Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα παράδειγμα στο τί κακό μπορούν να κάνουν οι λαϊκιστές

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα παράδειγμα στο τί κακό μπορούν να  κάνουν οι λαϊκιστές
Του Γιάννη Κ. Τρουπή
Με μία έμμεση αλλά σκληρή αναφορά στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το πλαίσιο της παρουσίας του στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Ελσίνκι, η οποία έχει ως πυρήνα της την μάχη και την εξάλειψη του λαϊκισμού.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας σε πάνελ της ολομέλειας του συνεδρίου με θέμα: «Ευημερία για όλους - περισσότερη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας για την Ευρωπαϊκή οικονομία» ξεκαθάρισε ότι η επικράτηση των λαϊκιστών στην Ελλάδα προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην ανάπτυξη της χώρας. «Η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα για την ευρωπαϊκή μας οικογένεια.
Η Ευρώπη έκανε πολλά  θετικά βήματα τα τελευταία χρόνια υπό την ηγεσία του ΕΛΚ, πολλές θέσεις εργασίες δημιουργήθηκαν. Οι περισσότερες ευρωπαικές χώρες τα πήγαν καλά, δυστυχώς όμως η Ελλάδα είναι η εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Όταν θες να δεις το κακό που μπορούν να κάνουν σε μία χώρα οι λαϊκιστές, καλό είναι να δεις την Ελλάδα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει καμία από τις 20 κορυφαίες στον κόσμο εταιρείες, στοιχείο που αποτυπώνει την έλλειψη ανάπτυξης καινοτομιών στην γηραιά ήπειρο.
«Δυστυχώς δεν έχουμε καμία κορυφαία εταιρία στην Ευρώπη, από την λίστα των 20 κορυφαίων στον κόσμο.Πρέπει να επιβραβεύσουμε την επιτυχία και πρέπει να ενισχύσουμε την εκπαίδευση. Πρέπει να πείσουμε τους νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν τις δικές τους εταιρείες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στη μεσαία τάξη και στην αντιμετώπιση που έχει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
«Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα νιώθει πιεσμένη για πολλούς λόγους. Η αριστερή κυβέρνηση υπερφορολογεί για να ενισχύσει τον κρατισμό. Είναι σημαντικό για εμάς να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τη δια βίου εκπαίδευση. Η Ευρωπαϊκή επιτροπή πρέπει να παίξει ρόλο σε αυτό. Δεν μπορούμε να βάζουμε το κεφάλι μας στην άμμο, πρέπει να κάνουμε την μεσαία τάξη να σκεφτεί διαφορετικά», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Θα ακολουθήσει η ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. στην ολομέλεια του Συνεδρίου και στις 20.00  θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΕΛΚ. Την Πέμπτη στις 11.00 ο Πρόεδρος της Ν.Δ. και η Ελληνική αντιπροσωπεία θα ψηφίσουν για τον υποψήφιο πρόεδρο του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στο περιθώριο του Συνεδρίου ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σειρά διμερών επαφών. Μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker (στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης), τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jurki Katainen, τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Pablo Casado και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ της Κύπρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.
Τη γαλάζια αποστολή αποτελούν εκτός από τον πρόεδρο του κόμματος, οι δύο αντιπρόεδροι Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο γραμματέας της ΚΟ Κώστας Τσιάρας, οι πέντε ευρωβουλευτές της ΝΔ (Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κύρτσος, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Θόδωρος Ζαγοράκης), ο Έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, ο τομεάρχης Μετανάστευσης Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο γραμματέας διεθνών σχέσεων Γιάννης Σμυρλής, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος θα είναι αυτός που θα ηγηθεί και της εκλογικής μάχης στις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα η εκλογή κυβέρνησης της ΝΔ στη χώρα μας  αποτελεί σημαντικό στόχο, ως μήνυμα κατά του λαϊκισμού, κάτι που  αναμένεται να αποτυπωθεί  στην πράξη στην καμπάνια του ΕΛΚ για τις ευρωπαικές εκλογές του 2019, η οποία θα αρχίσει επισήμως τον Δεκέμβριο.
Για τους αξιωματούχους του Λαϊκού Κόμματος, η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη χώρα που κυβερνήθηκε από λαϊκιστές και θα πρέπει να γίνει η πρώτη χώρα όπου θα καταδικαστεί ο λαϊκισμός, μέσα από την επικράτηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στο πλαίσιο αυτό, στους διαδρόμους των Βρυξελλών δεν αποτελεί μυστικό ότι ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα της ΝΔ είναι το «μοντέλο» πάνω στο οποίο θα βασιστεί η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα κύματα του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς που ήδη αναπτύσσονται σε πολλές χώρες της ηπείρου συμπεριλαμβανομένης και της Ουγγαρίας του κυρίου Ορμπάν.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: