Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Η… κινητικότητα των αντιεξουσιαστών και ο προβληματισμός των Αρχών


Εκφοβισμοί, δολιοφθορές και ένα είδος οργανωμένου ψευδοαντάρτικου σε περιοχές εκτός κέντρου βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, που απαιτεί να μεταφερθεί σε φυλακή της αρεσκείας του. Λάδι στη φωτιά ρίχνει η pantiera rosa που σηκώθηκε με αφορμή την μεταρρύθμιση στην Παιδεία και την λήψη μέτρων για την ασφάλεια στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα προβληματίζει τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες διαπιστώνουν μια αναβίωση επιθέσεων είτε αυτές γίνονται κατά ΑΤΜ και τραπεζών είτε κατά πολιτικών προσώπων.

Τα γκαζάκια αλλά και η χθεσινοβραδινή μολότοφ απέναντι από την Ευελπίδων δείχνουν πως οι γνωστοί άγνωστοι βρίσκονται σε μια φάση εγρήγορσης θέτοντας ως προμετωπίδα των ενεργειών τους τον αρχιεκτελεστή της 17Ν που εξακολουθεί να δηλώνει αμετανόητος για τις κατά συρροή δολοφονίες για τις οποίες έχει καταδικαστεί.

Άλλωστε στήριξη στον Κουφοντίνα έχουν ήδη προσφέρει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα οποία χθες προστέθηκε και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός.


Σε αυτό το κλίμα πρέπει να προστεθεί και η εικόνα που επιχειρείται να δημιουργηθεί από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρίχνει λάδι στη φωτιά που επιχειρούν να ανάψουν οι, κατά δήλωσή τους, αντιεξουσιαστές, που σημειωτέον θεωρούν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ως «σπίτι τους» διεκδικώντας την παρουσία και την παραμονή τους σε αυτά.

Νυν αλλά και πρώην στελέχη της αντιτρομοκρατικής σημειώνουν ότι μπορεί να φαίνονται ως μικρά επεισόδια και να χαρακτηρίζονται «περιστατικά» εν τούτοις αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής δεδομένης της χρονικής συγκυρίας στην οποία εξελίσσονται.

Κυρίως της εικόνας της συνέχειας που εμφανίζουν αλλά και της οργανωτικής δομής με ταυτόχρονα χτυπήματα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής.

Βασίλης Γαλούπης





Δεν υπάρχουν σχόλια: