Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Δημοσκόπηση RASS: Με 10,3 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση RASS: Με 10,3 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ
Ισχυρό προβάδισμα 10,3 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη ΝΔ η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία RASS για τον τηλεοπτικό σταθμό Action24. Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 29,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 19,4% ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 9,7%.Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 6,8% ενώ κάτω από το όριο του 3% που ισοδυναμεί με είσοδο στη Βουλή βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 2,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%.

Συντριπτική είναι η διαφορά στην παράσταση νίκης, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 70% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται 52 μονάδες πίσω καθώς μόνο το 18,2% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε τις εκλογές αν την προσεχή Κυριακή στήνονταν κάλπες.

Σαφές είναι και το προβάδισμα που διατηρεί έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καταλληλότητα ως πρωθυπουργός καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 34,4% ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο 23,7%
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 38,7%, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 31,6%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, οι ερωτώμενοι σε ποσοστό 30% θεωρούν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά τη γλώσσα της αλήθειας, με το αντίστοιχο ποσοστό για τον Αλέξη Τσίπρα να περιορίζεται στο 18,5%.
Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση της RASS εδώ.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: