Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Αδ. Γεωργιάδης: Είστε υποκριτές - Η συμφωνία αναγνωρίζει «μακεδονική» εθνότητα

Αδ. Γεωργιάδης: Είστε υποκριτές - Η συμφωνία αναγνωρίζει «μακεδονική» εθνότητα
Του Αλέξανδρου Διαμάντη
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ως «υποκριτές» και μάλιστα εξήγησε ότι πλέον η συμφωνία αναγνωρίζει στους Σκοπιανούς μακεδονική εθνότητα.
«Για να μη κοροϊδεύετε αυτή η συμφωνία ότι και να λέτε αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα και αυτό», είπε και εξήγησε ότι αυτό το αντιλαμβάνονται και οι βουλευτές της πλειοψηφίας. « Ας υποτεθεί ότι η συμφωνία αναγνωρίζει ιθαγένεια και όχι εθνότητα, να απαντήσετε εφόσον δεν αναγνωρίζει εθνότητα οι σλαβικοί καταγωγής ποια εθνότητα εκπροσωπούν για την Ελλάδα», υπονοώντας ότι αυτοί θα λέγονται πάλι «Μακεδόνες».
Ξεκινώντας, πάντως, την ομιλία χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα, ως ημέρα πένθους. «Γιατί θα διαπράξετε ένα τεράστιο σφάλμα που κανένας δεν θα μπορεί να διορθώσει. Γιατί οι ιστορικοί του μέλλοντος θα λένε ότι η Ελλάδα αναγνώρισε ότι οι κάτοικοι των Σκοπίων είναι Μακεδόνες και μιλάνε τη Μακεδονική», εξήγησε χαρακτηριστικά.
Εμμέσως πλην σαφώς ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ ενός δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι ενώ στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης προτείνουν την δυνατότητα συλλογή 500.000 υπογράφων για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για ένα εθνικό θέμα, τώρα σιωπούν. «Και ερωτώ τον κ. Δρίτσα.  Γιατί στο Σύνταγμα θέλετε να το βάλετε αλλά τώρα που είχατε 500.000 έξω από τη Βουλή δεν το κάνετε», αναρωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε κάθε περίπτωση, ο βουλευτής της ΝΔ, ξεκαθάρισε ότι «εμείς δεν θέλουμε τον όρο Μακεδονία» και πως αν το δεχόμασταν θα το κάναμε με πόνο και ως εθνικό συμβιβασμό! «Εσάς δεν σας ενδιαφέρει το όνομα Μακεδονία και δεν έχετε κάνει κανένα συμβιβασμό. Η ατιμία είναι ότι  δεν έχετε τη δημοκρατική νομιμοποίηση», είπε και εξήγησε ότι αφενός ποτέ δεν τον ένοιαξαν τον ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά και γιατί « ποτέ δεν είπατε στον Ελληνικό λαό ότι ζητάτε την ψήφο του για να κάνετε αυτό το πράγμα».



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK





Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: