"Μας συνέλαβαν στα καλά καθούμενα. Δεν προλάβαμε καν να σηκώσουμε το πανό. Προσήγαγαν πολλούς, αυτή τη στιγμή κρατούνται έξι," είπε πριν λίγο στο meaculpa από τη ΓΑΔΑ ο Γιώργος Καραμπελιάς, επιβεβαιώνοντας την είδηση περί προληπτικών συλλήψεων εν όψει ομλίας Τσίπρα στο Μέγαρο Μουσικής. 
Νωρίτερα, η Επιτροπή για τη διενέργεια Δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είχε καταγγείλει σε ανακοίνωσή της, ότι η κυβέρνηση Σύριζα δεν επιτρέπει πια καμιά ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών για τα εθνικά θέματα. 
"Τα έξι μέλη της Επιτροπής, ο Παπαγιαννόπουλος Γιώργος, η Αλεξοπούλου Ελένη, ο Παπαγιαννόπουλος Σπύρος, ο Δαμιανός Βασιλειάδης, ο Πανάγος Παναγιώτης και ο Παπαπαύλου Γιώργος που βρέθηκαν στις 17.00 το απόγευμα έξω από το Μέγαρο Μουσικής για να διαμαρτυρηθούν για την σκανδαλώδη και μειοδοτική συμφωνία συνελήφθησαν προληπτικά από την Ελληνική Αστυνομία, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί καμιά διαμαρτυρία.
Ο πανικός που έχει καταλάβει την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό μπροστά στην πάνδημη αγανάκτηση για την συμφωνία των Πρεσπών τους οδηγεί σε παραβίαση και των πλέον στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών ακόμα και να κυκλοφορούν έξω από το κτήριο που πρόκειται να μιλήσει ο Αλ. Τσίπρας και οι ελάχιστοι υπερασπιστές της συμφωνίας. Να είναι βέβαιοι ότι τέτοιες «χουντικές» συμπεριφορές θα βρουν απέναντί τους την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού και ενισχύουν το αντιστασιακό του φρόνημα", αναφέρει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της.
 Η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι προγραμματισμένη για τις οκτώ.

mc-megaro-eputropi.jpg
mc-megarp-tsipras.jpg