Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

Παραλήρημα συμβούλου του Αλ.Τσίπρα: "Μύθος" ο Μ.Αλέξανδρος, "επιμολυντικά" τα συλαλλητήρια


"Μύθος" ο Μ.Αλέξανδρος, "επιμολυντικά" τα συλαλλητήρια
Αδιανοητες αναφορές του συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του Πρωθυπουργού Ν.Καρανίκα περέχει η ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, με την οποία χαρακτηρίζει ως “μύθο” την σχέση του Μ.Αλεξάνδρου με την περιοχή της Μακεδονίας και ειδικότερα της Ημαθίας, ενώ δεν διστάζει να επιτεθεί σε και όσους διαφωνούν με την εκχώρηση του ονόματος στους Σκοπιανούς κατηγορώντας τους ως “αμόρφωτα εθνίκια”.
Σε ένα ανορθόγραφο κείμενο ο κ. Καρανίκας κάνει λόγο  για  “κοινή ιστορία και πολιτισμό” μεταξύ των Ελλήνων και των Σκοπιανών, θέση που ακόμα και ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων έχει αποκηρύξει αφού πλεόν εμφανίζεται αποστασιοποιημένος από τον αρχαιοελληνικό Μακεδονικό πολιτισμό.
Ο σύμβουλος του Πρωθπουργού τέλος, μιλά με πολύ σκληρή γλώσσα για τα συλλαλητήρια που προετοιμάζονται, δηλώνοντας ότι μοναδικός σκοπός τους είναι “η ενίσχυση της φασιστικής νοοτροπίας που θέλει τον εθνικισμό να μολύνει τα μυαλά των ανθρώπων που αγαπούν την χώρα τους”.
Δυστυχώς οι αναφορές αυτές δεν θα είχαν ιδιαίτερη αξία, αν δεν εκστομίζονταν από τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού που είναι επιφορτισμένος με τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης. Οι θέσεις αυτές του κ. Καρανίκα προσφέρουν εξαιρετικά επιχειρήματα στους Σκοπιανούς και τους βοηθούν  να ενισχύσουν την διαπραγματευτική τους θέση στη διεθνή κοινότητα, εμφανίζοντας την ελληνική κυβέρνηση να υιοθετεί τις πιο ακραίες αντιλήψεις της Σκοπιανής προπαγάνδας. Μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμα υπάρξει αντίδραση αποδοκιμασίας για τις δηλώσεις του κ. Καρανίκα.
thepresident.grΜοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: