Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Σάμος: Αγριες συμπλοκές μεταξύ Σύρων και Αφγανών -Φωτιά στο hotspot, καταστροφές και τραυματίες [εικόνες & βίντεο]

Φωτιά στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Σάμο -Φωτογραφία Samiako Vima

Στο πόδι βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ολόκληρη η Σάμος μετά από επεισόδια που ξέσπασαν στο κέντρο του νησιού και εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις και φωτιές στο Βαθύ, όπου βρίσκεται το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης.

Οπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα samos24.gr, η αρχή έγινε πλησίον του δημοτικού κήπου, όταν ομάδες Αφγανών και Σύρων συγκρούστηκαν για άγνωστό μέχρι στιγμής λόγο με αιχμηρά αντικείμενα. Ο απολογισμός του πρώτου επεισοδίου ήταν οι τραυματισμοί τριών Σύρων στο θώρακα και στην πλάτη. Αμεσα και οι τρεις τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι αστυνομικές Αρχές έχουν συλλάβει τους δράστες.


Αίματα από τις συμπλοκές στο νησί της Σάμου -Φωτογραφία: samos24.gr

Φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ
Γύρω στις 22:00 το βράδυ νέες συγκρούσεις εκτυλίχθηκαν στην κάτω πύλη του ΚΥΤ στο Βαθύ, ενώ στιγμές αργότερα η κατάσταση κλιμακώθηκε όταν ξέσπασε φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη φωτιά καταστράφηκαν πρόχειρα καταλύματα και ξύλινες κατασκευές, ενώ συνολικά άλλα οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Περίπου 6.300 άτομα διαμένουν στο ΚΥΤ της Σάμου

Σημειώνεται ότι λόγω της κατάστασης πολλοί ήταν εκείνοι που έφυγαν από τον καταυλισμό και κατευθύνθηκαν προς το παραλιακό μέτωπο της πόλης του νησιού. Περίπου στη 1:00 τα ξημερώματα πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν να επιστρέφουν και πίσω στη δομή φιλοξενίας.
Σύμφωνα πάντα με το samos24.gr, στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διαμένουν σήμερα, περί τα 6.300 άτομα. Παράλληλα, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα που προέκυψε με τον ηλεκτρισμό λόγω των επεισοδίων, προκειμένου τόσο το ΚΥΤ, όσο και οι γύρω γειτονιές να έχουν και πάλι ρεύμα.



Κλειστά τα σχολεία στη Σάμο
Με απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής Σάμου και των απρόβλεπτων καταστάσεων και γεγονότων που συνέβησαν στην πόλη της Σάμου τα σχολεία όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και ειδικά σχολεία) της πόλεως Σάμου και της Κοινότητας Βαθέος, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα.
Πηγή: iefimerida.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: