Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018

Η φωτογραφία που δείχνει τι ακριβώς συνέβη στην G7: Μέρκελ και όλοι οι υπόλοιποι, κατά του Τραμπ [εικόνα]

Λένε πως μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις και αυτή που δημοσίευσε ο εκπρόσωπος της Ανγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, αποτυπώνει χωρίς λόγια τι έγινε στη Σύνοδο των G7.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια σε μια καρέκλα και μπροστά του όρθιοι βρίσκονται οι υπόλοιποι ηγέτες. Η Ανγκελα Μέρκελ, σαν δασκάλα, έχει τα χέρια πάνω στο τραπέζι και κοιτά τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος θυμίζει μαθητή, που δεν ενδιαφέρεται τόσο για όσα του λένε.

Στο πλάι της Μέρκελ είναι ο Εμανουέλ Μακρόν και δίπλα σε αυτόν η Τερέζα Μέι, ενώ ο Σίνζο Αμπε με τη στάση του δείχνει πως δεν υπάρχει φως στη συζήτηση.

«Δεύτερη ημέρα της G7 στον Καναδά: διαβουλεύσεις στο περιθώριο της επίσημης ημερήσιας διάταξης», έγραψε ο Ζάιμπερτ.

Η φωτογραφία έρχεται την ώρα που ο Τραμπ αποχώρησε από την διάσκεψη της G7, κίνηση που υπογραμμίζει τις βαθιές ρωγμές που υπάρχουν μεταξύ των «6» και των ΗΠΑ, ειδικά μετά την επιβολή των δασμών για τις εισαγωγές προϊόντων στην αμερικανική αγορά.

Αγνωστο παραμένει αν ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ιαπωνία, θα προχωρήσουν στην έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, με δεδομένες τις ουσιαστικές διαφοροποιήσεις που υπάρχουν μεταξύ των ΗΠΑ και των υπολοίπων κρατών-μελών της ομάδας G7 για το εμπόριο, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την εξεύρεση συμβιβασμών.

Ωστόσο, Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ηγέτες της ομάδας των χωρών G7 βρίσκονται σε πορεία για μια συμφωνία, προκειμένου να εκδοθεί ένα κοινό ανακοινωθέν. Για το κλίμα, οι έξι ηγέτες είναι από την μία πλευρά, ενώ οι ΗΠΑ, από την άλλη, δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Πηγή: iefimerida.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: