Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Μ. Πομπέο σε Ρωσία για Βενεζουέλα: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια

Μ. Πομπέο σε Ρωσία για Βενεζουέλα: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια
Την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ προκάλεσαν οι πληροφορίες για την παρουσία ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού στη Βενεζουέλα και της άφιξης δύο στρατιωτικών αεροσκαφών με «τεχνική βοήθεια» στο Καράκας.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο επικοινώνησε, όπως ανακοίνωσε ο εκρπόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρόμπερτ Παλατίνο, με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και συζήτησε το θέμα της Βενεζουέλας. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ο Μάικ Πομπέο κάλεσε τη Ρωσίας να "σταματήσει την μη εποικοδομητική συμπεριφορά της" και την υποστήριξη προς τον Νικολάς Μαδούρο προειδοποιώντας πως οι ΗΠΑ "δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια".


.@SecPompeo called Russian FM Lavrov today to discuss the situation in . The Secretary called on to cease its unconstructive behavior and join other nations, including the majority of countries in W. Hemisphere, who seek better future for the Venezuelan people.

Μάλιστα, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία τονίστηκε ότι "η συνεχιζόμενη παρείσφρηση ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού για την υποστήριξη του παράνομου καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα κινδυνεύει να παρατείνει τα δεινά του λαού της Βενεζουέλας που υποστηρίζει συντριπτικά τον προσωρινό πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό", τον οποίο αναγνωρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και περισσότερες από 50 ακόμη χώρες.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι αποπειράθηκαν να οργανώσουν ένα "πραξικόπημα" με σκοπό την ανατροπή του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, χωρίς να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την άφιξη των Ρώσων στρατιωτικών στο Καράκας, την οποία κατήγγειλε η Ουάσιγκτον.
AP Photo


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: