Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Γεωργιάδης: Άμεσα σε εθνικές εκλογές αν υπάρξει μεγάλη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές

«Πολιτικά ο πρωθυπουργός θα είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί τη γνώμη των Ελλήνων πολιτών», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
«Ένα συντριπτικό υπέρ της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, καθιστά αναπόφευκτη την άμεση διενέργεια εθνικών εκλογών» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «συνταγματικά μπορεί να μην είναι υποχρεωμένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διαλύσει τη Βουλή, γιατί έχει αφαιρεθεί πια από το Σύνταγμα η δυσαρμονία, πολιτικά όμως ο πρωθυπουργός θα είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί τη γνώμη των Ελλήνων πολιτών».
Κληθείς να σχολιάσει το επιχείρημα του πρωθυπουργού, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και θα βγάλει τη χώρα και από το ΔΝΤ ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει ότι «όλα αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας είναι ακατανόητα για τους ψηφοφόρους» και «το τι λέει το ΔΝΤ και τι λέει ο Τσίπρας είναι ψιλά γράμματα για τους ψηφοφόρους», ωστόσο χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη την πτώση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας σχολιάζοντας: «Είμαι εξαιρετικά υπέρ και πάρα πολύ ευτυχής που πέφτουν τα επιτόκια δανεισμού της χώρας. Πιστεύω, χωρίς να είναι ο μοναδικός λόγος αλλά είναι κυρίαρχος λόγος αυτός, ότι παίζει ρόλο η υπεύθυνη στάση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη και το γεγονός ότι προηγείται στις δημοσκοπήσεις».
Ερωτηθείς για τη μείωση του αφορολογήτου και για το αν μπορεί η ΝΔ να δεσμευτεί ότι δεν θα το μειώσει, ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο. Είπε ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ο κ. Τσίπρας θέλει να δεσμευτεί ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο δεν έχει παρά να φέρει αύριο νόμο στη Βουλή να καταργήσει το δικό του νόμο».
newpost.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: