Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Σοκ για το τυφλό «χτύπημα» στο Κολωνάκι: Στις 7:30 θα ξεκινούσε η Θεία Λειτουργία, δεν υπήρξε προειδοποίηση (Video)

Μεγάλη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. έχει προκαλέσει η πρωινή έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο πεζοδρόμιο έξω από τον Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, στη διασταύρωση των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού, καθώς δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και ενώ στις 7.30 θα ξεκινούσε η προγραμματισμένη Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγ. Στεφάνου.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη ήταν σε χαρτόκουτο, τον είχαν αφήσει στα σκαλιά της εκκλησίας δίπλα σε μία κολόνα και αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο νεωκόρος της εκκλησίας εντόπισε ένα ύποπτο δέμα στα σκαλιά του ναού και ενστικτωδώς το μετέφερε λίγο παραπέρα.
Στη συνέχεια, όπως έγινε γνωστό, ειδοποίησε την Αστυνομία και τις εκκλησιαστικές Αρχές. Λίγα λεπτά αργότερα, έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί.
Ένας εξ αυτών, την ώρα που πλησίαζε το ύποπτο δέμα, τραυματίστηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε, ενώ πιο ελαφρά τραυματίστηκε και ο νεωκόρος ο οποίος βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το σημείο της έκρηξης και δεν είχε προλάβει να απομακρυνθεί.
«Είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Αυτό είναι τρομακτικό. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το ''χτύπημα'' στην Εκκλησία, γιατί η Εκκλησία είναι η Αγάπη. Μας κάνει εντύπωση γιατί χτύπησαν την Εκκλησία», σχολίασε ο πατέρας Γεώργιος Τσελαλίδης, Ιερωμένος του Ναού του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΘΕΜΑ 104,6.
Εν συνεχεία, ανέφερε: «Το μεταλλικό κουτί το βρήκε ο νεωκόρος στην κεντρική είσοδο της Εκκλησίας και εκείνος με τη σειρά του μαζί με τον αστυνομικό το μετέφεραν στο πλάι. Το κουτί είχε ένα κίτρινο υγρό και ένα ρολόι.
Σήμερα είναι η γιορτή του Αγίου Στεφάνου και είχαμε θεία λειτουργία η οποία ξεκινάει στις 07:30, αλλά από τις 07:00 μπαίνει κόσμος για να ανάψει ένα κεράκι. Ο νεωκόρος από όσα γνωρίζω μέχρι και αυτή την ώρα είναι καλά στην υγεία, αλλά χύθηκε πάλι αίμα αστυνομικού. Να έχει δύναμη του ευχόμαστε», κατέληξε.
«Η Εκκλησία μπορεί να κλυδωνίζεται, αλλά δεν καταποντίζεται».
Την ίδια στιγμή, σοκαρισμένος από την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, στην οδό Σκουφά, δήλωσε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.
«Από ότι φαίνεται, ευτυχώς ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη, δεν κινδυνεύει η ζωή του, αυτό είναι το σημαντικό», ανέφερε.
Όπως περιέγραψε ο κ.Στράτος Μαυροειδάκος, ο αστυνομικός «επέβαινε σε περιπολικό του τμήματος Εξαρχείων. Έφτασε στο σημείο και κατά την προσέγγισή του υπήρξε έκρηξη. Φαίνεται να είναι μικρής ισχύος μηχανισμός, ευτυχώς».
Το αντικείμενο σύμφωνα με πληροφορίες, όπως ανέφερε, είχε μετακινηθεί από κάποιον άνθρωπο της εκκλησίας.
«Φαίνεται ότι ήταν στα σκαλάκια της εκκλησίας, επειδή μετακινήθηκε, αν ήταν απλά γκαζάκια, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός», εκτίμησε.
«Μου προκαλεί σοκ ότι ήταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός έξω από εκκλησία και μάλιστα χωρίς τηλεφώνημα», ανέφερε ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία οι δύο τραυματίες

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη – ο οποίος μάλιστα φορούσε και αλεξίσφαιρο γιλέκο –  ενώ ελαφρά έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο και ο νεωκόρος της εκκλησίας ο οποίος διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό.
Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από αστυνομικούς αλλά και άνδρες της αντιτρομοκρατικής οι οποίοι ψάχνουν για υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.
Επίσης, οι Αρχές αναζητούν αυτόπτες μάρτυρες προκειμένου να διαπιστώσουν πόσες ώρες είχαν αφήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό έξω από την εκκλησία οι άγνωστες δράστες ενώ ψάχνουν και αξιοποιήσιμο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής.





Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: