Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Οφείλετε, σύντροφοι, μία δημόσια συγνώμη στον Αντώνη Σαμαρά


Δεν ήταν, λέει, έτοιμοι να κυβερνήσουν. Δεν είχαν, λέει, σχέδιο. Κι ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν κακή επιλογή. Αλλά πρότειναν στους Ρώσους να μας τυπώσουν τις δραχμές. Και το νομισματοκοπείο δεν ήταν τελικά μύθος. Σαν να λέμε «Αντώνη θα λες και θα κλαις». Δεν φτάνει σύντροφοι η αυτοκριτική. Αν θέλετε να ζητήσετε συγχώρεση από την ιστορία συνεργαστείτε τώρα για το Σύνταγμα.
Κάντε μία κίνηση για να δείξετε ότι μάθατε κάτι από τα λάθη του παρελθόντος. Διότι σήμερα παραδέχεστε πράγματα που όσοι σας τα επισήμαναν τότε στοχοποιήθηκαν άγρια από το κράτος της πρώτης φοράς αριστεράς. Κάντε μία κίνηση συναίνεσης. Δεν είναι εχθροί σας το 68% των πολιτών που δεν σας ψήφισε…
Προσωπικά βρίσκω απαίσια ιδέα τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Είμαι της χριστιανικής σχολής, περί μάγουλου. Επειδή το παρελθόν μας δίδαξε ότι ο οφθαλμός αντί οφθαλμού έχει ως αποτέλεσμα μόνο να αυξηθούν οι εργασίες των οφθαλμιάτρων. Αλλά, να σας πω κάτι, σύντροφοι! Σέρνεται μαζί σας ακόμη κάτι άθλιους τύπους που εργάστηκαν σκληρά για να στείλουν στη φυλακή με την σκευωρία της Novartis τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Δίδετε ακόμη άσυλο στους άθλιους που κρέμασαν γυναίκες και παιδιά στα μανταλάκια στο όνομα της… αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας.

Θα έλθετε να μας πείτε έπειτα από πέντε χρόνια ότι και πάλι είναι σωστά όλα αυτά που σας επισημαίνουμε για την Novartis, για την επιχείρηση Βενεζουέλα και άλλες ενδιαφέρουσες ιστορίες της διακυβέρνησής σας. Όπως κάνετε τώρα για το 2015 και για την «υπερήφανη διαπραγμάτευση». Αλλά, να σας πω κάτι! Καταντά και λίγο κουραστικό, να ζητάτε συνεχώς συγχώρεση από τον θεό. Κάντε μία φορά την προσπάθεια να ζητήσετε συγνώμη από τα θύματά σας. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε αυτό που ζητάτε.
Ναι, ήταν εγκληματικό λάθος η πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά. Η χώρα θα είχε αποκτήσει έναν καλό πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα είχε αποφύγει τις πρόωρες εκλογές, το άθλιο 2015 και τον ξεφτίλισμα των θεσμών μέσω του δημοψηφίσματος παρωδία. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι θα είχαμε αποφύγει ένα αχρείαστο μνημόνιο. Ο Αντώνης Σαμαράς βρισκότανε ένα βήμα πριν βγάλει την χώρα από τα μνημόνια κι εσείς την χώσατε μέσα στην κρίση πιο βαθιά.
Αν δεν είχατε εκβιάσει τις πολιτικές εξελίξεις η χώρα θα βρισκότανε σήμερα σε άλλη κατάσταση. Με αριστερή κυβέρνηση; Εμείς οι φιλελεύθεροι, σύντροφοι, δεν έχουμε πρόβλημα με την αριστερά. Αρκεί να σέβεται την αστική δημοκρατία και τους νόμους. Έχουμε πρόβλημα με τους κατσιαπλάδες, ανεξάρτητα από το αν είναι αριστεροί ή δεξιοί. Εσείς όμως, που κυβερνήσατε την χώρα το 2015, είχατε πρόβλημα με την αστική δημοκρατία. Είχατε plan B. Δεν το λέμε εμείς οι… γερμανοτσολιάδες. Το ομολογήσατε, επιτέλους, οι ίδιοι…
Ήρθε η ώρα να ζητήσετε συγνώμη από τον Αντώνη Σαμαρά και από όσους άλλους αδικήσατε. Τους το οφείλετε. Κυρίως, όμως, πρέπει να ζητήσετε συγνώμη από τον ελληνικό λαό. Για όλους τους λόγους που ήδη γνωρίζετε. Και καλό είναι να συμβεί αυτό πριν βγει η κουκούλα από τους… προστατευόμενους μάρτυρες!
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: