Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Συρία: Bρετανοί κομάντος της SAS θα πιάνουν «ζωντανούς ή νεκρούς» δραπέτες τζιχαντιστές του ISIS

Ειδικές αποστολές με στόχο να πιάνουν «ζωντανούς ή νεκρούς» Βρετανούς τζιχαντιστές του ISIS, που προσπαθούν να αποδράσουν από τα στρατόπεδα, όπου κρατούνται στη βορειοανατολικής Συρία, αναλαμβάνουν μέλη των SAS, των επίλεκτων δυνάμεων του Βρετανικού στρατού.
Καθώς κλιμακώνεται η τουρκική επιχείρηση κατά των κουρδικών πολιτοφυλακών και μετά τη χθεσινή απόδραση 785 «νυφών του ISIS» και παιδιών τους από το στρατόπεδο της Άιν Ίσα, κοντά στη Ράκα, άνδρες της περίφημης SAS (Special Air Services) έχουν τεθεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών ΜΜΕ, σε επιφυλακή για αποστολές σε φυλακές όπου κρατούνται τζιχαντιστές βρετανικής καταγωγής στη Βόρεια Συρία.
Εκτοπισμένες γυναίκες -ανάμεσά τους και «νύφες του ISIS» στον καταυλισμό Αλ Χολ στη βόρεια Συρία.
Κι αυτό γιατί κατάλοιπα του στρατού του ISIS περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία μετά
και την πρόσφατη έκκληση του ηγέτη τους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι να επιτεθούν στα στρατόπεδα αυτά για να απελευθερώσουν τους πρώην συντρόφους τους με στόχο την αναβίωση του χαλιφάτου, ή την επιστροφή, όσων επιθυμούν, στις χώρες προέλευσής τους.
Οι κομάντος των SAS θα επιχειρήσουν είτε να συλλάβουν ζωντανούς ή να εξουδετερώσουν Βρετανούς ή Ευρωπαίους τζιχαντιστές που αποτελούν απειλή. Οι κομάντος αυτοί είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση σε ομάδες των οκτώ είτε με ελικόπτερα ή με οχήματα εφόσον είναι ορατός ο κίνδυνος μαζικής απόδρασης τζιχαντιστών.
Η απόφαση για την εμπλοκή των SAS ελήφθη μετά τις προειδοποιήσεις από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες προς την κυβέρνηση Τζόνσον ότι ενδέχεται να αποδράσει μεγάλος αριθμός επικίνδυνων Βρετανών μελών του ISIS τις επόμενες εβδομάδες, από τη στιγμή που οι φύλακές τους – οι Κούρδοι μαχητές που αποτελούν τον κορμό των SDF- προωθούνται στα σύνορα για να εμποδίσουν την προέλαση των δυνάμεων της Τουρκίας.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: