Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Μετά από 5 χρόνια και την καταστροφή της χώρας, ανοίγουν πλέον τα στόματα στον ΣΥΡΙΖΑ

Αδυναμία χάραξης αντιπολιτευτικής στρατηγικής, εσωστρέφεια, κατάθλιψη, έλλειψη διάθεσης, λανθασμένη αντιμετώπιση της κυβερνητικής πολιτικής και ταυτόχρονα δέσμιος με το παρελθόν του.
Αυτά είναι κατά βάση τα κύρια χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ τις πρώτες 100 ημέρες στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευση, ενώ δειλά-δειλά και ξεκινούν να ανοίγουν δημοσίως τα πρώτα στόματα για την καταστροφή της χώρας από την -«ανώριμη» όπως λένε τώρα Βρούτσης και Κούλογλου- κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα...
Μιλώντας για την… ανετοιμότητά τους να αναλάβουν την εξουσία το 2015, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής απλά επιβεβαίωσε αυτό που όλοι ήξεραν: Ότι η ζημιά που έγινε εκείνη την εποχή ήταν αποτέλεσμα της απειρίας τους αλλά και της βουλιμίας για την εξουσία.
Επιβεβαίωσε επίσης ότι την κυβέρνηση Σαμαρά δεν την έριξαν οι δανειστές, όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα, αλλά οι ίδιοι για να αναλάβουν την εξουσία.
Όμως είπε κι άλλα ο κ. Βούτσης. Είπε ότι δεν είναι της λογικής «ή αυτοί ή εμείς», βασικό δόγμα της κυβέρνησης Τσίπρα – Πολάκη.

Είπε ότι θεωρεί αναγκαία τη συζήτηση για τα στοιχεία και τις προϋποθέσεις που θα δημιουργήσουν τη συνθήκη «ενός γειωμένου αριστερού κόμματος που θα διεκδικήσει ξανά τη διακυβέρνηση».
Και τόνισε: «Εχει τεράστια σημασία η αποτίμηση που θα γίνει συντεταγμένα και τολμηρά. Δεν πρέπει να το αποφύγουμε, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε».
Ο,τι αποφεύγουν να κάνουν δηλαδή τόσο καιρό, αυτοκριτική, στροφή σε προοδευτικές αριστερές θέσεις και απομάκρυνση από τη λογική του εμφυλιοπολεμικού, ρεβανσιστικού μετώπου που θέλουν να στήσουν ξανά οι «ακραίοι» του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ίδιοι που όσο ήταν στην κυβέρνηση έλεγαν «λίγος ο Κούλης» ή «δεν θα κυβερνήσει ποτέ ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη». Οι ίδιοι που τώρα επιχειρούν να σπείρουν ξανά τον διχασμό στην κοινωνία και χαρακτηρίζουν με κάθε ευκαιρία «ακροδεξιά» την κυβέρνηση της ΝΔ ξεχνώντας με ποιους συμμάχησαν το 2015, μια συμμαχία ευκαιριακή μόνο και μόνο για την κατάληψη της εξουσίας.
Κατηγορούν δηλαδή τη ΝΔ για οπορτουνισμό και εξουσιομανία όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε άξιο σύμμαχο τους ΑΝΕΛ και κυβέρνησε επί 4,5 χρόνια.
Είναι δεδομένο ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση ακόμη «ψάχνονται». Και για την ταυτότητα του «νέου ΣΥΡΙΖΑ», και για την αντιπολιτευτική τακτική.
Οσο, όμως, επαναπαύονται στις δάφνες του 32% τόσο θα κάνουν το μοιραίο λάθος. Ότι δηλαδή χωρίς ουσιαστικές θέσεις, χωρίς νέο, πραγματικό, αληθινό αφήγημα με προοδευτικό πρόσημο, θα χάνουν όλο και περισσότερους ψηφοφόρους. Και θα παραμείνουν… εν δυνάμει κυβέρνηση για πολλά χρόνια.
Μάλιστα, μετά τον Νίκο Βούτση και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου αποδόμησε το αφήγημα της ηγεσίας του κόμματος σύμφωνα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία ευθύνη για την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά.
«Το 2014 δεν έπρεπε να υπάρχει εκβιασμός των πολιτικών εξελίξεων και προεδρικές εκλογές. Έπρεπε ο Σαμαράς να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά. Δηλαδή να πάρει αυτός όλα τα μέτρα. Ή θα έπεφτε ή αν δεν έπεφτε, θα έχανε τις εκλογές στο τέλος του 2015.
Ο Σαμαράς είχε πει ότι θα προκήρυσσε εκλογές νωρίτερα. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε προετοιμαστεί καλύτερα, θα είχε αξιοποιήσει το χρόνο και δεν θα είχε χρειαστεί να κάνει συμμαχία με τους ΑΝΕΛ, που αποδείχθηκε πολιτικά δαπανηρό» υποστήριξε ευθαρσώς σήμερα ο Στέλιος Κούλογλου.
Μιλώντας στην εκπομπή One Direct Weekend, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «ασφαλώς έγιναν λάθη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά ξεπήδησε τότε λόγω της χρεοκοπίας της χώρας και της πολιτικής κρίσης. Όλοι οι νέοι κάνουν λάθη. Στη δημόσια διοίκηση κυριαρχούσαν τα δύο μεγάλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε επαρκείς προσβάσεις ούτε εμπειρία» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέλιος Κούλογλου κινήθηκε και αυτός στη γραμμή Βούτση για τα αίτια της ήττας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου σημειώνοντας μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει.

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: