Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Αγώνας δρόμου για τη διάσωση της ΔΕΗ

Αγώνας δρόμου για τη διάσωση της ΔΕΗ
Αγώνα δρόμου για τη διάσωση της ΔΕΗ ώστε να αποτραπεί κατ’ αρχάς black out σε ολόκληρη τη χώρα και κατά δεύτερον η οικονομική της κατάρρευση, αρχίζει η Κυβέρνηση.
Στη σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, που έγινε πριν από λίγες ημέρες αποφασίστηκε να προχωρήσει η διαδικασία τιτλοποίησης των οφειλών προς την επιχείρηση, τα οποία φτάνουν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ εξετάζεται και η κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας.
Ταυτόχρονα, θα δρομολογηθεί η πώληση των λιγνιτικών μονάδων και πιθανόν να υπάρξει και αύξηση των τιμολογίων, ώστε να βελτιωθεί η οικονομική θέση της επιχείρησης και αργότερα να εισέλθει στρατηγικός επενδυτής.
Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε μια χαοτική κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία και ως εκ τούτου, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή ρηξικέλευθων αποφάσεων με έμφαση και στα ζητήματα που αφορούν στο προσωπικό της επιχείρησης.
Το σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ έχει πολλά στάδια και παρουσιάζει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς η φετινή χρονιά θα κλείσει με πολύ μεγάλες ζημιές, ως αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών που ακολούθησαν από το 2015 οι Λαφαζάνης, Σκουρλέτης και Σταθάκης.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωστής Χατζηδάκης συμφώνησαν ότι η σημερινή επιχείρηση-"σουρωτήρι" δεν μπορεί να πωληθεί, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον εκτιμάται ότι θα είναι ανύπαρκτο.
Συνεπώς, σε πρώτη φάση, η Κυβέρνηση καλείται να αποτρέψει ένα εκτεταμένο black out σε ολόκληρη τη χώρα και από την άλλη πλευρά να εξυγιάνει τον ισολογισμό της, καθώς η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο.
Οι εξελίξεις στην επιχείρηση περνάνε μέσα και από τις αποφάσεις του υπερταμείου μιας και αυτό ορίζει τη διοίκηση, ενώ τίθενται και ζητήματα ανταγωνισμού, οπότε εμπλέκονται στις σχετικές διεργασίες τόσο η Κομισιόν όσο και η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι αποφάσεις της νέας Κυβέρνησης αναμένεται να είναι αστραπιαίες και το ζητούμενο είναι τι θα γίνει σε επίπεδο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: