Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

To tweet του Κυριάκου στα αγγλικά για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

«Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία και την ποιότητά της» αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ

Με ένα tweet στα αγγλικά, ώστε να αποκτήσει την απήχηση που απαιτείται σε διεθνές επίπεδο, ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέρεται στα όσα αποκαλύπτονται για την υπόθεση της Novartis, αλλά και στο γεγονός ότι ένας καταδικασμένος για δολοφονίες εκτελεστής της 17Ν περιφέρεται στους δρόμους της Αθήνας. Ο λόγος, για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τις πολυήμερες άδειές του.

Rule of law in Greece is under threat. Prosecutors involved in Novartis case are publicly threatened by top Minister. Convicted terrorist Koufodinas, on his 6th furlough, takes a walk in Athens. The next elections will be about the economy, but also the quality of our democracy.




Σε μετάφραση: «Το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα βρίσκεται υπό πραγματική απειλή. Οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση Novartis κατονομάζονται δημοσίως και απειλούνται από κορυφαίο Υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα. Ο καταδικασμένος τρομοκράτης Κουφοντίνας, στην έκτη άδειά του από τη φυλακή, περιφέρεται στο κέντρο της Αθήνας. Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία και την ποιότητά της.»

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε παρέμβαση για το θέμα της Novartis, σημειώνοντας ότι τα όσα συμβαίνουν συνιστούν πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και απειλούν ευθέως την διάκριση των εξουσιών.

«Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό σε ένα κράτος Δικαίου εν ενεργεία υπουργός να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές ότι δεν επιτελούν την αποστολή τους, όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, και ο πρωθυπουργός να τον καλύπτει. Ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό σε ένα κράτος δικαίου να χαρακτηρίζεται από την Δικαιοσύνη προστατευόμενος μάρτυρας πρόσωπο που βαρύνεται με κατηγορίες, ενώ ο νόμος ρητά το απαγορεύει» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις αναφορές Πολάκη, που έχουν ήδη προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Επίσης, σχετικά με την άδεια Κουφοντίνα και τις βόλτες που έκανε στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η πράξη αυτή συνιστά τη μέγιστη προσβολή στη μνήμη των θυμάτων που σκότωσε εν ψυχρώ.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: