Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Είναι ξεΤΣΙΠωτοι

Τα δύο άκρα κυνηγούν (πάλι) την Μαρέβα
 

Θανάσης Μαυρίδης
Κτυπάνε την Μαρέβα στα υπόγεια της Κουμουνδούρου. Νομίζουν ότι έχουν κτυπήσει φλέβα χρυσού, ξαμολώντας τα trolls ως ύαινες για να ξεσκίσουν τις ψυχές της συζύγου και των παιδιών του Κυριάκου. Είναι ξεΤΣΙΠωτοι. Βαθιά σκοτεινοί και ασύγκριτα αδίστακτοι σε σχέση με οτιδήποτε δήθεν παρόμοιο έχει εμφανισθεί στο παρελθόν στην γη. Σαν να πρόκειται για καρικατούρες που έχουν βγει κατευθείαν από το πιο βαθύ σκοτάδι.

Η μέθοδός τους γνωστή: Πες, πες, κάτι θα μείνει. Βγάζουν τις ντουντούκες τους στην αγορά και δια της βοής επιχειρούν να επιβληθούν της λογικής. Όσοι έχουν νιώσει στο πετσί τους την βρόμικη προπαγάνδα τους μπορούν να το καταλάβουν. Όσοι δεν το έχουν ακόμη νιώσει, ας μην ανησυχούν. Δεν απέχει ο χρόνος για να γίνουν εκείνοι το κρέας που θα μπει στην κρεατομηχανή...

Τα πρόσωπα; Επιχειρούν να τα απαξιώσουν! Ο Κυριάκος «δεν μπορεί ο καημένος», η Μαρέβα είναι… μάγισσα πλανεύτρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ένας «ακροδεξιός» και τα μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν την κεντροδεξιά κυβέρνηση είναι «πληρωμένα» από την λίστα Πέτσα. Προφανώς η λίστα αυτή είναι αμαρτωλή, σε αντίθεση με την λίστα Καλογρίτσα, του άρχοντα των βοσκοτόπων, ιερού φύλακα των ντοκουμέντων της αυτού μεγαλειότητας Αλεξίου του Τσίπρα και εκλεκτού της ΣΥΡΙΖΑ Bank.Κι όμως! Κάτι καταφέρνουν στο τέλος. Η μαύρη προπαγάνδα «περνάει». Το γεγονός ότι επιλέχτηκε η μέρα της επίσκεψης Πομπέο στην Κρήτη για να βγάλουν τα εξάσφαιρα είναι χαρακτηριστικό του πως σκέφτονται. Νομίζουν ότι έτσι κάνουν «αντιπολίτευση». Ότι ο λόγος τους είναι πολιτικός. Δεν διαφέρει από τα ακροδεξιά τσόλια που έχουν αναλάβει δράση από άκρη σε άκρη της οικουμένης. Τα fake news είναι το μεγάλο τους όπλο. Όπως δηλαδή έγινε προχτές με την Μαρέβα. Ακροδεξιοί ανέλαβαν την βρόμικη δουλειά και τα trolls της πρώτης φοράς το… «κέντημα» στην συνέχεια. Είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Είναι τα δύο άκρα που έλεγε και ο Χρύσανθος!

Για καλή μας τύχη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει σε πολλαπλά μέτωπα ότι μπορεί, η Μαρέβα δεν είναι ο αδύναμος κρίκος του Κυριάκου και ο «αντισημίτης Άδωνις» έχει άριστες σχέσεις με το Ισραήλ. Για κακή μας τύχη αυτή είναι η ποιότητα της αντιπολίτευσης. Και ναι μεν εμείς οι «παλαιοί εχθροί» έχουμε επίγνωση της κατάστασης. Αλλά οι νέοι τους «εχθροί», οι νυν σύντροφοί τους που σύντομα θα περάσουν από το πειθαρχικό του Θεοχαρόπουλου, θα υποστούν, όπως και να το κάνουμε, ένα σοκ.

Όταν ο Νίκος Παππάς συνάντησε τον Μιωνή στην Κύπρο του ζήτησε ένα πράγμα: Να δώσει την Μαρέβα. Η εμμονή τους είναι εντυπωσιακή. Πρέπει να έχουν υπόψη τους κάποιου είδος «συμβολαίου». Δεν εξηγείται αλλιώς. Όπως κάνουν οι συμμορίες. Και ναι μεν η συμμορία δημιουργεί στους συμμορίτες μία προσωρινή αίσθηση ασφάλειας και αδελφοσύνης, αλλά κάποτε φτάνει και η ώρα της αλήθειας. Η ώρα που πέφτουν οι μάσκες. Η ώρα που εκείνοι που «έφαγαν» το παραμύθι μαθαίνουν για τα πετρέλαια από το Ιράν ή για τις «βοήθειες» από την Βενεζουέλα. Διότι όλος αυτός ο στρατός των μισθοφόρων του ψεύδους με κάποιον τρόπο χρηματοδοτείται…

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια: