Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Έτσι στήθηκε η σκευωρία της Novartis

Της Σοφίας Βούλτεψη*

Εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές μετά την είσοδο της χώρας στα μνημόνια έχουν γίνει πολλές. Και σε όλες σχεδόν υπήρχε πολιτική στόχευση: Η απόσπαση της προσοχής του λαού από τρέχοντα γεγονότα και η επίρριψη της ευθύνης για την υπαγωγή στα μνημόνια στους «προηγούμενους». Στην περίπτωση της Novartis, όμως, η στόχευση ήταν διαφορετική: Προσωποποιημένη ηθική εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων με ποινική δίωξή τους. Και αυτό ήταν κάτι παραπάνω από προπαγάνδα. Ήταν σκευωρία.

Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αντιπερισπασμό. Αλλά αντιπερισπασμό από τι; Από την διερεύνηση της υπόθεσης; Ποιας υπόθεσης, όμως; Αυτής του φαρμάκου, των υπερτιμολογήρων και των υπερβολικών συνταγογραφήσεων; Μα αυτό το διερευνά η Δικαιοσύνη και δεν υπάρχει θέμα παρεμπόδισης της έρευνας. Αντίθετα, λύνονται τα χέρια της Δικαιοσύνης για διερεύνηση της πραγματικής διάστασης της υπόθεσης.

βούλτεψηΟι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από την αρχή της διακυβέρνησής τους αναζήτησαν τρόπους για να εξαφανίσουν από προσώπου ελληνικής γης το «παλιό σύστημα». Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ (γιατί το άλλο… συνθετικό το χάσαμε στην κυριολεξία) μιλά για ρεβανσισμό, τότε πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη που γράφει «ή εμείς ή αυτοί»!

Το σχέδιο (της σκευωρίας) στήθηκε σχεδόν από την αρχή. Και με συγκεκριμένο τρόπο:

Πρώτα, άρχισαν τα δημοσιεύματα φιλικών προς την κυβέρνηση εφημερίδων για τη Novartis. Στις 15 Δεκεμβρίου 2016, πληροφορηθήκαμε ότι «στην Εισαγγελία Διαφθοράς διαβίβασε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, τα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με τη φαρμακευτική εταιρία Novartis Hellas. Είχε προηγηθεί διαβίβαση, από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου δημοσιευμάτων του Τύπου που αφορούσαν καταγγελίες για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από την φαρμακευτική εταιρεία Novartis Hellas, με την εντολή να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και εφόσον υπάρξουν, να αποδοθούν ευθύνες. Σύμφωνα με εκείνα τα δημοσιεύματα, δύο πρώην στελέχη της εταιρίας στην Ελλάδα, είχαν καταθέσει στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, στοιχεία για αθέμιτες μεθόδους που χρησιμοποιούσε επί σειρά ετών η εν λόγω εταιρεία, προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της στην ελληνική αγορά.

(Όποιος βρει περιπτώσεις αποκαλύψεων του Τύπου της αντιπολίτευσης – για παράδειγμα για τα κονδύλια για το μεταναστευτικό – που υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε στην εισαγγελία του Α.Π. και από εκεί στην εισαγγελία Διαφθοράς, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον).

Βέβαια, οι καταθέσεις αφορούσαν καταβολές χρηματικών ποσών, τόσο σε ιδιώτες γιατρούς όσο και σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο σύστημα Υγείας (συνολικά πάνω από 4.000), με στόχο τη λήψη ευνοϊκών αποφάσεων για την εταιρία και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων της. Αλλά γι’ αυτό δεν χρειαζόταν η παρέμβαση του υπουργού. Μπορούσε από μόνη της να κινηθεί η Δικαιοσύνη. Επομένως, ο σκοπός ήταν να «φθάσουν» σε πολιτικά πρόσωπα.

Αυτό προκύπτει και από συνέντευξη του κ. Κοντονή στην εφημερίδα «Αγορά», στις 6 Ιανουαρίου 2017, όταν δήλωνε:

«Σήμερα εξαιτίας του γεγονότος ότι εξετάζονται αυτές οι υποθέσεις και ξέρουν όλοι ότι δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, ορισμένοι βιάζονται για να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μη νομίζετε ότι οι προθέσεις των πολιτικών ανταγωνιστών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι άσχετες με την πορεία αυτών των ζητημάτων».

Άρα, στο βάθος υπήρχε το θέμα της πολιτικής στόχευσης, αφού αμέσως άρχισαν να υποστηρίζουν ότι οι πολιτικοί ανταγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονταν τάχα να μην προχωρήσει η υπόθεση.

Πού τα ήξεραν όλα αυτά;

Από εκεί και πέρα άρχισε να στήνεται ο ιστός της σκευωρίας: Οι φιλικές προς την πρώην κυβέρνηση εφημερίδες έγραφαν και ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδιδε ανακοινώσεις, ο Τσίπρας, οι υπουργοί και τα στελέχη του αντιδρούσαν οργισμένα, δεν υπήρχε ομιλία στη Βουλή που να μην ακουγόταν η λέξη Novartis σε σχέση με τα υπό διωγμόν πολιτικά πρόσωπα, δεν υπήρχε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών όπου να μην αναφερόταν το ζήτημα, ακόμη και Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ έγινε (8/2/2018) με θέμα τη Novartis.

Στις 4 Φεβρουαρίου 2017, ο κ. Κοντονής, από τη Ζάκυνθο αποφάνθηκε πως αυτό της Novartis ήταν «μεγαλύτερο σκάνδαλο απ' αυτό της Siemens». Κι’ αυτό ενώ δεν είχαν περάσει ούτε δύο μήνες από την διαβίβαση των δημοσιευμάτων. Πού το ήξερε;

Προφανώς από εκεί που το ήξερε και ο κ. Παπαγγελόπουλος όταν, έναν χρόνο αργότερα, στις 5 Φεβρουαρίου του 2018, επομένη του μεγάλου συλλαλητηρίου για την Μακεδονία στην Αθήνα, μετά την βραδινή και επείγουσα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον κ. Τσίπρα, μας ανακοίνωνε εν πομπαίς και οργάνοις πως επρόκειτο για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Εκεί που το ήξερε και ο κ. Τσίπρας, που στις 6 Φεβρουαρίου 2018, από την Πάτρα, μίλησε για «πατριωτισμό της μίζας».

Δηλαδή, ήθελαν να πετύχουν με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια: Την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων και την ταύτισή τους με τη διαφθορά για να μην έχουν δικαίωμα να μιλούν για την Μακεδονία.

Μιλάμε για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο» που κατέληξε σε μια προκαταρκτική επιτροπή η οποία στα τέλη Απριλίου του 2018 αποφάνθηκε για… την αναρμοδιότητα της Βουλής, έστειλε το πόρισμά της στον υπουργό Δικαιοσύνης και αυτός ξανάστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Μιλάμε για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο», που ξεκίνησε με την ενοχοποίηση δέκα προσώπων, πρώην πρωθυπουργών, πρώην υπουργών και του κεντρικού τραπεζίτη, και κατέληξε με την αρχειοθέτηση όλων σχεδόν των υποθέσεων, ενώ αναμένεται η αρχειοθέτηση και των υπολοίπων, διότι δεν προέκυψε η παραμικρή ένδειξη για χρηματισμό τους.

Η καραμέλα της Novartis

Με τη διαφορά ότι επί δύο σχεδόν χρόνια, οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν στα μανταλάκια και Τσίπρας και οι περί αυτόν δεν σταματούσαν να τους καταγγέλλουν και να τους κατηγορούν – ακόμη και μετά το πόρισμα της προκαταρκτικής, ακόμη και μετά την αρχειοθέτηση, ακόμη και σήμερα.

Έχουμε και λέμε: Στις 10 Φεβρουαρίου 2017, στην Ώρα του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην υπόθεση, μιλώντας για συμμετοχή (κατά την άποψή του, όπως είπε) στο σκάνδαλο «πολιτικών στελεχών». Πού το ήξερε;

Στις 24 Μαρτίου 2017, είχαμε την παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς κ. Ράικου, συνοδευόμενη από καταγγελίες για στοχοποίησή της από «παράκεντρα εξουσίας», με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας. Έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο; Όχι βέβαια! Όπως δεν έχει ξαναγίνει δικαστές να καταγγέλλουν συναδέλφους τους και να αλληλομηνύονται!

Στις 29 Μαρτίου 2017, ο κ. Τσίπρας, κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής για τα εξοπλιστικά, αναφέρθηκε στη διαβίβαση δικογραφίας στη Βουλή που «αφορά στελέχη, υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης». Δηλαδή για τα εξοπλιστικά μιλούσε, τη Novartis είχε στο νου του.

Στις 7 Απριλίου 2017, ο κ. Κοντονής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου, αποφάνθηκε πως «η εισαγγελική έρευνα θα αποδείξει την εμπλοκή πολιτικών προσώπων». Πού το ήξερε;

Στις 9 Απριλίου 2017, ξανά μανά ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην Κ.Ε. του κόμματός του, για τη Novartis. Βιαζόταν ο άνθρωπος…

Και αμέσως μετά, στις 13 Απριλίου 2017, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την υγεία, πάλι ο κ. Τσίπρας έλεγε έρχονται τώρα οι πληροφορίες που αφορούν την υπόθεση Novartis. Πού τις ήξερε τις «πληροφορίες»;

Στις 3 Μαΐου 2017, κατά την έναρξη των εργασιών της επιτροπής για την υγεία, ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Μπαλωμενάκης, πρότεινε το θέμα του φαρμάκου να πάει τρίτο στη σειρά, ώστε, μεταξύ άλλων, «να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για την πρόοδο των ερευνών που διεξάγονται από εγχώριες και ξένες διωκτικές αρχές στο θέμα της Novartis». Δηλαδή, περίμεναν κάτι…

Οπότε, στις 10 Μαΐου 2017, ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, έλεγε πως ήταν «πολλά τα λεφτά που μοιράστηκαν, διασπαθίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στη Novartis, σε όλα αυτά τα μεγάλα σκάνδαλα που τώρα μας απασχολούν». Πού το ήξερε αφού δεν είχαν ολοκληρωθεί οι έρευνες;

Με τη Novartis ασχολήθηκε ο κ. Τσίπρας και στις 19 Μαΐου 2017, στη συζήτηση σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών. Τέτοια πρεμούρα!

Τα ίδια και κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, στις 21 Ιουνίου 2017, όταν και πάλι αναφέρθηκε στη Novartis και στις «σκοτεινές πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος».

Τα ίδια και κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας, στις 30 Ιουνίου 2017, όταν αναφερόμενος πάλι στη Novartis, μίλησε σε δύσοσμες «αποκαλύψεις».

Ως δεδομένο ανέφερε στις 5 Ιουλίου 2017 ο κ. Τσίπρας το σκάνδαλο της Novartis και κατά την ομιλία του στη συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος της προκαταρκτικής επιτροπής κατά του κ. Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά. Υπερασπιζόμενος τον κ. Καμμένο, βέβαια, πράγμα που επανέλαβε και την επομένη, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Για πάρτι του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis μίλησε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, στις 3 Αυγούστου 2017.

Για το «πάρτι της ρεμούλας» με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis, μίλησε ο κ. Τσίπρας στις 26 Οκτωβρίου 2017, στο 5ο Περιφερειακό Συνέδριο στην Ήπειρο. Όπως είπε, «την ώρα που ο ελληνικός λαός πλήρωνε μνημόνια, αυτοί συνέχιζαν το πάρτι της ρεμούλας μέσα στο εθνικό σύστημα υγείας, με το ΚΕΕΛΠΝΟ, με τη Novartis, με όλα αυτά τα οποία γνωρίζουμε όλοι πάρα πολύ καλά». Πώς τα γνωρίζαμε όλοι πάρα πολύ καλά; Μα επειδή τον επαναλάμβανε ο Τσίπρας και τα παπαγαλάκια του.

Το βιολί του ο Τσίπρας!

Τα ίδια και στις 15 Νοεμβρίου 2017, όταν ο Τσίπρας μίλησε στο 6ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:

«Και θέλω εδώ να κάνω μία ιδιαίτερη αναφορά. Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ο Ανδρέας Δρακόπουλος, με επισκέφθηκε στο γραφείο μου και μου ανέπτυξε ένα σχέδιο που είχε, κάποιοι του είχαν προτείνει – θέλω να πω ότι το Ίδρυμα αυτό έχει μία εξαιρετική συνεισφορά και μία διάθεση να συνεισφέρει όχι σε έργα βιτρίνας αλλά σε έργα ουσίας – να ξοδέψει ένα μεγάλο ποσό, περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ στον Ευαγγελισμό, στο κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας. Τότε εγώ του είπα: «ξέρεις κάτι Ανδρέα, αν θέλεις πραγματικά να αφήσεις έργο, έλα να συζητήσεις με τον Ανδρέα Ξανθό και τον Παύλο Πολάκη για τις πραγματικές ανάγκες που έχουμε στο Σύστημα Υγείας». Και του είπα: «ξέρεις δεν υποτιμώ την ανάγκη εκσυγχρονισμού του Ευαγγελισμού και όλων των μεγάλων νοσοκομείων, αλλά αυτό που πραγματικά θα άφηνε σημαντικό αποτύπωμα τούτη την ώρα, την ώρα δηλαδή που πραγματικά ο χώρος της δημόσιας υγείας λεηλατήθηκε και πριν τα μνημόνια από τους λογής αετονύχηδες από τα ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis και όλα αυτά τα σκάνδαλα».

Ακούστε τι είπε ο άνθρωπος στο Ίδρυμα Νιάρχος! Ότι δεν τον ενδιέφερε ο εκσυγχρονισμός του Ευαγγελισμού, αλλά το… αποτύπωμά του στη Novartis!

Δηλαδή δεν είχε στο νου του τίποτε άλλο εκτός από τη σκευωρία! Και η Novartis πήγαινε με όλα – και με την παραγωγική ανασυγκρότηση της υπαίθρου!

Όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας τα έλεγε (μαζί με όλους τους υπόλοιπους στους οποίους δεν αναφέρομαι διότι τότε θα έπρεπε να γράψω βιβλίο), ενώ δεν είχε καν φθάσει η δικογραφία με τα δέκα πρόσωπα στη Βουλή.

Αυτή έφθασε στις 5 Φεβρουαρίου 2018, την ίδια μέρα που ο Τσίπρας έκανε τη σύσκεψη στο Μαξίμου και ο Παπαγγελόπουλος ανακοίνωνε το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους»!

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας και πλέον άρχισε ο δημόσιος διασυρμός (που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ οι εμπλεκόμενοι έπρεπε να υπομείνουν χωρίς καμιά αντίδραση!)

Εκείνη την ημέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος «με αφορμή δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η Ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά». Για ποιον λόγο να ενημερωθεί; Τι δουλειά είχε;

Και την ίδια μέρα, ο κ. Κοντονής, θριαμβολόγησε: «Πριν ένα χρόνο είχα αναφέρει ότι το σκάνδαλο Novartis τόσο όσο από οικονομικής όσο και ηθικής πλευράς θα συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία πολύ περισσότερο από το σκάνδαλο της Siemens». Το ήξερε έναν χρόνο νωρίτερα και… επιβεβαιώθηκε!

Από κοντά και οι «κυβερνητικές πηγές» και οι «πληροφορίες» ότι διακινήθηκαν 50 εκ. ευρώ σε πολιτικά πρόσωπα και η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (6 Φεβρουαρίου 2018), σύμφωνα με το οποίο «οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Novartis συγκλονίζουν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η εμπλοκή, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δύο πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργών αποκαλύπτει πως το παλιό πολιτικό σύστημα μεταχειρίστηκε τον κρίσιμο για τους πολίτες τομέα της δημόσιας υγείας ως πεδίο για την προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων, με αντίτιμο μίζες που ανέρχονται σε αστρονομικά ποσά».

Δηλαδή, δεν ήθελαν να υπάρχει η πραγματική αμφιβολία. Και είχαν φθάσει στον σκοπό τους!

Και συνέχισαν: Στις 7 Φεβρουαρίου 2018, απαντώντας σε ανακοίνωση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έλεγε: «Αν κάποιοι επιμένουν να συμπεριφέρονται ως κλέφτες που φωνάζουν για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν τη θέση τους ακόμα πιο βαριά από τις βαλίτσες της Novartis»!

Η στοχοποίηση συνεχιζόταν και διαχεόταν ως βεβαιότητα για την ενοχή των πολιτικών προσώπων.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2018, μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας μίλησε για «βλακώδη» θεωρία περί σκευωρίας, προσθέτοντας: «Να ξέρουν, όμως, ότι δεν θα τους περάσει, δεν θα τα καταφέρουν. Η υπόθεση αυτή θα προχωρήσει, θέλουν-δεν θέλουν. Η δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο θα αποδοθεί όπως πρέπει και όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας».

«Στοιχεία», «αποκαλύψεις» και ένα σκάνδαλο από τον… ουρανό!

Και όταν στήθηκε η προκαταρκτική επιτροπή, τα «νέα στοιχεία» έφθαναν συνεχώς στη Βουλή, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2018. Φυσικά, τα «νέα στοιχεία» ήταν οι καταθέσεις των κουκουλοφόρων μαρτύρων. Με τον τρόπο αυτό πηγαίναμε από σασπένς σε σασπένς.

Και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για «συνταρακτικές αποκαλύψεις»! Τους είχαν όλους καταδικάσει πριν τους δικάσουν!

Παράλληλα, συνέχιζαν τη «δουλειά» τους και οι φιλικές τους εφημερίδες, με νέες κάθε φορά «αποκαλύψεις».

Στο μεταξύ, ήλθε και το πόρισμα περί αναρμοδιότητας της Βουλής και επιστροφής της υπόθεσης στην Δικαιοσύνη – ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούσαν σε βάθος διερεύνηση και κλήση μαρτύρων (και των κουκουλοφόρων), κάτι που απέρριψε η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Δηλαδή, η σκευωρία συνεχιζόταν: Η υπόθεση στη Βουλή έκλεισε άδοξα, ώστε να επιστρέψει στην Δικαιοσύνη και τα πολιτικά πρόσωπα να παραμένουν όμηροι.

Γι’ αυτό και στις 18 Μαΐου 2018, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος, ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε: «Πώς έγινε το σκάνδαλο της Novartis; Ξεφύτρωσε από μόνο του; Έπεσε από τον ουρανό; Δεν υπήρξαν πολιτικά πρόσωπα και κυβερνητικοί παράγοντες που τη κρίσιμη περίοδο ευνόησαν την εταιρεία με τις αποφάσεις τους να έχει παράνομο κέρδος;»

Και μίλησε για «πρωτοφανές ρεσιτάλ αμοραλισμού, από τα πρόσωπα που έχουν ταυτιστεί με την κατάρρευση της χώρας, το όργιο διαπλοκής και την παράδοση της εθνικής της κυριαρχίας».

Δηλαδή, επέμενε. Και με αθώο τρόπο ρωτούσε αν το σκάνδαλο ξεφύτρωσε ή έπεσε από τον ουρανό! Ενώ ήξερε πολύ καλά πώς και ποιος δημιούργησε το θέμα.

Ομηρία δια της αναρμοδιότητας

Και γι’ αυτό συνέχισε την παράσταση της σκευωρίας, στήνοντας δέκα κάλπες για τα πολιτικά πρόσωπα και με τους βουλευτές τους να ψηφίζουν υπέρ της μη άσκησης δίωξης λόγω… αναρμοδιότητας!

Η ομηρία (της σκευωρίας) συνεχιζόταν!

Στις 22 Μαΐου 2018, ο κ. Κοντονής παρέδιδε το Δικαιοσύνη το πόρισμα της προκαταρκτικής, το οποίο του είχε παραδώσει ο πρόεδρος της Βουλής.

Και συνέχισαν να επιμένουν: Στις 16 Ιουλίου 2018, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού μας ενημέρωνε πως «η υπόθεση της Novartis ωριμάζει και εγκυμονεί»!

Και συνέχιζαν: Στις 9 Δεκεμβρίου 2018, η εφημερίδα «Ντοκουμέντο» ανέφερε ότι «το FBI έχει στην κατοχή του βίντεο στο οποίο ο Φρουζής της Novartis ενημερώνει την εταιρία για τη συμμετοχή του σε συνάντηση της Α. Μέρκελ με στελέχη γερμανικών εταιριών, παρόλο που η δική του εταιρία δεν είναι γερμανική, μετά από παρέμβαση του γραφείου του Α. Σαμαρά». Οπότε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδιδε νέα ανακοίνωση…

Με λίγα λόγια, συνέχιζαν τη δουλειά τους και τη διασπορά ψεμάτων, έχοντας προηγουμένως φροντίσει να καταστήσουν «αναρμόδια» την επιτροπή της Βουλής.

Και στις 16 Δεκεμβρίου 2018, επομένη της ομιλίας Σαμαρά στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζε: «Τι παραπάνω να περιμένει κανείς από τους επαγγελματίες υπερπατριώτες, που έστησαν την πολιτική τους καριέρα στο Μακεδονικό, αλλά ξεχνούν την πατρίδα και σώζουν τη παρτίδα όταν έχουν απέναντι τους τη Novartis»!

Και βέβαια, συνέχισαν να μιλούν για Novartis, ακόμη και όταν, αρχές Ιανουαρίου του 2019, ένας από τους «προστατευόμενους» μάρτυρες δήλωσε (Πρώτο Θέμα και Σκάι), ότι του ασκήθηκαν πιέσεις για να μιλήσει για Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα.

Και τώρα που οι υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν και όταν οι μηνύσεις Σαμαρά και λοιπών ανασύρθηκαν, ο κ. Τσίπρας βρήκε άλλο «επιχείρημα»: Πώς γίνεται όταν η Δικαιοσύνη πάει τις υποθέσεις στη Βουλή να πρόκειται για σκευωρία και όταν τις αρχειοθετεί να πρόκειται για δικαίωση.

Αυτό είναι το τελευταίο τους χαρτί για να αποφύγουν τις κατηγορίες για σκευωρία. Μόνο που τα γεγονότα μιλούν και η Novartis πράγματι δεν έπεσε από τον ουρανό…

*Η Σοφία Βούλτεψη είναι βουλευτής Β' Αθηνών Νοτίου Τομέα, πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος, δημοσιογράφος

liberal.gr




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: