Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Η μοίρα μας βρίσκεται σε ένα… παραβάν!

Λουκά Γεωργιάδη
Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει ξεκινήσει και οι σκέψεις όλων εστιάζουν σε ένα βασικό σενάριο το οποίο δεν είναι άλλο από την αποκατάσταση της ομαλότητας στη χώρα μέσα από μια… επιθετική πολιτική αλλαγή, η οποία θα έχει καθαρό ορίζοντα τετραετίας. Η κυβέρνηση… χαριεντίζεται με το πρωτογενές πλεόνασμα και με διάφορα άλλα… ανώμαλα ρήματα την ίδια στιγμή που η κοινωνία βρίσκεται στα όρια ενός κραχ.
Δυστυχώς ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού δεν έχει καταλάβει ακόμη την τεράστια ζημία που προκάλεσε στις παρούσες και τις επόμενες γενιές από τη λανθασμένη ψήφο του 2015. Και όταν λέμε λανθασμένη εννοούμε με βάση το τελικό αποτέλεσμα. Οι σημερινοί τύποι μας προκάλεσαν ζημία άνω των 200 δισ. ευρώ, υπέγραψαν τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων έως το 2060 και ταυτόχρονα διαμόρφωσαν τις συνθήκες για εξευτελιστικές συμφωνίες όπως αυτή των Πρεσπών.
Αύριο συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από μια ομάδα ετερόκλητων στοιχείων που… εκμεταλλεύτηκε τον πόνο των Ελλήνων πολιτών μετά το τέλος της εποχής της πλασμαστικής ευημερίας. Μιας εποχής που εν πολλοίς η ψήφος ανταλλασσόταν με διορισμούς, πρόωρες συντάξεις, επιδόματα, λοβιτούρες, λαμογιές κλπ. Και σε αυτό το… πανηγύρι συμμετείχαν άμεσα ή έμμεσα οι περισσότεροι εξ αυτών που την περίοδο 2010-2014 ήταν… αγανακτισμένοι. Τώρα, διαπιστώνουμε ποιοι ήταν όλοι αυτοί και τι ρόλο έπαιξαν τότε ή παίζουν τώρα…
Ένα σημαντικά μεγάλο μέρος όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2015 θα το κάνουν και στις προσεχείς εκλογές είτε για λόγους ιδιοτέλειας είτε για λόγους ιδεολογικούς ή ιδεοληπτικούς. Ελάχιστοι εξ αυτών σκέφτονται ορθολογικά και κυρίως είναι ώριμοι να αξιολογήσουν την τεράστια ζημία που προκλήθηκε το 2015 από τον σημερινό κυβερνητικό θίασο. Άλλωστε η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων δεν διαθέτει τη στοιχειώδη παιδεία ή την οικονομική παιδεία και επάρκεια προκειμένου να καταλάβει τι έγινε το 2015. Και η ζημιά αυτή θα μας συνοδεύει για δεκαετίες.
Για τον απλούστατο λόγο ότι το 2015 έγινε ένα λάθος στο… παραβάν που δεν μπορεί να διορθωθεί.
Στις επόμενες εκλογές πρέπει όλοι να μπουν στο παραβάν συνειδητοποιημένοι, ώστε να μην προκαλέσουν μεγαλύτερο κακό στη χώρα. Και το μεγαλύτερο κακό στη χώρα θα είναι η ακυβερνησία και η πριμοδότηση των σημερινών ανεπανάληπτων τύπων που κυβερνούν. Αυτών που έχουν προκαλέσει ανήκεστο βλάβη στην οικονομία, την κοινωνία, τους θεσμούς και τις δομές του κράτους.
Το 2015 έγινε το… στιγμιαίο λάθος που είναι εν πολλοίς καταδικαστικό για τόσες και τόσες γενιές. Στις επόμενες εκλογές δεν πρέπει να ξαναγίνει το ίδιο λάθος, αλλά μια σωστή κίνηση που θα αποτελέσει την αφετηρία για να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι συνέπειες του προηγούμενου εγκληματικού λάθους το 2015. Η στιγμή πίσω από το παραβάν είναι ιερή!
Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: