Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη – Ήττα του λαϊκισμού

Νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη – Ήττα του λαϊκισμού
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά και των περιφερειακών καθώς και αυτό σε μεγάλους Δήμους της Ελλάδας αποτελεί μια νίκη που πιστώνεται προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εν αντιθέσει με το ρητό που φέρει τη νίκη να έχει πολλούς πατεράδες στη περίπτωση των εκλογών της 26 Μαΐου έχει έναν. Και αυτό διότι από την αρχή επέλεξε τον δύσκολο δρόμο διεκδικώντας τη θετική ψήφο των πολιτών για αλλαγή σελίδας...
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ημέρα που ανέλαβε τη θέση του προέδρου της Ν.Δ. μετά τις εσωκομματικές εκλογές έβαλε τις βάσεις για μια νίκη στις επόμενες εκλογές είτε αυτές αφορούσαν την Ευρώπη είτε ακόμη περισσότερο τις εθνικές.
Επέλεξε τον δύσκολο δρόμο. Κατάρτισε με τους συνεργάτες του ένα συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας γυρνώντας την πλάτη στις εύκολες λύσεις των υποσχέσεων και της ψεύτικης ελπίδας.
Αντί για προεκλογικά επιδόματα μίλησε για δημιουργία θέσεων εργασίας και για ένα αναπτυξιακό σοκ που θα φέρει επενδύσεις. Πρόταξε την αλλαγή μίγματος πολιτικής στοχεύοντας στην μείωση της υπερφορολόγησης και στη στήριξη της τάξης που στηρίζει την οικονομία με παράλληλα διατήρηση και αύξηση της μέριμνας της πολιτείας προς συγκεκριμένες ομάδες προκειμένου να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή.
Κυρίως όμως προέβαλε την ενότητα του λαού. Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας επέλεγε τον διχασμό και την εμφυλιοπολεμική ρητορεία ο Κυριάκος Μητσοτάκη επένδυε στη δυναμική που φέρνει η συνένωση όλων.
Στη δήλωσή του μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος άλλωστε ήταν σαφείς λέγοντας πως απέναντι στη λογική του εμείς ή αυτοί και του η θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν, ο ίδιος έχει επιλέξει το όλοι μαζί για μια νέα αρχή.
Βασικό όμως συστατικό της επιτυχίας του είναι το γεγονός ότι έκλεισε τα αυτιά στις σειρήνες εσωτερικών φωνών που κατά διαστήματα θεώρησαν ότι ο δύσκολος αυτός δρόμος δεν οδηγεί σε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.
Ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως απέκτησε ο ίδιος προσωπική επαφή με τους πολίτες στο δρόμο και στις επιχειρήσεις του. Και όπως δήλωσε θα το πράξει εκ νέου ξεκινώντας επαφή για να καταγράψει τα πραγματικά προβλήματα.
liberal.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: