Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

ΝΔ για Πούτιν: Απόπειρες αμφισβήτησης του κύρους του Πατριάρχη Βαρθολομαίου δεν έχουν τύχη


Απόπειρες αμφισβήτησης του κύρους του Οικουμενικού Πατριάρχη δεν έχουν καμία τύχη δηλώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
«Ο ρόλος και το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προσωπικά του οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αναγνωρίζεται και εκτιμάται διαχρονικά και παγκοσμίως.
Απόπειρες αμφισβήτησης του κύρους του δεν έχουν καμία τύχη και στρέφονται τελικά εναντίον εκείνων που τις επιχειρούν» επισημαίνεται.
Θυμίζουμε ότι με σκληρές εκφράσεις αναφέρθηκε ο Ρώσος πρόεδρος και για την απόσχιση της Ουκρανικής Εκκλησίας από τη Μόσχα: «Τα χρήματα και η αμερικανική ενθάρρυνση αποτέλεσαν κλειδί στην απόφαση του Βαρθολομαίου να στηρίξει την αυτοκεφαλία στην Ουκρανία. Τόσο ευθεία κρατική παρέμβαση σε εκκλησιαστικές υποθέσεις της Ορθοδοξίας έχει να συμβεί από την εποχή της Σοβιετικής Ενωσης», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτηρίζοντας το Οικουμενικό Πατριαρχείο «ενορία της Ιστανμπούλ» (!), σε αντιπαραβολή με την «ενορία της Μόσχας».
Ο Πούτιν υποστήριξε πως το σχίσμα έγινε και για λόγους προεκλογικής σκοπιμότητας του Ουκρανού προέδρου, Πέτρο Ποροσένκο «οδηγώντας σε σοβαρή παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών και ρήξη των λαών».
Με ανησυχία ο Πούτιν προέβλεψε ακόμη ότι η ανακατανομή της περιουσίας των Εκκλησιών μπορεί να οδηγήσει σε σκληρές συνέπειες, «ακόμη και αιματηρές».


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: