Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ιδέα για την απελευθέρωση των στρατιωτικών μας

Φ. Κουβέλης: Δεν περίμενα τόσο σύντομα την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Φ. Κουβέλης: Δεν περίμενα τόσο σύντομα την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Με συνοπτικές διαδικασίες ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε πως η περιπέτεια των δυο Ελλήνων αξιωματικών θα τελείωνε τόσο γρήγορα, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο πως η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εικόνα για τις εξελίξεις.
«Οι όποιες απαισιόδοξες προβλέψεις γίνονταν, οφείλονταν στο γεγονός ότι ο Ερντογάν ήταν σε θέση εξαιρετικά έντονη στο βαθμό όπου ήθελε τον επαναπροσδιορισμό της εξωτερικής του πολιτικής» υπογράμμισε ο Φ. Κουβέλης και συμπλήρωσε ότι «η απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης επιλογής του Ερντογάν αναφορικά με τις σχέσεις που θέλει να διαμορφώσει με την Ελλάδα και την Ευρώπη».
Ο υπουργός, βέβαια, απέδωσε την επιλογή Ερντογάν για απελευθέρωση στο γεγονός ότι είχαν προηγηθεί έντονες διπλωματικές διεργασίες από την πλευρά της ελληνικής Κυβέρνησης «με σημαντικότερες αυτές του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα».
Ακόμη, ο κ. Κουβέλης μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως η απελευθέρωση των δυο Ελλήνων αξιωματικών, αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη και η απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης συνιστά και την αλλαγή της επιθετικής ρητορικής πολιτικής από τον Ερντογάν.
Σε ερώτηση σχετικά με την θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου ότι η περιπέτεια των δυο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν προσχεδιασμένη κι ότι ουσιαστικά με εντολή Ερντογάν απήχθησαν, διαχώρισε τη θέση του λέγοντας πως «δεν έχω τεκμήρια περί απαγωγής» των δύο στρατιωτικών.
liberal.gr






Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: