Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΥΠΟ

Συνεχίζεται το εμπρηστικό παραλήρημα του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο οποίος εκτόξευσε τη θρασύτατη κατηγορία ότι στην Ελλάδα υπάρχει «μακεδονική», «τουρκική» και «αλβανική» μειονότητα ("And they do not want to recognize that in Greece there is a big Turkish minority, a big Albanian minority and one small Macedonian minority")
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Νewsweek Οnline», ισχυρίστηκε ότι ο λόγος για τον οποίο η χώρα μας απαιτεί από τη δική του να αλλάξει την ονομασία της, είναι επειδή φοβάται τα μέλη της ...«μακεδονικής μειονότητας», που υποτίθεται ότι ζουν στην Ελλάδα.
Ο Σκοπιανός υπουργός, που τις τελευταίες ημέρες διατηρεί ανοικτή γραμμή με την Ουάσινγκτον, υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι ένα από τα λίγα κράτη-μέλη στην Ευρωπαϊκή Ενωση που δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Χωρίς να παρουσιάσει κανένα στοιχείο για να στηρίξει τα ψεύδη του, ο κ. Μιλόσοσκι ισχυρίστηκε ότι "η Ελλάδα παρουσιάζεται ως ένα κράτος, ένα έθνος, με μία θρησκεία, με έναν πολιτισμό, (όπου γι΄αυτούς) τα πάντα είναι ελληνικά". Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων ανέφερε μεταξύ άλλων πως η χώρα του είναι υπέρ ενός συμβιβασμού (ασχέτως αν στην πράξη πράττει το ακριβώς αντίθετο) καθώς και ότι δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας (επίσης ασχέτως αν κυριαρχούν στη γειτονική χώρα οι χάρτες της "Ενιαίας Μακεδονίας" και δραστηριοποιείται "Απελευθερωτικός Στρατός της Ενιαίας Μακεδονίας").
Oπως μεταδίδει σχετικά και ο πάντα καλά πληροφορημένος Μ. Ιγνατίου στο "Έθνος", τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Μιλόσοσκι προκάλεσε κάκιστη εντύπωση ακόμα και στους «προστάτες» του, στο State Department, όταν στη διάρκεια τριών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων με τρεις διαφορετικούς αξιωματούχους, είπε ακριβώς τα αντίθετα πράγματα, με αποτέλεσμα -σύμφωνα με μία πηγή- «να τα ακούσει»...



Πηγή : Strategy-Geopolitics.blogspot.com

 


 

Προκλητικές δηλώσεις του Donald Ramsfeld εναντίον της Ελλάδος ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΤΟ

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε χθές στην Washington Post, εκείνος ο ανεκδιήγητος "χασάπης" του Ιράκ, πρώην Υπ. Αμυνας των ΗΠΑ Donald Ramsfeld υποστηρίζει την ανάγκη επέκτασης του ΝΑΤΟ και σε κάποιο σημείο φτάνει και στις αντιρρήσεις της Ελλάδος στο θέμα της ένταξης της Vardarska (φυσικά αυτός, Μακεδονία την ανεβάζει, Μακεδονία την κατεβάζει...)

"...η Ελλάδα έχει απειλήσει με βέτο την ένταξη της Μακεδονίας επειδή αυτή αρνείται να αλλάξει το όνομά της. Το μέλλον της Ατλαντικής Συμμαχίας -- και η αξιοπιστία της ως το κατ' εξοχήν πολιτικό και στρατιωτικό εργαλείο των δημοκρατιών του κόσμου (σημ. ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ!) -- είναι πολύ σημαντικό για να εμποδίζεται από περιορισμένης αντίληψης διαμάχες για μια σημασιολογία ή από ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ που ταιριάζουν περισσότερο στον περασμένο αιώνα..."

ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ λοιπόν το ΒΕΤΟ...

Οι άνθρωποι αυτοί είναι αδίστακτοι: Μιλάνε για τακτικές εκφοβισμού, ποιοί; Οι χασάπηδες των λαών!

Ολόκληρο το άρθρο, ΕΔΩ. Φυσικά οι Σκοπιανοί το αναδεικνύουν με ιδιαίτερη φροντίδα. Δείτε εδώ.

Πηγή : ARCADIA

 


* Σε άθρο-παρέμβαση των New York Times για το θέμα της ονομασίας και τη ΝΑΤΟϊκή σύνοδο αναφέρεται ότι η «μικροσκοπική 'Μακεδονία'» δεν αποτελεί απειλή για την Ελλάδα, την οποία η εφημερίδα καλεί να μην θέσει βέτο στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η ένταξη της ΠΓΔΜ είναι προς το καλό της Ευρώπης, των Βαλκανίων, της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: