Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Βορίδης: Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ξεκάθαρη και συνεπής από την αρχή μέχρι το τέλος.




"Τί ακούσαμε όμως χθες κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Ήταν ήδη ένας ενδιαφέρων τόνος. Δεν ξέρω αν θα συνεχιστεί. Γιατί είδαμε τον κ. Τσίπρα να προσπαθεί να υποδυθεί τον υπεύθυνο ηγέτη και είδαμε την κυρία Γεννηματά σε ρόλο Πασιονάριας. Έχουμε μια αντιστροφή των ρόλων και θα δούμε αν αυτό πρόκειται να συνεχίσει. Ακούσαμε όμως και το εξής. Τις πρώτες δήθεν εγκλήσεις εναντίον της Κυβερνήσεώς μας για ασυνέπεια σε δύο σημεία. Το ακούσαμε χθες από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κύριο Τσίπρα.

Ότι είμαστε δήθεν ασυνεπείς ως προς αυτά που είπαμε για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν παρακολουθήσατε τον προεκλογικό διάλογο. Ήσασταν κοντά μας; Ή συντετριμμένοι από την ήττα δεν μπορούσατε να ακούσετε; Εκείνο το οποίο είπαμε πιεζόμενοι από ένα ακροατήριο από πολίτες που σεβόμαστε την ευαισθησία τους και τους οποίους έχετε βαθιά στεναχωρήσει και πληγώσει με την κατάπτυστη αυτή Συμφωνία... Όταν λοιπόν από αυτούς τους πολίτες προεκλογικά πιεζόμασταν – γιατί άκουγαν λαϊκιστικές φωνές που ζητούσαν να δεσμευθούμε ότι θα καταργήσουμε τη συμφωνία – είχατε ακούσει τί λέγαμε; Λέγαμε αυτό δεν μπορεί να γίνει. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Και αυτό είναι η λάθος επιλογή. Το λέγαμε προεκλογικά, καθαρά. Μας εγκαλέσατε για ασυνέπεια την ώρα που προεκλογικά είχαμε τοποθετηθεί στο ζήτημα αυτό. Λέγαμε ότι είναι μια κακή Συμφωνία. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να την αποτρέψουμε, σας είπαμε να μην το κάνετε, σας είπαμε ότι υπάρχουν δυσμενέστατες συνέπειες από αυτήν και σας είπαμε ότι από αυτές τις δυσμενείς συνέπειες δεν μπορούμε να φύγουμε. Εάν καταργήσουμε τη συμφωνία θα βγουν τα Σκόπια από το ΝΑΤΟ; Όχι βέβαια. Θα αναβιώσει η άμεση; Όχι βέβαια. Ποια θα είναι η ονομασία τους; Σας τα θέσαμε αυτά. Κι έρχεστε σήμερα με θράσος και δήθεν μας εγκαλείτε για ασυνέπεια όταν έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θα προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε τις συνέπειες αυτής της δυσμενούς Συμφωνίας συνδέοντας την πορεία των Σκοπίων στην Ευρώπη με την άμβλυνση αυτών των δυσμενών συνεπειών και την επαναδιαπραγμάτευση και συγκεκριμένα σημεία. Αυτά δεν είχαμε πει κυρίες και κύριοι συνάδελφοι προεκλογικά; Γι’ αυτά δεν μας ψήφισε ο ελληνικός λαός; Θέλετε να συνέλθετε και να ξανάρθετε κοντά μας; Δεν μας πειράζει. Μπορεί και να μην συνέλθετε, έχετε τέσσερα χρόνια να τα ξανασκεφτείτε όλα αυτά."





Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: