλάδας και σκεπτόμενοι μόνο το προσωπικό όφελος.
Οι πολίτες τα ξέρουν, τα βλέπουν, τα βιώνουν καθημερινά στην δύσκολη πραγματικότητα στην οποία μοχθούν να τα βγάλουν πέρα για τους ίδιους και την οικογένεια τους. Οφείλουμε βέβαια, να τα επισημαίνουμε και να τα θυμίζουμε, είμαστε υποχρεωμένοι ωστόσο να μιλήσουμε για το μέλλον, να δείξουμε το διαφορετικό δρόμο, στον οποίο μπορεί να βαδίσει η Ελλάδα μας και να θυμίσουμε σε όλους τους Έλληνες, ότι με το  καταστροφικό πέρασμα της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μπορεί να παρασύρει στο διάβα της και την Ελπίδα.
Γιατί εκτός από την οικονομία και τους θεσμούς ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε το δηλητήριο του και απευθείας στην ίδια την κοινωνία. Την πότισε με το μίσος και τον διχασμό, υποσχόμενος προεκλογικά την Ελπίδα. Κακοποίησε την ίδια τη γλώσσα μας και τις έννοιές της. Τάζοντας μια Ελπίδα που δεν ήρθε ποτέ και τη θέση της πήρε η απογοήτευση, η πίκρα και σε πολλούς η παραίτηση.
Όμως, τι είναι η Ελπίδα πέρα από την επιθυμία για ένα καλύτερο μέλλον; Για εμάς και τα παιδιά μας. Ένα καλύτερο μέλλον που το διεκδικούμε μέσα από τη δουλειά μας, από τη προσπάθεια μας και τον κόπο μας. Η επιβράβευση όλων αυτών είναι το διαβατήριο για αυτό το καλύτερο μέλλον στο οποίο ελπίζουμε.
Ο δρόμος υπάρχει. Ο τρόπος για να πετύχουμε υπάρχει. Όπως και το σχέδιο. Και δεν έχει καμία σχέση με την ασκούμενη, σήμερα, πολιτική. Ο δρόμος δεν περνάει μέσα από τη δήμευση του εισοδήματος των πολιτών με την υπερφορολόγηση που έχουν επιβάλει οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν έχει σχέση με την αποτροπή από την επιπλέον προσπάθεια μέσω ενός συστήματος ασφαλιστικών εισφορών που στην ουσία αποτελεί επιπλέον φορολογία. Και βέβαια ο δρόμος για την ανόρθωση της Ελλάδας δεν πρέπει να είναι κλειστός για τις επενδύσεις και τη δημιουργία δουλειών που θα προσφέρουν αξιοπρεπείς μισθούς.
Η Νέα Δημοκρατία έχει παρουσιάσει συγκεκριμένο οδικό χάρτη για τη μείωση της φορολογίας, για τον εξορθολογισμό του δημοσίου και την προσέλκυση επενδύσεων.
  • Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός μίας διετίας
  • Καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα στο 9%
  • Μείωση ασφαλιστικών εισφορών
  • Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20% εντός μίας διετίας, από το 29% που είναι σήμερα
  • Μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5%
  • Αύξηση ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ στα 25.000 ευρώ, ώστε να περιοριστεί η γραφειοκρατία και να διευκολυνθεί η λειτουργία μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών
  • Διαγραφή ανείσπρακτων εισφορών, ενώ όσες οφειλές κριθούν εισπράξιμες θα υπαχθούν σε συμφωνία με τους δανειστές σε μία ρύθμιση μέχρι 120 δόσεις. Για οφειλές μέχρι 20.000 ευρώ η ρύθμιση θα γίνεται με αίτηση του οφειλέτη ενώ για μεγαλύτερες θα λαμβάνονται υπόψη επιπλέον οικονομικά κριτήρια.
Τις ιδέες αυτές, το σχέδιο αυτό οφείλουμε να το μεταφέρουμε στην κοινωνία, στους εργαζόμενους, στους ελεύθερους επαγγελματίες και να δώσουμε εκ νέου νόημα στην Ελπίδα. Γιατί πρέπει, την απογοήτευση και την πίκρα των πολιτών, να τα μετατρέψουμε σε δύναμη και θέληση για να χαράξουμε μαζί τον δρόμο προς ένα καλύτερο μέλλον.
*Ο Στέφανος Σταμούλης είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: