Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Η κυβέρνηση στήνει σκηνικό ακραίας πόλωσης στον δρόμο προς τις κάλπες

O Τσίπρας ξεπούλησε τη Μακεδονία για τις συντάξεις
Σκηνικό ακραίας πόλωσης στήνει η κυβέρνηση στον δρόμο προς τις κάλπες.
Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στη Θεσσαλονίκη και μίλησε για το Μακεδονικό σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον, αποστειρωμένο από αντίθετες φωνές, έστω κι αν το σύνθημα ενός πολίτη έφερε αποδοκιμασίες και απομάκρυνσή του από το Παλέ ντε Σπόρ.
Με έναν άκρως εμφυλιοπολεμικό λόγο, ο πρωθυπουργός προσπαθεί ξεκάθαρα να διχάσει. Να βάλει από τη μια πλευρά τον προοδευτικό χώρο, στον οποίο θέλει να έχει κυρίαρχο ρόλο, να ηγεμονεύσει τα επόμενα χρόνια.
Ο Τσίπρας "έπαιξε" με τα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών που κινούνται στο χώρο της Αριστεράς και του κέντρου και προσπάθησε να ενεργοποιήσει τα αντιδεξιά αντανακλαστικά του. Και σ’ αυτό το πεδίο θα κινηθεί στο δρόμο προς τις κάλπες.
Και απέναντί του βάζει την ταμπέλα της ακροδεξιάς όχι μόνο στους πραγματικούς εθνικιστές και ακροδεξιούς αλλά και στη Νέα Δημοκρατία. Το δίλημμα που θα προτάξει στις κάλπες ο Τσίπρας είναι ξεκάθαρο: «Ή με εμάς τους δημοκρατικούς πολίτες που ενδιαφερόμαστε για την πρόοδο ή με αυτούς, τους ακροδεξιούς, τους πατριδοκάπηλους, τους εθνικιστές».
Οι δύο κόσμοι του Τσίπρα επαναφέρουν τη λογική του παρελθόντος με τα «πράσινα και τα μπλε καφενεία» όπου δεν υπήρχε τίποτε στη μέση και όπου η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη.

Ακόμη και η επιμονή του ότι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι πατριωτική, αδιαφορώντας για τις ενστάσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δείχνει ότι ο Τσίπραςεπέλεξε να σπάσει το όποιο σχοινί θα μπορούσε να φέρει μια στοιχειώδη συνεννόηση.
Κάθε ελπίδα για να καθίσουν κάποια στιγμή στο ίδιο τραπέζι τα «αντίπαλα στρατόπεδα» χάνεται με την τακτική του διχασμού που υλοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Καθόλου τυχαίες δεν είναι οι αναφορές του στον «δημοκρατικό λαό», στο μήνυμα αντίστασης στο σκοτάδι και στους Γκοτζαμάνηδες.
Και στο τέλος αυτό που έμεινε από την ομιλία του ήταν αυτό για το οποίο κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους.
«Δε θα τους επιτρέψουμε να γυρίσουν ξανά την Ελλάδα στις σκοτεινές εποχές του διχασμού», είπε, όμως με την ομιλία του έβαλε ένα λιθαράκι σ’ αυτό που ξορκίζει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε αρκετές φορές τη σημασία της «έξοδου» της χώρας από την εσωστρέφεια.
Και δεν ήταν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης επέλεξε να ασχοληθεί στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του με το οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία αν γίνει κυβέρνηση.
Μειώσεις φόρων, επιδόματα για νέες οικογένειες, εξαγγελίες για κατώτατο μισθό και πρώτη κατοικία. Και δεσμεύσεις για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.
Το ξεκάθαρο μήνυμα: «Η Νέα Δημοκρατία έρχεται να ενώσει τους Έλληνες και όχι να τους διχάσει, όπως επιχειρεί χρόνια τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ».
Κύριο σύνθημα: «Φύγετε για να πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά! Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα που θα στείλει κάθε ψηφοδέλτιο από κάθε κάλπη, όποτε και όπου κι αν αυτή στηθεί».
Το αίτημα για άμεσες εκλογές θα επαναλαμβάνεται συνεχώς όπως και η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να δείξει ότι αφενός δεν έχει καμιά σχέση με την ακροδεξιά και αφετέρου πως ό,τι πιο παλιό και συντηρητικό είναι στην απέναντι πλευρά.
Μίλησε για παραγωγική ανασυγκρότηση, για μεσαία τάξη, για αριστεία, για ασφάλεια του πολίτη, για αλλαγές στα Πανεπιστήμια, για αξίες που θέλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αντιπαραβάλει με τις «αξίες» της Αριστεράς.
lykavitos.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: