Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Ιστορική μέρα… Ο Maduro παραδέχτηκε ότι απέτυχε!

 Στο 1.000.000% ο πληθωρισμός και στο -18% το ΑΕΠ μόνο το 2018

Ιστορική μέρα… Ο Maduro παραδέχτηκε ότι απέτυχε! – Στο 1.000.000% ο πληθωρισμός και στο -18% το ΑΕΠ μόνο το 2018

"Δεν κλαψουρίζω, θέλω λύσεις, σύντροφοι!", αναφώνησε στους κομματικούς του μηχανισμούς
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, προέβη σε μια πρωτοφανή δήλωση...
Παραδέχθηκε ότι το σοσιαλιστικό οικονομικό του μοντέλο «απέτυχε» λόγω έλλειψης τροφίμων και φαρμάκων καθώς και ελλιπούς υποδομής. 
Και μέσα σε όλα αυτά, το ΔΝΤ εκτιμά ότι θα υπάρξει... υπερπληθωρισμός ύψους 1.000.000% μέχρι το τέλος του έτους, ενώ το ΑΕΠ θα μειωθεί 18% φέτος, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει απλά να εκτυπώνει χρήματα με την ελπίδα να γεμίσει το κενό της οικονομίας της χώρας.
"Τα μοντέλα παραγωγής που έχουμε δοκιμάσει μέχρι στιγμής έχουν αποτύχει και η ευθύνη είναι δική μας, δική μου και δικής σας", δήλωσε ο Maduro στο κυβερνών κόμμα του PSUV.
«Αρκετά... πρέπει να παράγουμε με ή χωρίς επιθετικότητα, με ή χωρίς αποκλεισμούς.
Πρέπει να κάνουμε την Βενεζουέλα μια οικονομική δύναμη».
"Δεν κλαψουρίζω, θέλω λύσεις, σύντροφοι!"
Ο Maduro βέβαια δεν έκανε καμιά αναφορά στο γεγονός ότι η χώρα του λιμοκτονεί, λόγω της "διατροφής Maduro" - μια φράση που δημιουργήθηκε μετά από τη διαβόητη έλλειψη τροφίμων της Βενεζουέλας που προκάλεσε μαζική λιμοκτονία σε ολόκληρη τη χώρα.
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει εθνικοποιήσει ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών σε ολόκληρη τη χώρα τα τελευταία χρόνια, όπως οι εγκαταστάσεις χάλυβα και τσιμέντου, η επεξεργασία τροφίμων, η διανομή και άλλα.
Για να ελέγξει τον πληθωρισμό, η χώρα έχει σταθερές τιμές για διάφορα αγαθά, επιβάλλοντας παράλληλα αυστηρούς κανονισμούς γύρω από το ξένο συνάλλαγμα.
"Εκτιμώ ότι θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια για να φτάσουμε σε ένα υψηλό επίπεδο σταθερότητας και να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα τηςνέας οικονομικής ευημερίας, χωρίς για ένα δευτερόλεπτο να επηρεάσουμε την κοινωνική ασφάλεια και προστασία", πρόσθεσε ο πρόεδρος.
Η Maduro σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου σε "έξι εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έως το 2025".
Οι πωλήσεις αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας αντιπροσωπεύουν περίπου το 96% των εσόδων της χώρας.
Ο Maduro, ο οποίος κατηγορεί για τα δεινά της Βενεζουέλας τον «οικονομικό πόλεμο» που διεξάγεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάλεσε τους υποστηρικτές του PSUV να βοηθήσουν να ξεκινήσουν την παραγωγή και να αντισταθούν στην «επιθετικότητα» των ΗΠΑ.
Η Ουάσινγκτον, εν τω μεταξύ, έχει επιβάλει οικονομικές κυρώσεις εναντίον της κυβέρνησης Maduro, μαζί με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA.
Εν τω μεταξύ, ο βιομηχανικός τομέας της Βενεζουέλας λειτουργεί με μόλις 30% δυναμικότητα, όπως φαίνεται από τον γεωργικό τομέα, ο οποίος σήμερα προσφέρει μόνο το ένα τέταρτο της εθνικής κατανάλωσης, από 75% μόλις πριν από λίγα χρόνια, σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Αγροτών.

www.bankingnews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: