Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Κυβέρνηση Καμμένου

Μετά από την αποδοχή της παραίτησης Κοτζιά, ο Τσίπρας κανονικά θα έπρεπε να υποβάλει και την δική του. Διότι μπορεί μέσω των δήλωσεών του περί μη ανοχής καμίας διγλωσσίας και καμίας προσωπικής στρατηγικής να επιχείρησε να στείλει μήνυμα και στον Καμμένο, ωστόσο η ουσία είναι ότι κάθισε στα... τέσσερα μπροστά στον Πρόεδρο Πάνο. ΄Η καλύτερα μπροστά στον νέο Πρόεδρο της κυβέρνησης.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που βγαίνει από την παραίτηση Κοτζιά. Ο Τσίπρας προτίμησε να θυσιάσει τον Κοτζιά αντί τον Καμμένο. Προτίμησε να γίνει έρμαιο των απειλών του δεξιού Καμμένου για να κρατήσει την καρέκλα του Μαξίμου, αντί να στηρίξει τον αριστερό Κοτζιά ο οποίος όταν αναλάμβανε να βγάλει το... φίδι από την τρύπα των Πρεσπών είμαστε σίγουροι ότι δεν θα διανοείτο τέτοιο μεγαλοπρεπές άδειασμα.

Ίσως τελικά οι πληροφορίες που θέλουν τον Καμμένο να κρατάει από τα απόκρυφα σημεία τον Τσίπρα και την παρέα του να είναι αξιόπιστες. Δεν εξηγείται διαφορετικά τέτοιο προσκύνημα.

Εντούτοις, ο Κοτζιάς όφειλε να είναι πιο προσεκτικός και να είχε λάβει τις απαραίτητες διασφαλίσεις για να έχει καλυμμένα τα νώτα του, καθώς ως γνωστόν ο Τσίπρας δεν διακρίνεται για την μπέσα του. Ας πρόσεχε.

Δεν ξέρουμε αν το έχει αντιληφθεί, άλλα απ΄ ότι μαθαίνουμε ο Τσίπρας δεν πρόκειται να αρκεστεί μόνο στην αποδοχή της παραίτησής του, αλλά ετοιμάζεται να του φορτώσει και την αποκλειστική ευθύνη για την αποτυχία της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία φαίνεται ότι πνέει τα λοίσθια καθώς ο Ζάεφ (μέχρι στιγμής) δεν βρίσκει τους αποστάτες για να την περάσει από την σκοπιανή Βουλή.

Θυμάστε πως είχε φορτώσει στον Βαρουφάκη το καταστρεπτικό εξάμηνο του 15’; Ε, κάπως έτσι θα πράξει και με τον Κοτζιά.

Βέβαια μένει να δούμε αν ο Κοτζιάς θα αποδειχθεί Βαρουφάκης.
Αν δηλαδή η αντεπίθεση που ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποδειχθεί ρωμαλέα ή τζούφια όπως του Βαρουφάκη με κίνδυνο να καταστεί κι ο ίδιος γραφικός. Ήδη απασφάλισε και πυροβόλησε από το Twitter λέγοντας ότι «βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν ότι είμαι σπόρος», και αναμένεται βαρυσήμαντη ομιλία του όπου θα περάσει γενεές δεκατέσσερις τον Τσίπρα και την παρέα του.

Επιπρόσθετα, τίθεται εν κινδύνω η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης. Στην περίπτωση που ο Νίκος Κοτζιάς αποφασίσει με το "Πράττω" - κίνηση της οποίας είναι επικεφαλής- να ανεξαρτητοποιηθεί τότε από τους 153 βουλευτές που αριθμεί σήμερα, η κυβέρνηση, θα βρεθεί με 151 ή και λιγότερους. Και τούτο, διότι στην Κίνηση "Πράττω" συμμετέχει και η βουλευτής Πειραιώς, Γεωργία Γεννιά -γνωστή για τις ταραγμένες σχέσεις της με την κυβέρνηση- ενώ ενδεχομένως υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που ανήκουν στην σφαίρα επιρροής του Κοτζιά. Ήδη αύριο συνεδριάζουν τα μέλη της κίνησης "Πράττω".

Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένουμε και την αντεπίθεσή του για τις κατηγορίες του Καμμένου όσον αφορά τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ.

Λίγο πριν από την παραίτησή του υπήρξαν πληροφορίες ότι προχωράει σε πρωτοβουλία για να σχηματιστεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προκειμένου η Βουλή να ψηφίσει νόμο, με τον οποίο θα αποκτήσει την αρμοδιότητα να ελέγχει τα μυστικά κονδύλια όλων των υπουργείων. Επισημαίνεται πως μέχρι σήμερα, από την Βουλή περνάνε μόνο τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, βάσει νόμου που προώθησε ο Κοτζιάς και ψηφίστηκε από τη Βουλή στην αρχή του 2017.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κοτζιάς έχει ζητήσει επανειλημμένως από τον Τσίπρα, να ισχύει ο ίδιος νόμος που εφαρμόζεται για το υπουργείο Εξωτερικών, και για όλα τα υπόλοιπα υπουργεία που στον προϋπολογισμό τους έχουν απόρρητα κονδύλια.

Ένα από τα υπουργεία που επίσης έχουν μυστικά κονδύλια, είναι το υπουργείο Άμυνας. Ο Κοτζιάς επανέφερε αυτή την πρότασή του και χθες, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κάτι που προκάλεσε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την επίθεση του Καμμένου στον Κοτζιά.

Όπως πληροφορούμαστε επίσης, την ώρα που οι δύο υπουργοί σφάζονταν τόσο για τα περί προσωπικής στρατηγικής του Καμμένου η οποία υποσκάπτει την εξωτερική πολιτική της χώρας όσο και για τα μυστικά κονδύλια, ο Τσίπρας κρατούσε ίσες αποστάσεις και άφησε τον Παππά να αναλάβει τον ρόλο του διαιτητή. Γεγονός που εξόργισε τον Κοτζιά και αποτέλεσε τον προπομπό της παραίτησής του. Ακολούθησε η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια απέλπιδα προσπάθεια να στείλει τα απαραίτητα μηνύματα στο Μαξίμου. Μηνύματα τα οποία όπως αποδείχτηκε δεν έλαβε και προτίμησε να απαντήσει με το άδειασμα του Τζανακόπουλου το οποίο δεν άφηνε άλλα περιθώρια στον Κοτζιά πλην της παραίτησής του.

Εκτός από την αντεπίθεση Κοτζιά, με ενδιαφέρον αναμένουμε και τις αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Άραγε οι βουλευτές του θα αποδεχθούν αμαχητί τη θυσία του Κοτζιά για την διατήρηση της εξουσίας; To προσκύνημα δηλαδή στην δεξιά του Καμμένου που εκ των πραγμάτων εξευτελίζει την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ για λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία;

Δεν νομίζουμε. Εκτός κι αν ο Βούτσης, ο Φίλης ή ακόμη κι ο Τσακαλώτος έγιναν τόσο εξουσιολάγνοι που ετοιμάζονται να απαρνηθούν τις αριστερές τους αξίες ενστερνιζόμενοι κι οι ίδιοι το προσκύνημα του Τσίπρα στον Καμμένο.

Και σε τελευταία ανάλυση πόσα ακόμη αδειάσματα περιμένουν να μετρήσουν προκειμένου να συνειδητοποιήσουν ότι αποτελούν πιόνια στα χέρια του Τσίπρα για την εξυπηρέτηση των προσωπικών του σχεδιασμών; Oι στημένες λεμονόκουπες - πρώην σύντροφοι κοντεύουν να γεμίσουν χωματερή!!!

Όμως το ουσιαστικότερο όλων είναι πόσο θα αντέξει ακόμη η παραπαίουσα κυβέρνηση.

Όπως γράψαμε, όλα δείχνουν ότι η συμφωνία των Πρεσπών οδηγείται στα Τάρταρα. Που σημαίνει ότι ο Τσίπρας έκτος από τον πόλεμο του Κοτζιά θα πρέπει να αντιμετωπίσει και το βατερλώ της συμφωνίας.

Και δεν αρκεί μόνο να φορτώσει τις αμαρτίες στον Κοτζιά για να καθαρίσει, όπως αναφέραμε.

Ίσως τελικά ο Καμμένος να μην ενήργησε μόνος όταν εξαπέλυσε την βόμβα του Plan Β από τις ΗΠΑ. Ίσως να έβλεπε ο Τσίπρας ότι καταρρέει η συμφωνία και να έβαλε για λαγό τον Πάνο για να μετρήσει τις αντιδράσεις. Ίσως τελικά την εναλλακτική για Βαλκανικό άξονα και επέκταση των μόνιμων βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα να την επέβαλε η Ουάσιγκτον βλέποντας ότι τα σχέδιά της για την συμφωνία ναυαγούν. Ποιος ξέρει. Ο χρόνος θα δείξει.

Σε περίπτωση όμως που αποδειχθεί ότι όντως είναι αμερικανικό σχέδιο το οποίο υιοθέτησαν... στα τέσσερα, τότε θα πρόκειται για την απόλυτη ταπείνωση και για τους πιο υποτελείς πολιτικούς που είχε ποτέ ο τόπος.

Θα τολμήσει άραγε ο Τσίπρας, τη στιγμή που έχει διχάσει την Ελλάδα με το ονοματολογικό, να κάνει κωλοτούμπα και για αυτό το ζήτημα;

Εάν περνάνε τέτοιες σκέψεις από το μυαλό του ας τις ξανασκεφτεί. Γιατί όχι μόνο δεν θα βρίσκει μέρος να κρυφτεί λόγω του διασυρμού του, αλλά θα παραδώσει κι επισήμως τα κλειδιά του Μαξίμου στον Καμμένο.

Είναι δεδομένο ότι αν ναυαγήσει η συμφωνία ο Καμμένος θα πανηγυρίζει διατρανώνοντας ότι δικαιώθηκε. Σκεφτείτε τι έχει να κάνει αν ο Τσίπρας εν τέλει αποδεχτεί να εφαρμόσει το Plan B το οποίο ήταν πρότασή του. Θα φανεί στον κόσμο ότι επί της ουσίας αυτός είναι ο πρωθυπουργός ή όχι;

Η αίσθηση μας πάντως είναι ότι τα πράγματα οδηγούνται στο Plan B του Καμμένου ή σε κάποιο άλλο ανάλογο σχέδιο. Κι αν κρίνουμε από διάφορα ψεκασμένα αριστεροδεξιά κομμάτια στο διαδίκτυο ότι ναι μεν είναι καλή η συμφωνία των Πρεσπών αλλά στην πορεία παρεισφρήσαν οι πράκτορες του Σορός και την χάλασαν, είναι ηλίου φαεινότερο ότι στρώνεται το έδαφος για την επομένη φάση. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Στην εξίσωση βάλτε και το μπάχαλο στην οικονομία. Θα καταφέρει ο Τσίπρας να λύσει το μείζον ζήτημα των τραπεζών ή θα οδηγηθεί σε κούρεμα καταθέσεων για να τις διασώσει; Άλλωστε μόνο σίγουρο δεν είναι ότι τα κοράκια θα του επιτρέψουν να εγγυηθεί μιας bad bank. Κι αν η μαμά Μέρκελ δεν του δώσει τις συντάξεις λόγω της κατάρρευσης της συμφωνίας τί θα κάνει; Πως θα διαχειριστεί το λέκιασμα της καθαρής εξόδου; Για να μην αναφερθούμε στην ντροπή του μεταναστευτικού και την παράδοση των πόλεων στους μπαχαλάκηδες.

Γι΄ αυτό σου λέμε σύντροφε... ας πάει το παλιάμπελο. Αφού δεν το έχεις.

Απέτυχες σε όλα. Κι έφτασες στο σημείο να ορίζει την τύχη σου αυτός που κάποτε αποκαλούσες μπούλη.

Συνεπώς για ποιο λόγο να ταλαιπωρείσαι; Προκήρυξε τις ρημάδες τις εκλογές μπας και διασωθείς.

Η παραίτηση Κοτζιά ήταν η ταφόπλακά σου. Όσο αργείς να το παραδεχτείς τόσο δυσχεραίνεις τη θέση σου. Θα χάσεις και τους υποψήφιους αποστάτες τώρα που βουλιάζει η συμφωνία και το μόνο που θα σου μείνει είναι να ανάβεις τον αργιλέ του Καμμένου όποτε στο ζητάει, εξασφαλίζοντάς του την επανεκλογή του.

Εκτός κι αν θες να μείνεις στην ιστορία ως ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός που έκανε τα πάντα για να ωφεληθεί η δεξιά που τόσο κοπιάζεις να συντρίψεις. Γιατί αν δεν το έχεις καταλάβει από τις απανωτές γκάφες σου δεν ωφελείται μόνον ο Καμμένος, αλλά και ο Μητσοτάκης.

Κι άντε μετά να μαζέψεις τις διασπαστικές κινήσεις που θα δημιουργηθούν στο κόμμα σου κι αυτούς που θα σε κατηγορούν ως προδότη της αριστεράς.

Επειδή τα σύννεφα πυκνώνουν μην βασανίζεσαι άλλο.

Στις κάλπες πάραυτα!!!

antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: