Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Κυρ. Μητσοτάκης: Αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι των Τσίπρα - Καμμένου στην εξουσία

Κυρ. Μητσοτάκης: Αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι των Τσίπρα - Καμμένου στην εξουσία
Σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα έθεσε την ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πολιτική επιτροπή του κόμματος. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η ανεπάρκεια της κυβέρνησης οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο.
Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στο ρεαλιστικό πρόγραμμά του, το οποίο θα οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη μέρα.
“Είναι το τελευταίο καλοκαίρι του δίδυμου Τσίπρα Καμμένου στην εξουσία. Ολοι το αναγνωρίζουν ότι έχουμε μπει σε εκλογικό κύκλο, θερινή ραστώνη δεν υπάρχει για εμάς. Κάνουμε τις δικές μας προτάσεις κτήμα όλων των Ελλήνων. Μετατρέπουμε τον θλιβερό επίλογο των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ σε ένα σημαντικό πρόλογο της νέας εποχής για τη χώρα.Η αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ συγκρούστηκε με την πραγματικότητα. Η εθνικά οδυνηρή συμφωνία των Πρεσπών, το τέταρτο μνημόνιο, η υπερφορολόγηση. Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι, πρέπει να αποκαλύψουμε το υποτιθέμενο τέλος των μνημονίων” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας ότι όσο περισσότερο παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, τόσο το χειρότερο για τη χώρα.
“Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ανά πάσα στιγμή να κάνει εκλογές, όποτε τις κάνει εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Θα του πρότεινα να προκηρύξει τις εκλογές πριν από τη ΔΕΘ για να βρει ένα καλό άλλοθι προκειμένου να γλιτώσει την επίσκεψή του στη Βόρεια Ελλάδα. Βρισκόμαστε ήδη σε εκλογικό περιβάλλον. Εκεί που σταματά η κυβερνητική αδυναμία, αρχίζει ο κομματικός τυχοδιωκτισμός. Το δίδυμο Τσίπρα Καμμένου θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την εξουσία” επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα αναφέρθηκε και στα σενάρια των τριπλών εκλογών.
“Εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή, όχι όποτε το επιτάσσει το συμφέρον της Ελλάδας αλλά όποτε ο κ. Τσίπρας το κρίνει ότι θα είναι προς το συμφέρον του. Ηδη μιλούν για το φθινόπωρο, για τον Μάιο του 2019..Πρόκειται ξεκάθαρα για μία στρατηγική ήττας, στο πανικό τους ίσως ελπίζουν ότι οι ψηφοφόροι μπερδευτούν. Μάταιος κόπος, θα υποστούν συντριβή σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις” είπε ο κ.Μητσοτάκης που προέβλεψε πως η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πολώσει το κλίμα προς τις κάλπες.
“Θα υπάρξει τοξικότητα. Θα κατασκευάσει εχθρούς, θα εργαλειοποιήσει θεσμούς όχι μόνο τη δικαιοσύνη ίσως και το σύνταγμα. Μάταιος ο κόπος τους. Εμείς θα εξακολουθούμε να μιλάμε για το μέλλον. Δε θα βουλιάξουμε στη λάσπη τους. Εμείς δε θα είμαστε ποτέ οι επισπεύδοντες, αλλά θα απαντάμε με σοβαρότητα και με στοιχεία” σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που άφησε αιχμές για τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας , σε σχέση με την τεχνική εταιρία της οικογένειας Τσίπρας λέγοντας πως αυτοί που επικαλέστηκαν ηθικά πλεονεκτήματα, βρέθηκαν από κατήγοροι κατηγορούμενοι μέσα σε μία στιγμή.
Οσο θα κυβερνούν αυτοί την Ελλάδα, η πατρίδα μας θα θεωρείται αναξιόπιστη. Είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας Τσίπρα Καμμένου το τέταρτο μνημόνιο τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ που εξέφρασε την ανησυχία του εμπλοκής της χώρας σε εθνικές περιπέτειες με στόχο ορισμένες πρόσκαιρες εντυπώσεις.
“Η κυβέρνηση παίζει παιχνίδια εξουσίας και εκλογών ενώ η κοινωνία απειλείται με φτωχοποίηση. Ο κ. Τσίπρας διαβάζουμε ότι ετοιμάζεται να ξαναπάει στο Καστελόριζο, οι πολίτες που ταλαιπωρούνται, εξοργίζονται όταν βλέπουν ενός αναξιόπιστου και κυνικού πρωθυπουργού. Ας κάνει όσες φιέστες θέλει οι πολίτες δεν τον πιστεύουν, δε θα του δώσουν άλλη ευκαιρία”, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
“Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει για τα αρνητικά τετελεσμένα της συμφωνίας των Πρεσπών. Οι Σκοπιανοί επικαλούνται την μακεδονική εθνότητα αλλά έχουν και το νατοϊκό πλέον διαβατήριο. Μία εθνική γραμμή 27 χρόνων, η οποία βρήκε το επιστεγασμά της με τον Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι, εγκαταλείφτηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Αν μπορούν να φύγουν όλοι διακοπές τόσο το καλύτερα για τη χώρα” σημείωσε.
Από την ομιλία του δεν έλειψαν και οι αναφορές στην οικονομία. “Η κυβέρνηση αυτή έχει ψηφίσει μόνη της δύο φορές την μείωση των συντάξεων. Παρά τα μισόλογα περί αναστολής των συντάξεων το κακό έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό. Οσο και αν θέλουν να το αποφύγουν το λογαριασμό θα τον πληρώσουν ολόκληρο στην κάλπη” τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε προσωπικά ότι η ψήφος των ομογενών θα είναι από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησης της ΝΔ και επανέλαβε την πρόθεση της ΝΔ για μείωση των φορολογικών συντελεστών στο πλαίσιο ενός σαφούς και κοστολογημένου οικονομικού προγράμματος.
“Εχουμε ένα σαφές και κοστολογημένο πρόγραμμα. Μείωση ΕΝΦΙΑ, φορολογία εισοδήματος, 9% ως εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή, επιστροφή στο 13% του ΦΠΑ. Αμεση κατάργηση του φόρου στο κρασί και της εισφοράς αλληλεγγύης, όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν. Θα επιμείνουμε στην εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, όπως και ισχύει και η δέσμευσή μας για είσοδο κάθε παιδιού σε παιδικό σταθμό” σημείωσε, λέγοντας ότι αυτό είναι το δικό μας ρεαλιστικό σχέδιο για μία φωτεινή Ελλάδα.
“Πόσο παράλογο είναι να χαρακτηρίζονται ακροδεξιοί οι οχτώ στους δέκα Ελληνες που έχουν ευαισθησίες για τα εθνικά θέματα; Προσβάλλετε κύριε Τσίπρα τους Ελληνες”, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.
Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα ανακοίνωσε ότι το τακτικό συνέδριο της ΝΔ θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Δεκεμβρίου, με πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ένας άνθρωπος που αγάπησε όσο λίγοι την ΝΔ όπως τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: