Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Ανακοινώσεις ΟΛΜΕ - Μνημεία αριστερόστροφης βλακείας

Αξίζει να διαβάσουμε και να κρατήσουμε φυλαγμένες στη μνήμη μας τις ανακοινώσεις της  Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης  (ΕΛΜΕ) Μαγνησίας και της υπερκειμένης αυτής Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) για να έχουμε πλήρη επίγνωση από ποια αρρωστημένα μυαλά περιμένουμε να διαπαιδαγωγηθεί η ελληνική νεολαία (οι μαθητές 12-18 ετών) για να κερδίσει το μέλλον της και να ανταγωνιστεί τους συνομηλίκους της ανά την οικουμένη…
Στις αρχές Σεπτεμβρίου η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας, ζήτησε από τα μέλη της να απορρίψουν ή να μην επιστρέψουν χορηγία του ιδρύματος Μποδοσάκη που αφορούσε την προμήθεια βασικού εξοπλισμού γυμνασίων του νομού!
Αναλυτικά, η ανακοίνωση αυτών των «πρωτοπόρων» της προόδου  αναφέρει (δικές μου οι υπογραμμίσεις): 

«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, με αφορμή τη χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, δηλώνει την κατηγορηματική του αντίθεση στην οποιαδήποτε προσπάθεια εμπορευματοποίησης της Παιδείας. Απορρίπτει τη λογική των χορηγιών που υποκαθιστά την ευθύνη και την υποχρέωση του Κράτους για τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων.
Καλούμε τους συλλόγους και τους διευθυντές των σχολείων να μην δεχθούν τη χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη για το «βασικό εξοπλισμό» των εργαστηρίων των Γυμνασίων.
Σε περίπτωση που το προηγούμενο διάστημα την αποδέχθηκαν, με συλλογικές διαδικασίες να ακυρώσουν τη χορηγία.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει άμεσα προκειμένου να μην επιτρέπει στις εταιρείες να εισέρχονται στους χώρους των σχολείων με το πρόσχημα χορηγικών προγραμμάτων». 
Είναι τόση η αγραμματοσύνη τους και η άγνοια της ελληνικής γλώσσας, που δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι είναι άλλο πράγμα το «ίδρυμα» και άλλο η «εταιρεία» και ότι η δωρεάν χορήγηση εξοπλισμού που λείπει από τα σχολεία ουδεμία σχέση έχει με την «εμπορευματοποίηση», όσο και αν το αρρωστημένο μυαλό
τους προσπαθεί να εξομοιώσει δυο τελείως διαφορετικές έννοιες…
Αναλόγου ύφους και «βάθους» είναι και η ανακοίνωση της ομοσπονδίας των «πνευματικών ταγών» του έθνους:
«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ με αφορμή την έκταση που έλαβε στα ΜΜΕ το θέμα των χορηγιών σε σχολικές μονάδες και την απόφαση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας να αρνηθεί χορηγικά προγράμματα, επαναβεβαιώνει την αντίθεσή του στη λογική των χορηγιών από εταιρείες και επισημαίνει ότι η συντήρηση, ο εξοπλισμός, η λειτουργία και η στελέχωση του δημόσιου σχολείου είναι ευθύνη και υποχρέωση της Πολιτείας.
Τα τελευταία χρόνια η μειωμένη κατά 50% χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων, τα προβλήματα σε εξοπλισμό και κτιριακές υποδομές καθώς και η υποστελέχωση σε προσωπικό έχουν δημιουργήσει εκρηκτικά προβλήματαΑυτό δίνει τη δυνατότητα σε ιδιωτικούς φορείς να μπαίνουν στο δημόσιο σχολείο.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ είναι αντίθετο με την οποιαδήποτε προσπάθεια εμπορευματοποίησης της παιδείας που επιτυγχάνεται μέσω της προβολής και διαφήμισης πολυεθνικών εταιρειών και των χορηγιών κοινωφελών ιδρυμάτων.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει την ομόφωνη απόφαση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας στις 5/9/18 απέναντι στις επιθέσεις που δέχτηκε  κυρίως από ΜΜΕ και άλλους φορείς.
Καλούμε το εκπαιδευτικό κίνημα (εκπαιδευτικούς-γονείς-μαθητές) να διεκδικήσουν αγωνιστικά επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των σχολείων.
Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων και τους συναδέλφους να μη διευκολύνουν διαφημιστικές καμπάνιες.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει άμεσα προκειμένου να μην επιτρέπει στις εταιρείες να εισέρχονται στους χώρους των σχολείων με το πρόσχημα χορηγικών προγραμμάτων».
Το πνεύμα της ΟΛΜΕ δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό από αυτό της ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Αγράμματοι και αργόσχολοι συνδικαλιστές, υποταγμένοι πλήρως στις αραχνιασμένες αριστερόστροφες ιδεοληψίες τους, κυριευμένοι από τις εμμονές τους και την διανοητική τους ακαμψία, αρρωστημένοι θεράποντες ενός θεοποιημένου κράτους στο οποίο έχουν εναποθέσει την επιβίωσή τους και την επαγγελματική τους εξέλιξη, αμειβόμενοι πλουσιοπάροχα σε σχέση με την ανύπαρκτη προσφορά τους και απολύτως αδιάφοροι για τις τύχες και το μέλλον της νεολαίας που έχει την ατυχία να βρίσκεται στα χέρια τους, έχουν ως μοναδικό τους μέλημα να καλούν σε «αγωνιστικές διεκδικήσεις το εκπαιδευτικό κίνημα», δηλαδή να οργανώνουν και να κατευθύνουν καταλήψεις σχολείων, οδομαχίες με την αστυνομία, λιθοβολισμούς στην αμερικανική πρεσβεία, «νέα Πολυτεχνεία» και «Δεκεμβριανά του 2008» για να διαιωνίζουν τις αργομισθίες τους, την πνευματική τους οκνηρία και την αχαλίνωτη αποστροφή τους προς ό, τι θα μπορούσε να τους θυμίσει υποχρεώσεις, καθήκοντα, συναίσθηση ευθύνης και διάθεση προσφοράς…
Από αυτές τις «απείρου κάλλους» ανακοινώσεις αξίζει να συγκρατήσουμε:
-την αγωνία των συνδικαλιστών – καθηγητών για την  υποστελέχωση σε προσωπικό (που) έχει δημιουργήσει εκρηκτικά προβλήματα! Είναι προφανές ότι η υποδειγματική «εργατικότητά» τους και η «συγκινητική» προσήλωσή τους στο καθήκον χρειάζεται και άλλο προσωπικό, είτε για να καλύπτει την δική τους ανεπάρκεια, είτε για να τους επιτρέπει να στρατολογούν και άλλους ιδεοληπτικούς χασομέρηδες…
-την πρόσκλησή τους προς τους διευθυντές των σχολείων και τους συναδέλφους τους να μη διευκολύνουν διαφημιστικές καμπάνιες! Πολύ σωστά! Είναι αρκετή η ζωντανή διαφήμιση, από μέρους τους, της αγραμματοσύνης, της ανικανότητας, της αραχνιασμένης πνευματικής πώρωσης και του ιδεοληπτικού φανατισμού, ώστε περιττεύει κάθε προσπάθεια που θα μπορούσε να τους διαταράξει την κυριαρχία του μεσαιωνικού σκοταδισμού που έχουν επιβάλει στην εκπαίδευση των νεοελλήνων…
-την πρόσκληση προς το υπουργείο Παιδείας να παρέμβει άμεσα προκειμένου να μην επιτρέπει στις εταιρείες να εισέρχονται στους χώρους των σχολείων με το πρόσχημα χορηγικών προγραμμάτωνΑς μένουν ήσυχοι! Με υπουργό τον Γαβρόγλου η επέλαση του σκοταδισμού συνεχίζεται αμείωτη και ανενόχλητη! Απλώς να μην ξεχνούν ότι, όταν, οσονούπω, τελειώσει η θητεία του στο Υπουργείο, τον περιμένει η θέση του στο Ίδρυμα Λάτση!!!

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: