Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Νέα δημοσκόπηση: Πεντακομματική Βουλή και αυτοδυναμία υπέρ της Ν.Δ. (κάρτες)


Νέα Δημοσκόπηση: Αυτοδυναμία για τη Ν.Δ.
Σημαντικό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δίνει νέα δημοσκόπηση. Η Νέα Δημοκρατίαέχει προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse RC για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 
Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει ποσοστό 31%,έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά των δύο κομμάτων διαμορφώνονται σε 33% για τη Νέα Δημοκρατία και 22% για τον ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγοντας έτσι τη διαφορά στις 11 μονάδες!
Τον προηγούμενο μήνα η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ήταν 9,5% υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση  πέντε κόμματα περνούν το όριο εισόδου στη Βουλή.
Τρίτη είναι η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το Κίνημα Αλλαγής με 7% και το ΚΚΕ με 6%.
Το Ποτάμι συγκεντρώνει 1,5%, η Ένωση Κεντρώων 1,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 1% και ηΛΑΕ 1%.
Ενισχυμένος από τη δημοσκόπηση βγαίνει και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού το 35% (έναντι ποσοστού 34% της προηγούμενης δημοσκόπησης) θεωρεί ότι είναι καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο ίδιο ερώτημα συγκεντρώνει 22%, έναντι 24% που είχε στο αντίστοιχο γκάλοπ τον περασμένο μήνα.
Παράλληλα, το 34% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση των οικονομικών του, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον Αλέξης Τσίπρα ανέρχεται στο 23%.
Στην παράσταση νίκης το 59% πιστεύει ότι τις επόμενες εκλογές θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, με μόλις το 22% να πιστεύει ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, απογοητευμένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι σε μεγάλο ποσοστό και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, αφού κρίνουν «μάλλον αρνητικά» ή «αρνητικά» την κυβερνητική πορεία των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.
Αντίστοιχα το 88% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας αποτιμούν αρνητικά την κυβερνητική πορεία. Συνολικά, αρνητικά αποτιμάται η πορεία της κυβέρνησης από το 63% των ερωτηθέντων.
Πάντως, οι πολίτες εμφανίζονται απολύτως διχασμένοι στην εκτίμηση αν τελικά θα ολοκληρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, αφού σε ποσοστό 43% δηλώνουν ότι θα ολοκληρωθεί και σε ποσοστό 44% ότι δεν θα ολοκληρωθεί. Οι υπόλοιποι δηλώνουν ότι δεν ξέρουν ή δεν απαντούν.
Πατήστε εδώ και δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση
lykavitos.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: