Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Αδ. Γεωργιάδης: Η δήλωση Κατρούγκαλου σημαίνει συνεκμετάλλευση με Τουρκία;

Αδ. Γεωργιάδης: Η δήλωση Κατρούγκαλου σημαίνει συνεκμετάλλευση με Τουρκία;
Την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης διά στόματος Γιώργου Κατρούγκαλού που αναγνωρίζει πως «η Τουρκία έχει δικαιώματα σε θέματα που την αφορούν» και «στους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο» επέκρινε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας πως ήρθε σε συνέχεια της δήλωσης Ν. Κοτζιά «ότι δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες».
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε προκλητική και αδιανόητη την αναφορά του Τουρκου Υπουργού Άμυνας Χ. Ακάρ ότι το Αιγαίο και η Κύπρος ανήκουν στην Τουρκία, και επισήμανε τον κίνδυνο πως οι δηλώσεις Κατρούγκαλου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, χθες, με τον Μ. Τσαβούσογλου, ανοίγει μια νέα σελίδα στα θέματα που συζητάει η Ελλάδα με την Τουρκία. Παράλληλα, αφού υπενθύμισε πως η παραδοσιακή γραμμή της Ελλάδας είναι πως δεν συζητά τίποτε άλλο με την Τουρκία εκτός από την υφαλοκρηπίδα, διερωτήθηκε αν οι δηλώσεις Κατρούγκαλου σημαίνουν συνεκμετάλλευση με την Τουρκία.
Αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Παππά ότι η Μακεδονία ήταν ξακουστή ως «Μακεδονία» των γειτόνων πριν τις Πρέσπες, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως ο Νίκος Παππάς «εκφράζει έναν πολιτικό χώρο που από παλιά αποκαλούσε τα Σκόπια Μακεδονία. Δεν μπόρεσαν ποτέ να καταλάβουν τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού. Με το χθεσινό βίντεο ο κ. Παππάς έδειξε το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκάλυψε γιατί ο κ. Τσίπρας απέτυχε στις Πρέσπες. Ο κ. Παππάς πρόσβαλε τους Μακεδόνες και το συναίσθημα μας για άλλη μια φορά».
Τέλος ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «το δίλημμα των εκλογών είναι ένα: να μείνει ή να φύγει ο κ. Τσίπρας. Αν ο κ. Τσίπρας έχει μια συντριπτική ήττα στις Ευρωεκλογές, οι πολιτικές εξελίξεις θα επιταχυνθούν. Η ΝΔ θα πανηγυρίσει μόνο όταν γυρίσουν τα παιδιά μας από το εξωτερικό».



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: