Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή
Η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή, δεν πρέπει να ψηφιστεί, δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την ψηφοφορία για την εξέλιξη του εθνικού θέματος στην Ολομέλεια και τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωσή της στη Βουλή.
Με όλα τα σενάρια να μένουν ανοιχτά στο τραπέζι των συζητήσεων και τα στελέχη της Ν.Δ. να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα μεταξύ των οποίων και αυτό της πρότασης δυσπιστίας αν μπορεί να έχει αποτέλεσμα πρακτικό, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έστειλε και σαφές μήνυμα προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων σημειώνοντας πως «θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους και υπόλογοι στην ιστορία για τις αποφάσεις που θα πάρουν».
«Για πρώτη φορά δίνεται "μακεδονική" ταυτότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, τονίζοντας ακόμη πως με τη συμφωνία εγκαταλείπεται μια πολιτική δεκαετιών «για λόγους που μόνο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει».
«Η ΝΔ» ανέφερε «θα προσέλθει στη συζήτηση αυτή συντεταγμένα με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, θα εξηγήσει στους έλληνες πολίτες γιατί η συνθήκη αυτή είναι μια κακή συνθήκη και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωσή της στο ελληνικό κοινοβούλιο».
Παράλληλα χαρακτήρισε αδιανόητο να γίνεται η συζήτηση και να έχει εγκριθεί ήδη από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Πέμπτη χωρίς να έχει κατατεθεί το οριστικό αναθεωρημένο και κωδικοποιημένο κείμενο του Σκοπιανού Συντάγματος όπως αυτό προέκυψε από την αναθεώρηση στη γείτονα χώρα.
«Αυτά που κατέθεσε σήμερα ο κ. Κατρούγκαλος δεν συνιστούν τίποτα άλλο από το Σύνταγμα τω Σκοπίων όπως ισχύει σήμερα», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να κληθεί η Βουλή να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση χωρίς να γνωρίζει τελικά στις λεπτομέρειές της, ποιες είναι οι διατάξεις που αναθεωρήθηκαν και τι μορφή θα πάρει τελικά το κείμενο του συντάγματος της γειτονικής χώρας».
Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:






Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: