Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Κυρ. Μητσοτάκης για προσφυγικό: Χάθηκαν εκατομμύρια ευρώ στους διαδρόμους της κυβερνητικής αδιαφάνειας

Κυρ. Μητσοτάκης για προσφυγικό: Χάθηκαν εκατομμύρια ευρώ στους διαδρόμους της κυβερνητικής αδιαφάνειας
Στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συμμετέχει στην σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ.
Κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα της συνόδου είναι το προσφυγικό και η αντιμετώπισή του, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τονίζει πως πρώτη προτεραιότητα της Ευρώπης είναι να δώσει ασφάλεια στους πολίτες της.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι απούσα από την συζήτηση περί αποτελεσματικής φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό.
«Πρώτη προτεραιότητα της Ευρώπης σήμερα είναι να προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες της και η αποτελεσματική φύλαξη τω συνόρων πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Δυστυχώς όμως σήμερα η Ελλάδα είναι ουσιαστικά απούσα από αυτή την συζήτηση και είναι απούσα για τρεις λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί η έννοια της ασφαλούς φύλαξης των συνόρων απλά δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της σημερινής κυβέρνησης. Ο δεύτερος λόγος είναι η σημερινή κυβέρνηση εξακολουθεί να μην αποδέχεται την ουσιαστική διάκριση μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών και ο τρίτος λόγος είναι ότι δυστυχώς επί της σημερινής κυβέρνησης δημιουργήθηκε το κολαστήριο της Μόριας, το οποίο προσβάλλει κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό και αυτό παρότι έχουν διατεθεί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος εκατοντάδες εκατομμύρια, τα όποια όμως φαίνεται ότι έχουν χαθεί στους σκοτεινούς διαδρόμους της κυβερνητικής αδιαφάνειας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ προσερχόμενος στη σύνοδο.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε κατ' ιδίαν με τον Μάνφρεντ Βέμπερ , ο οποίος έχει ήδη υποβάλλει την υποψηφιότητά του για επικεφαλής του ΕΛΚ στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε τετ α τετ και με τον πρώην πρωθυπουργό της Φιλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ, ο οποίος και αυτός θα εκδηλώσει επισήμως την πρόθεσή του να διεκδικήσει το χρίσμα του ΕΛΚ.Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: