Ανησυχία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, καθώς υπάρχει έντονη φημολογία τις τελευταίες ώρες για εμφάνιση και δύο βουλευτών του στην έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του "Πράττω" σήμερα το απόγευμα.
Πρόκειται για τους κ.κ. Γ Καραγιάννη βουλευτή Ιωαννίνων και Γ. Ντζιμάνη βουλευτή  Κοζάνης οι οποίοι βρίσκονται πολύ κοντά ιδεολογικά στο Νίκο Κοτζιά. Η πιθανολογούμενη εμφάνισή τους στην έκτακτη συνεδρίαση της ΠΓ του "Πράττω" σημαίνει αυτόματα πως ο κ. Κοτζιάς τελικά  ελέγχει 5 βουλευτές, γεγονός που μπορεί να πυροδοτήσει άλλου τύπου αντιδράσεις  στο κυβερνητικό στρατόπεδο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Σύμφωνα με πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο βουλευτών – και όχι επιτελικής ομάδας - οι κ.κ. Καραγιάννης και Ντζιμάνης είναι πιθανόν να "συστρατευθούν" με τον απερχόμενο υπουργό σε όποια απόφαση λάβει μετά τα ραγδαία γεγονότα που ακολούθησαν το υπουργικό συμβούλιο.
Στην ατζέντα της συνεδρίασης του "Πράττω" θα τεθεί ζήτημα γενικότερα στρατηγικής της κίνησης, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και η συμμαχία με την κυβέρνηση.
Υπενθυμίζεται πως τυπικά η κίνηση σήμερα έχει τρεις βουλευτές: τον κ. Νίκο Κοτζιά (Επικρατείας), το κ. Νίκο Τόσκα (Β’ Αθήνας) και την κ. Γεωργία Γεννιά (Β Πειραιά).
Σε διευκρινιστική ερώτηση του Capital.gr προς τον κ. Τόσκα, ο ίδιος αφού υπενθύμισε πως δεν έχει αποχωρήσει από την κίνηση Πράττω, διαβεβαίωσε πως ο κ. Κοτζιάς είναι στενός φίλος του τον οποίο εκτιμά ιδιαίτερα. "Και οι δύο είμαστε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ" είπε χαμογελώντας σιβυλλικά. 
Επίσης υπενθυμίζεται πως παραιτήθηκε από την θέση του  γ.γ. Πολιτικής Προστασίας ο κ. Γιάννης Καπάκης, μετά το Μάτι.