Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Προσκλητήριο Μητσοτάκη στους ψηφοφόρους ΚΙΝΑΛ, Ποταμιού και πρώην ΣΥΡΙΖΑ

Προσκλητήριο Μητσοτάκη στους ψηφοφόρους ΚΙΝΑΛ, Ποταμιού και πρώην ΣΥΡΙΖΑ
"Στις 26 Μαΐου θα γραφτεί το πρώτο κεφάλαιο μίας πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο Τόπος. Θα πούμε ένα μεγάλο "όχι" στα ψέματα, στους φόρους, στο διχασμό και στην επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών".
Αυτό τόνισε, στην προεκλογική του ομιλία στη Φλώρινα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, που πραγματοποιεί από το πρωί περιοδεία στη Μακεδονία, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών, διαμηνύοντας ότι η "γαλάζια" παράταξη θα πράξει ό,τι μπορεί, για να απαλύνει τις αρνητικές επιπτώσεις.
"Πρόκειται για μία κακή συμφωνία που προσέβαλε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων και δεν υπηρέτησε τα εθνικά συμφέροντα. Στη ΝΔ φερθήκαμε με πατριωτισμό από την πρώτη στιγμή. Ο κ. Τσίπρας δεν εκχώρησε μόνο όνομα. Αλλά γλώσσα, εθνότητα και ταυτότητα. Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε απέναντι. Συγκρουστήκαμε και στην Ευρώπη. Γιατί και σε εμάς ασκήθηκαν πιέσεις να συμφωνήσουμε με αυτήν τη συμφωνία. Η συμφωνία δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Είμαστε απέναντι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να απαλύνουμε τις αρνητικές της συνέπειες", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εγκάλεσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για "επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών με αντίδωρα" και επεσήμανε ότι η κοινωνία θα στείλει την απάντησή της στο Μέγαρο Μαξίμου και στον Αλέξη Τσίπρα.
"Η κυβέρνηση μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες με αντίδωρα. Μιλάνε για δήθεν 13η σύνταξη, αυτοί που έκοψαν το ΕΚΑΣ και όλες τις συντάξεις. Και με τη μείωση του αφορολόγητου έκοψαν και τη 12η σύνταξη. Εγώ δεσμεύομαι πως η περικοπή του αφορολόγητου δεν πρόκειται να ισχύσει. Θέλουμε ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων. Αλλά αυτή η στήριξη να έρχεται από το πλεόνασμα της ανάπτυξης. Όχι από το υστέρημα της υπερφορολόγησης. Είδα ότι θα δοθεί, με υπουργική απόφαση, η σύνταξη του Ιουνίου αύριο. Τους έχω ικανούς μέχρι την Κυριακή να δώσουν και του Ιουλίου και του Αυγούστου. Δε θα αλλάξει τίποτα. Οι συνταξιούχοι θα τους στείλουν το μήνυμα την Κυριακή", είπε.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδειξε και πάλι το δρόμο της συμμετοχής στην κάλπη, ενώ εστίασε και στο τρίπτυχο λιγότεροι φόροι, νέες επενδύσεις, νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, που αποτελεί κομβικό αφήγημα της οδού Πειραιώς. "Θα μειώσουμε τη φορολογία για όλες και για όλους. Θα μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές. Θα μειώσουμε τον πρώτο φορολογικό συντελεστή στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ. Θα μειώσουμε το φόρο στις επιχειρήσεις στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια. Θα στηρίξουμε τη ΔΕΗ. Η μεγαλύτερη επιχείρηση στη χώρα, που οδηγείται στην απαξίωση, πρέπει να σωθεί. Θα στηρίξουμε τη δημόσια Παιδεία. Θέλουμε πτυχιούχους που τα πτυχία τους θα έχουν πραγματική αξία. Θα πετάξουμε τους μπαχαλάκηδες έξω από τα πανεπιστήμια", ανέφερε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής, του Ποταμιού, της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και σε εκείνους που στο παρελθόν επέλεξαν να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ. "Το διακύβευμα των εκλογών είναι μεγάλο. Οι ιδεολογικές διαφορές του παρελθόντος δεν έχουν σημασία. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε σε όλα. Αλλά, στα μεγάλα. Κάνω έκκληση σε όλες και σε όλους να έρθουν και να συμπορευτούν με τη Νέα Δημοκρατία", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: