Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρώτο μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής



Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρώτο μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Πρώτο μέλημα της πολιτείας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι όπου και ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στα μέτωπα των πυρκαγιών και κυρίως αυτής που καίει ανεξέλεγκτη στην Εύβοια. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας αλλά και των τοπικών αρχών για την μάχη που δίδουν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της ανθρώπινης ζωής και έπεται η προστασία των περιουσιών ενώ σημείωσε πως γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κινητοποίηση ήταν και είναι πλήρης ενώ μίλησε για μια σκληρή μάχη που δίνεται υπό δύσκολες συνθήκες.

Εν συνεχεία κάλεσε τους πολίτες να ακούν τις εντολές της πολιτικής προστασίας ενώ αναφέρθηκε στο αίτημα για βοήθεια προς τον αρμόδιο ευρωπαϊκό μηχανισμό σημειώνοντας πως από το πρωί θα συνδράμουν τις προσπάθειες της πυροσβεστικής και του στρατού τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ιταλία και την Κροατία.
«Βρίσκομαι εδώ για να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας και των δημοτικών αρχών»είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως πρόκειται για «μεγάλη και δύσκολη πυρκαγιά».
«Πρώτο μέλημα του κράτους η προστασία της ανθρώπινης ζωής» είπε σημειώνοντας πως «γίνεται ότι μπορεί να γίνει και η κινητοποίηση ήταν απόλυτη»
«Θέλω να πιστεύω πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» συνέχισε και αναφέρθηκε στους πυροσβέστες σημειώνοντας πως είναι «ξάγρυπνοι και κουρασμένοι και άξιοι θαυμασμού»

Μιχάλης Χρυσοχοίδης: Οι πυροσβέστες είναι ένα μήνα άυπνοι
Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την επίσκεψη στο συντονιστικό και χαρακτήρισε ιδιαίτερα δύσκολες τις συνθήκες στο μέτωπο της πυρκαγιάς. «Έχουν να κοιμηθούν ένα μήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

https://www.liberal.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: