Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

«Εμπόδιο εισβολής» ο φράκτης στον Έβρο: Δείτε την παρουσίαση που έγινε στον Μητσοτάκη

fraxtix-evros54e3

Στόχος του φράχτη είναι να μην επαναληφθούν τα γεγονότα του Μαρτίου με τις ορδές μεταναστών που προσπάθησαν να μπουν στη χώρα μας - «Ο φράχτης δεν είναι σύνορο. Είναι εμπόδιο σε εισβολή», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Για την πρόοδο στην πορεία εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής του φράχτη ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που βρέθηκε στις Φέρες.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δημοσιεύει την παρουσίαση που έγινε στον πρωθυπουργό για τις εργασίες, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Απρίλιο του 2021.

parousiasi_evros-8
parousiasi_evros-9

«Ο φράκτης δεν είναι σύνορο. Είναι εμπόδιο σε εισβολή. Στην παρουσίαση που ακολουθεί δίνονται οι απαραίτητες πληροφορίες για το εμπόδιο που υψώνει η ΕΛΛΑΔΑ και η ΕΥΡΩΠΗ για να μη ξαναζήσει κανείς άνθρωπος τα γεγονότα του Μαρτίου 2020», αναφέρει το υπουργείο, παραπέμποντας στα όσα έγιναν με μετανάστες που υπό την καθοδήγηση της Τουρκίας προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στο ελληνικό έδαφος.
parousiasi_evros-6

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι κρατάνε πολύ υψηλά το φρόνημα της χώρας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία».
parousiasi_evros-13

«Θα είμαστε, όπως και σε όλα, στην ώρα μας. Το πρώτο τμήμα του φράχτη δεν άντεξε μόνο του, αλλά επειδή υπήρξε η Αστυνομία, ο Στρατός, οι συνοριοφύλακες, οι Εβρίτες. Κράτησαν το φρόνημα της πατρίδας πολύ υψηλό», είπε ο πρωθυπουργός.

Δείτε ΕΔΩ την παρουσίαση που έγινε στον πρωθυπουργό

Ο νέος φράχτης έχει μήκος 26 χιλιομέτρων και γίνεται αναβάθμιση παλαιότερων τμημάτων μήκους 10 χιλιομέτρων.







Δεν υπάρχουν σχόλια: