Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Γαλλικό αεροπλανοφόρο μαζί με ελληνική φρεγάτα στην Αν. Μεσόγειο


Γαλλικό αεροπλανοφόρο μαζί με ελληνική φρεγάτα στην Αν. Μεσόγειο

Την ανάπτυξη της ναυαρχίδας του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle μαζί με τα πλοία συνοδείας του ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν. Στόχος είναι να υποστηριχθούν οι γαλλικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή. Στην  ομάδα προστασίας του ανακοινώθηκε πως θα συμμετέχει και μια ελληνική φρεγάτα.
Η αποστολή του γαλλικού αεροπλανοφόρου θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο του 2020, με το γαλλικό σκάφος να αναπτύσσεται και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
«Το αεροπλανοφόρο θα υποστηρίξει τις επιχειρήσεις Σαμάλ (στη Μέση Ανατολή) από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2020 προτού αναπτυχθεί στον Ατλαντικό Ωκεανό και στη Βόρεια Θάλασσα», δήλωσε ο Μακρόν κατά την ομιλία του για τη νέα χρονιά προς τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις.
Η ανάπτυξη αυτή πραγματοποιείται εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ και των ανησυχιών της Γαλλίας ότι η μάχη κατά των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» μπορεί να ατονήσει μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ελληνική φρεγάτα αναμένεται να αποπλεύσει για την Γαλλία, προκειμένου να ενταχθεί στην ομάδα προστασίας του γαλλικού αεροπλανοφόρου, διεξάγοντας κοινές περιπολίες με τις μονάδες του γαλλικού στόλου στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: