Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Οι Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν αυτό που πρέπει, ας σταματήσουν κάποιοι να παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας και του Ερντογάν


Ειλικρινά, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να γράψουμε αυτό το άρθρο. Για τελευταία φορά, χωρίς ονόματα και διευθύνσεις. Αλλά, 
είναι πραγματικά αδιανόητο, κάποιοι να κάνουν αντιπολίτευση, ενώ η χώρα είναι στα πρόθυρα μιας γενικευμένης κρίσης. Όταν ο Στόλος, για μια ακόμη φορά, βρίσκεται σε θέσεις μάχης, όταν τα υποβρύχιά μας καταδύθηκαν και κανείς δεν ξέρει πότε θα αναδυθούν, όταν ξεκλειδώνονται για μια ακόμη φορά τα shelters των όπλων στα αεροδρόμια.

EKTAKTO: Ξεκίνησε από το λιμάνι της Αττάλειας το Oruç Reis

Για όλους όσους εξαπολύουν μύδρους κατά της διαχείρισης της Κρίσης, που είναι λάθος να πιστεύουμε ότι γίνεται απλά από την Κυβέρνηση (γίνεται συντονισμένα από τα Επιτελεία, το ΥΠΕΞ και την Πολιτική Ηεγεσία), ας δούμε την Μεγάλη Εικόνα.

Πέτυχαν οι Τούρκοι τον Μάρτιο; Όχι, υπέστησαν ταπεινωτική ήττα, οι Ευρωπαίοι ήρθαν να υπερασπίσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα, συνασπίστηκαν μαζί μας.

Με αντι-NAVTEX απαντά η Αθήνα στην νέα παράνομη τουρκική NAVTEX για το ORUC REIS

Πέτυχαν τον Ιούλιο; Όχι. Η έλευση του αμερικανικού αεροπλανοφόρου σήμανε τη “λήξη” του πρώτου γύρου. Το ΠΝ είχε “κρατήσει”, βγάζοντας έξω στη θάλασσα οτιδήποτε μπορούσε να πλεύσει. Και οι Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν το απαραίτητο χρόνο στο ΥΠΕΞ για να υπογράψουμε ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Πέτυχαν τον Αύγουστο; Όχι. Το ΠΝ, σπάζοντας κάθε ρεκόρ, έβγαλε έξω και πάλι όλο το Στόλο, όλα τα υποβρύχια, η ΠΑ σταμάτησε να πετάει φορτώνοντας όπλα, ο ΕΣ πήγε εκεί που έπρεπε και έκανε όσα έπρεπε. Πιστέψτε μας, η αποκλιμάκωση ήταν ευλογία για τον Ερντογάν, όχι για την Ελλάδα. Θυμηθείτε το Tonerre, το Charles De Gaulle, τα Rafale σε Κύπρο και Κρήτη, τα 8 ελληνικά F-16C/D σε Κύπρο, τα αραβικά F-16E/F σαν ενισχύσεις, αλλά και το γλυκό “παστέλωμα” που μας κόστισε έναν ιστό σημαίας (και μια φρεγάτα στους άλλους).

Ενίσχυσης της “αρμάδας” του Oruc Reis μετά την επακούμβηση από τη ΛΗΜΝΟΣ

Γιατί να πετύχουν τώρα; Τι έχει αλλάξει; ΤΙΠΟΤΑ. Το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι η κλιμάκωση, δηλαδή να αποφασίσουν οι γείτονες πως είναι καιρός να περάσουν τον Ρουβίκωνα. Και να αναμετρηθούν με την Ιστορία (και με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας).

“Νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών”, οι Ένοπλες Δυνάμεις ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση, μην πιστεύετε τα fake news

Συνεπώς, χωρίς καμία διάθεση να στηρίξουμε την Κυβέρνηση (όταν τελειώσουν όλα, τότε θα συζητήσουμε), ζητάμε το αυτονόητο. Καταρχάς, μην μας κάνετε copy paste links από άλλα sites σε εμάς. Και μας ζητάτε σχολιασμό. Έχετε δει δικά μας links σε άλλα sites εκτός από κάποια σοβαρά; και γιατί να σχολιάσουμε εμείς τις όποιες σαχλαμάρες μπορεί να είπε κάποιος απόστρατος, που τις βλέπουν οι συμμαθητές του και θλίβονται. Όσα έχουμε να πούμε, τα λέμε στις αναλύσεις μας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το Oruc Reis δεν κάνει έρευνες, μετά την απαγόρευση από το ΠΝ, αποκλειστική του αποστολή είναι η δημιουργία εντυπώσεων

Επίσης, δεν σχολιάζουμε fake news. Σας έχουμε αποδείξει, από το περιστατικό των “16 στρεμμάτων στον Έβρο”, ή μάλλον πιο πριν, από “το τουρκικό F-16 πάνω από την Καβάλα”, πως δεν παρασυρόμαστε σε fake news. “Φάγαμε το βρίσιμο της αρκούδας”, αλλά παραμείναμε σταθεροί στις απόψεις μας, που ήταν σωστές, αλλά κανείς δεν ήρθε να ζητήσει συγγνώμη. Μέχρι κάποιο σημείο καταλαβαίναμε και την ανάγκη κάποιων για clicks. Αλλά τώρα είμαστε σε κινητοποίηση. Τα ίδια θα λέμε κάθε τόσο; είναι κάποιοι γενναίοι μέσα σε ένα μεταλλικό σωλήνα σε βάθος 300 ή 400 μέτρων, κι εδώ θα συζητάμε αηδίες; που διακινούν γνωστοί παρατρεχάμενοι “ιπτάμενων” υπουργών και παλιοί τρόφιμοι/ες γραφείων τύπου; ΝΤΡΟΠΗ.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Oruc Reis «ανέκρουσε πρύμναν», παραμένει εντός της παράνομης NAVTEX (επιβεβαίωση της Π)

Μας ζητήσατε στα σχόλια να σχολιάσουμε τις δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας Γεραπετρίτη για τα 6 μίλια. Στα σχόλια, με mails (!!!), στο facebook. Μάλλον, το έχουν κάνει άλλα “ηρωικά” sites, και θέλουν ίσως κάποιοι να δουν πόσο “μάγκες” είμαστε κι εμείς. Ωραία λοιπόν, θα το κάνουμε. Ξέρετε κάτι; διαφωνούμε κάθετα, δεν μας άρεσε, αλλά δυστυχώς, ο Γεραπετρίτης είπε την αλήθεια. Που είναι τα χωρικά μας ύδατα; στα 6 μίλια. Εμείς δηλαδή πως θα ζητήσουμε από τους Τούρκους να μην πλεύσουν εντός της ζώνης από τα 6 ως 12 μίλια;

Η ΠΤΗΣΗ για τους αναγνώστες της, μερικές καθαρές κουβέντες απέναντι στα fake news

Βλέπουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ζητούν την άμεση επέκταση στα 12 μίλια των χωρικών μας υδάτων. Δεν ξέρουν πως αυτό αποτελεί casus belli; Δεν το ξέρουν όλοι όσοι το ζητάνε; και στην τελική, και τα δυο κόμματα κυβέρνησαν, γιατί δεν το έκαναν; Διότι θα είχαμε πάει σε πόλεμο θα πουν κάποιοι. Σωστά, αλλά σήμερα δηλαδή δεν θα πάμε;

Θα μας πείτε, το είπε και η Κυβέρνηση πως θα πάει στα 12 μίλια σε Ιόνιο και Κρήτη, και δεν το έκανε. Πράγματι, δεν το έκανε, και περιμένουμε να το κάνει. αν δεν το κάνει, θα είμαστε οι πρώτοι που θα το καυτηριάσουμε. Αλλά να γίνονται υπερεθνικιστές οι πάλαι ποτέ “διεθνιστές”, κάπου είναι υπερβολικό για όλους τους υπολοίπους που τόσα χρόνια είμαστε “πολεμοκάπηλοι”, “τσιράκια του Κεφαλαίου”, “οπλάδες” κλπ.

Πως να μην την πατήσετε από τουρκικά fake news, ένα απλό παράδειγμα!

Ξέρετε γιατί μας διαβάζετε έτσι; Κρίνουμε πάντα εκ του αποτελέσματος. Έχει τολμήσει η Τουρκία να μπει μέσα στην ΑΟΖ που έχουμε ανακηρύξει με την Αίγυπτο; Όλες οι NAVTEX σταματούν εκεί, είναι κόκκινη γραμμή. Ξέρουν πως αν την περάσουν, τα πολεμικά τους θα δουν λευκά αυλάκια να κατευθύνονται εναντίον τους, και μικρές φλογίτσες στο ορίζοντα να πλησιάζουν. Και το Oruc Reis, θα αλλάξει ιδιοκτήτη, καθώς και λιμάνι. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή σε fake news, psy-ops και παραπλανητικά δημοσιεύματα που στόχο έχουν το ηθικό

Αυτή τη στιγμή, πιέζοντας για τα 12 μίλια, το μόνο που μπορούμε να επιτύχουμε είναι να αυξηθεί η πίεση στην πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία, και να κάνει κάποιο λάθος. Αντί να είμαστε μια γροθιά, είμαστε σκορποχώρι σαν Κράτος, με τους κάποιους να ζητούν να μην μπουν οι Τούρκοι στα 12 μίλια, που ΔΕΝ έχουμε χωρικά ύδατα, και άλλους να ζητούν πόλεμο γιατί οι Τούρκοι έκαναν “γυμνάσια” στο ελληνικό Embraer που πήγαινε Ιράκ.

Μάλιστα. Πως αποτρέπεις την είσοδο στα 12 μίλια από το Καστελόριζο; Με πυροβόλο, και μετά με μερικούς Harpoon ή Exocet. Τι πετυχαίνεις; σίγουρα, κάποια βύθιση ενός πλοίου, άντε καμιά παλιά O.H.Perry με μερικούς υπόδικους ναυτικούς, που είναι στη θάλασσα αντί για τη φυλακή. Και τι έχεις κάνει; έχεις βυθίσει πλοίο, σε  ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ. Μετά θα κάτσουμε με το “στανιό” κάτω να συζητήσουμε επί όλων των θεμάτων, όχι μόνο για ΑΟΖ ή υφαλοκρηπίδα. Το καταλαβαίνουμε αυτό; Το φάουλ του Υπουργού Επικρατείας είναι ότι το είπε. Πολιτικό λάθος, όχι εξωτερικής πολιτικής. Ξέρουμε πως με αυτά που γράφουμε θα χάσουμε κοινό, αλλά έτσι μάθαμε, να λέμε την αλήθεια.

Εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις, προσοχή στο τι “ανεβάζουμε” στα social media, διαγράψτε τα fake news

Υπάρχουν δυο κόκκινες γραμμές για το ΠΝ, και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η μια είναι τα ορισμένα μας, με νόμο, χωρικά μας ύδατα (όπως είπε και ο Υπ. Επικρατείας). Και η δεύτερη, η ΑΟΖ που έχουμε ανακηρύξει με την Αίγυπτο.







Δεν υπάρχουν σχόλια: