Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Το χάος ανάμεσα στα δύο Σάββατα και θετική ψήφος

Η ΦΕΤΙΝΗ ΔΕΘ ήταν το αντεστραμμένο είδωλο της ΔΕΘ του 2014. Τότε ένας επελαύνων λαϊκιστής σφυροκοπούσε αλύπητα μια απερχόμενη κυβέρνηση, την οποία είχαν αποφασίσει να αδειάσουν οι δανειστές. Παρότι ήταν μόλις ένα βήμα πριν από την κανονική έξοδο από τα Μνημόνια.
Ο επελαύνων τότε Α. Τσίπρας έταξε «λαγούς με πετραχήλια» στους πάντες. Ηταν το περίφημο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», το οποίο ήδη καταγράφεται στα ιστορικά χρονικά ως ένα από τα μεγαλύτερα «πολιτικά ανέκδοτα» ή σαν το «πρόγραμμα» που δεν εφαρμόστηκε ποτέ, σε τίποτα και πουθενά. «Καβάλα» στο ανεπανάληπτο και συγκυριακό κύμα της κοινωνικής απόγνωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ «έπεισε» κι έγινε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα, ο οποίος εναλλάχθηκε με ταχύτητα φωτός στους αντιφατικούς ρόλους του τζογαδόρου τυχοδιώκτη, του συμβιβασμένου και υποτακτικού, του αυταπατημένου και μετά του «σοβαρού ηγέτη», ο οποίος κατάφερε να κάνει αυτό στο οποίο «απέτυχαν όλοι οι άλλοι».
Τότε ο Α. Τσίπρας είχε μαζί του τη συγκυρία, αλλά είχε απέναντί του την πραγματικότητα. Γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είχε πετύχει ήδη περισσότερα απ’ όσα «πέτυχε» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και μάλιστα χωρίς να φεσώσει τη χώρα μ’ ένα αχρείαστο Μνημόνιο και 100 δισ.
ΦΕΤΟΣ ο επελαύνων ήταν άλλος. Ο Κ. Μητσοτάκης. Και άλλος ο αμυνόμενος. Ο Α. Τσίπρας. Με μία -μεταξύ πολλών άλλων- ουσιώδη διαφορά: Ο αμυνόμενος Α. Τσίπρας κουβαλάει στις πλάτες του μια παταγώδη κι ασήκωτη αποτυχία, ενώ ο επελαύνων Κ. Μητσοτάκης δεν μιμήθηκε τον τότε επελαύνοντα «ταλιμπάν του λαϊκισμού». Αντίθετα κοίταξε μπροστά, ήταν φειδωλός και μελετημένος, προσπάθησε να ενώσει και όχι να διχάσει και «αποποινικοποίησε» έννοιες της κοινής λογικής (δουλειά, αλήθεια, αξιοκρατία, ασφάλεια, σχέδιο, οργάνωση, αποτελεσματικότητα), τις οποίες η «οκνηρή ιδεολογία» του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ποινικοποιήσει.
ΟΜΩΣ ο Κ. Μητσοτάκης φέτος, είχε ένα πλεονέκτημα. Δεν χρειαζόταν να μιλήσει πολύ για να αποδείξει την παταγώδη αποτυχία της παρά φύσιν κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Εχει φροντίσει από μόνη της η κυβέρνηση να μην μείνουν αμφιβολίες. Πέρα από το Μάτι, τη συμφωνία των Πρεσπών, τα 100 δισ.του τρίτου Μνημονίου, τη Μάνδρα και τη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε υπέρ του μια αμάχητη αλήθεια: Οι συνταξιούχου σήμερα βάζουν στην τσέπη τους ΛΙΓΟΤΕΡΑ χρήματα απ’ όσα έβαζαν ΜΕΤΑ τις περικοπές των Σαμαροβενιζέλων και ο κάθε εργαζόμενος έχει ΛΙΓΟΤΕΡΟ διαθέσιμο εισόδημα, λόγω της φορομπηχτικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Κι αυτό, ό,τι και να πει ο κάθε Τσίπρας ή ο κάθε Μητσοτάκης, το γνωρίζουν πρωτογενώς οι ίδιοι οι συνταξιούχοι και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
ΑΝ Σ’ ΑΥΤΗ την αμείλικτη πραγματικότητα προστεθούν η εμφανής διαφορά θεσμικής κουλτούρας, γνώσης, καθαρότητας της σκέψης και ειλικρίνειας μεταξύ των δύο ηγετών που πέρασαν με διαφορά μιας εβδομάδας από το βήμα της ΔΕΘ, θα διαπιστώσει κανείς ότι «ανάμεσα στα δυο Σάββατα υπάρχει απλώς το χάος».
Ο ΜΟΛΙΣ 44άρων Α. Τσίπρας κατάφερε μέσα σε μόλις 4 χρόνια να «γεράσει» τόσο πολύ ώστε να φαίνεται ήδη σαν τα πιο «παλιά» από τα παλιά. Με αποτέλεσμα στο «Βελλίδειο» να μην ολοκληρώθηκε μόνον η πολιτική ήττα του λαϊκισμού, του φασίζοντος «Πολακισμού», της συνειδητής φενάκης σε βάρος των πιο αναξιοπαθούντων, του κυνισμού στο Μάτι και της απανθρωπιάς στη Μόρια. Αλλά να γίνει κι ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά για την Ελλάδα του αύριο, που θέλει και μπορεί και να δουλέψει, να ονειρευτεί και να προκόψει.
ΣΤΟ «ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ» όμως δημιουργήθηκαν ουσιαστικά οι προϋποθέσεις και για μια ιστορική ανατροπή. Ο κανόνας έως τώρα είναι ότι οι Ελληνες συνήθως καταψηφίζουν μια κυβέρνηση. Στις επόμενες εκλογές, εκτός απ’ αυτούς που θα τηρήσουν την παράδοση, είναι βέβαιο ότι θα εμφανιστεί και μια νέα εκλογική τάση. Η τάση της θετικής ψήφου.
ΑΙΧΜΗ
Ο ΤΣΙΠΡΟΠΟΛΑΚΗΣ
Ο Α. Τσίπρας είναι ο Π. Πολάκης και ο Π. Πολάκης είναι ο Α. Τσίπρας. Δεν είναι μόνο ότι είναι κολλητοί και ο πρωθυπουργός τον αποκαλεί «Παυλάρα». Κυρίως είναι ότι μετά από 4 χρόνια ασύδοτης και άξεστης συμπεριφοράς του υπουργού του Α. Τσίπρα, ο υπουργός παραμένει υπουργός. Ο Π. Πολάκης είναι τυπικό παράδειγμα ακατέργαστου πολιτικού απολιθώματος, το οποίο έχει ξεμείνει στη «συμφωνία της Βάρκιζας».
Αν περνούσε από το χέρι του πιθανώς θα ζητούσε πίσω τα παραδομένα όπλα για να πάρει της ρεβάνς. Αλλά επειδή δεν είναι ρεαλιστική η ένοπλη ρεβάνς, την επιζητεί μανιωδώς με πολλούς-αλλά πάντα άξεστους κι επικίνδυνους-τρόπους. Αλλοτε παρεμβαίνοντας ωμά στη Δικαιοσύνη, άλλοτε σπιλώνοντας πολιτικούς αντιπάλους, άλλοτε χωρίς να κρύβει το μίσος του για τη δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου κι άλλοτε ενεργοποιώντας «ομάδες κρούσης» από κομματικούς εγκάθετους στο Δημόσιο, στα μίντια και στο Διαδίκτυο.
Τώρα έκανε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στον τυπικό φασισμό. Στοχοποίησε δημοσίως κι ευθέως τον καθηγητή κ. Συνολάκη γνωστοποιώντας στο FB τη διεύθυνση κατοικίας του! Σαν να λέει «ξέρουμε πού μένεις». Το γιατί το έκανε είναι προφανές: Η επιστημονική έρευνα του κ. Συνολάκη απέδειξε ότι υπάρχουν και ατομικές ευθύνες για πολλές από τις 99 ζωές που χάθηκαν στο Μάτι. Προφανώς ο Π. Πολάκης ίσως αναγνώρισε και τον εαυτό του μεταξύ των υπευθύνων. Αλλωστε ήταν εκείνος που είχε πει το αμίμητο ότι οι νεκροί «θόλωσαν» την εικόνα της κυβέρνησης…
Ούτε τώρα υπήρξε αντίδραση από το Μ. Μαξίμου. Αντιθέτως οι μηχανισμοί των «υπογείων» στήριξαν με νύχια και με δόντια τον «Παυλάρα». Επομένως, επισήμως πλέον μπορεί να θεωρηθεί ότι πρωθυπουργός της χώρας είναι ο Αλέξης-Παύλος Τσιπροπολάκης.
Η δημοσκόπηση της απελπισίας…
Μόνο ως κίνηση πανικού και απελπισίας ερμηνεύεται η δημοσίευση «δημοσκόπησης» στην… εφημερίδα της κυβερνήσεως «Ντοκουμέντο». Η «δημοσκόπηση» δείχνει ότι η διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ έχει περιοριστεί στο… 3,5%! Οπως ήταν αναμενόμενο, ουδείς της έδωσε σημασία. Ακόμα και το «Docoumento» την «έθαψε». Αλλά έχει ενδιαφέρον η «εταιρία» που τη διενήργησε και το πώς. Τη «δημοσκόπηση» την έκανε η Voxpop Analysis, μια μονομετοχική εταιρία ΙΚΕ, η οποία συστάθηκε στις 24/5/2018 (πολύ πρόσφατα δηλαδή) με μετοχικό κεφάλαιο… 100 ευρώ! Και η έρευνα έγινε διαδικτυακά, με μια αμφιλεγόμενη μέθοδο, η οποία παραπέμπει στο «πιάσε το αβγό και κούρεψέ το»…
…και ποιος την έκανε
…Η εταιρία δεν είναι μέλος της ΕΣΟΜΑΡ, αντιθέτως φέρεται να είναι μέλος της ο κάτοχος την μοναδικής μετοχής της. Η Voxpop Analysis εμφανίζεται και στους καταλόγους του ΕΣΡ. Βέβαια στη σελίδα της στο FB δεν υπάρχει ούτε διεύθυνση ούτε τηλέφωνο. Σε αντίθεση με αίτησή της στο ΕΒΕΑ, που έχει μια διεύθυνση κι ένα κινητό τηλέφωνο. Κάτοχος της μοναδικής μετοχής της εταιρίας είναι ο κ. Σκλίας. Ο οποίος το 2015 ήταν αποτυχών υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία… Τα συμπεράσματα είναι προφανή.
ΑΠΟΡΙΕΣ
1. Τι άλλο πρέπει να πει ο Ζάεφ για να γίνει αντιληπτό πόσο καλή για την ΠΓΔΝ είναι η συμφωνία των Πρεσπών;
2. Ο «ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ» Κ. ΚΟΤΖΙΑΣ ΧΑΡΗΚΕ ¨Η ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΗΚΕ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ «ΜΟΝΙΜΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ»;
Από την στήλη «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ» στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: