Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απαιτείται ενότητα και αποφασιστικότητα - Όχι ανεύθυνη δραματοποίηση


Απαιτείται ενότητα και αποφασιστικότητα - Όχι ανεύθυνη δραματοποίηση


Για ανεύθυνη δραματοποίηση της κατάστασης με την Τουρκίας κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή είναι αναγκαίο να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. 
Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, επισημαίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τη Λευκάδα, όπου βρίσκεται, σημειώνοντας ότι αν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση, είναι απολύτως επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.
Σημειώνεται πως ο Κυρ. Μητσοτάκης θα θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την Πέμπτη.
Αναλυτικά, στη δήλωσή του αναφέρει: 
«Εδώ και μήνες η Τουρκία, δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο. Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).
Εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών, είναι απολύτως επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.
Είναι αναγκαίο, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. Όμως, σε καμία περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της.
Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε»


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: